Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Am nevoie de micșorarea stomacului?

Am nevoie de micșorarea stomacului?

Discuția cu chirurgul bariatric

Este important să discutați cu un medic specializat în chirurgia obezității și să luați în considerare mai mulți factori înainte de a decide dacă micșorarea stomacului pe cale laparoscopica, este potrivită pentru dumneavoastră.

Această procedură poate fi o opțiune pentru persoanele cu indicele de masă corporală (IMC) foarte mare (de obicei peste 35) sau pentru cele cu un IMC mai mic, dar care suferă de boli asociate obezității, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2 sau hipertensiunea arterială.

Micșorarea stomacului reduce dimensiunea gastrica, și ajută la controlul senzației de foame si apetitului. Aceasta poate fi realizată prin mai multe proceduri chirurgicale laparoscopice. Includem aici gastrectomia longitudinala laparoscopica (gastric sleeve), bypass-ul gastric, banded gastric sleeve sau duodenal switch.

Discuția cu medicul dumneavoastră despre riscurile și beneficiile acestor proceduri este esențială! Trebuie să luați în considerare alternativele de tratament. Acestea includ schimbarea stilului de viață, modificări ale dietei și exerciții fizice regulate.

Decizia finală cu privire la necesitatea unei intervenții chirurgicale de micșorare a stomacului trebuie să fie luată împreună cu chirurgul dumneavoastră. Aceasta trebuie să se bazeze pe nevoile individuale ale corpului dumneavoastră.

Indicațiile pentru micșorarea stomacului

Micșorarea stomacului sau chirurgia bariatrica poate fi recomandata pentru persoanele cu obezitate severa care nu au reușit sa piardă in greutate prin intermediul schimbărilor de stil de viață, dietei si exercițiilor fizice.

Indicațiile specifice pentru micșorarea stomacului pot include:

  • Indicele de masa corporala (IMC) mai mare de 40 kg/m2 sau IMC mai mare de 35 kg/m2 cu boli asociate obezității, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, apneea in somn sau boli cardiace
  • Incapacitatea de a pierde in greutate prin metode nechirurgicale, cum ar fi modificarea dietei si exercițiile fizice frecvente
  • Riscul crescut de complicații medicale datorate obezității severe
  • Capacitatea si disponibilitatea de a urma regimurile dietetice si de a avea un program de exerciții fizice după operație.

Discutați cu un chirurg bariatric pentru a afla daca micșorarea stomacului este potrivita pentru dumneavoastră. Medicul va evalua starea de sănătate, antecedentele, si alți factori esențiali. Medicul va determina daca beneficiile chirurgiei bariatrice depășesc riscurile, si daca aceasta este cea mai buna opțiune pentru dumneavoastră.

0 comentariu

vezi si alte articole ...

Lasa un comentariu

Call Now Button