Home Chirurgie laparoscopicaHernii si Eventratii Avantajele operației laparoscopice de hernie

Avantajele operației laparoscopice de hernie

De ce sa alegi tehnica laparoscopica ?

Avantajele operației laparoscopice de hernie sunt multiple comparativ cu metoda chirurgicală clasică:

  • Durerea minimă: Acest tip de intervenție chirurgicală implică incizii minime, ceea ce duce la o durere postoperatorie minimă.
  • Timpul de recuperare mai scurt: Deoarece inciziile sunt mai mici, pacienții pot să se recupereze mai rapid. Ei pot să se întoarcă la activitățile lor normale mai repede.
  • Cicatrici minime: Inciziile minime conduc la cicatrici minime, care sunt mai puțin vizibile decât cele asociate cu o intervenție chirurgicală clasică.
  • Risc redus de complicații: Operația laparoscopică de hernie prezintă un risc mai mic de complicații. Infecțiile sau sângerările, sunt mai frecvente la metoda chirurgicală clasică.
  • Vizualizarea mai bună a zonei afectate: Instrumentele laparoscopice permit medicului să vadă clar zona afectată. Acest lucru ceea ce poate fi util în diagnosticarea și tratarea herniei, sau a patologiilor asociate.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că fiecare pacient este unic și că cele mai bune opțiuni terapeutice variază în funcție de situație. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile disponibile și despre cea mai bună abordare pentru situația dumneavoastră individuală.

Recuperarea dupa operatia laparoscopica de hernie

Recuperarea după o operație laparoscopică de hernie poate varia în funcție de pacient și de complexitatea procedurii. În general, pacienții se pot aștepta să urmeze pași specifici pentru a se recupera cât mai bine:

  • Controlul durerii: Medicul poate recomanda diverse medicamente pentru a gestiona durerea postoperatorie.
  • Repaus: Pacienții sunt sfătuiți să evite activitățile fizice intense și să se odihnească adecvat în primele zile după operație.
  • Mișcarea: Este important să se evite șederea prelungită în pat și să se înceapă mișcarea ușoară cât mai curând posibil după operație. Acest lucru poate ajuta la prevenirea trombozei și la îmbunătățirea circulației sangvine.
  • Controlul medical postoperator: Pacienții ar trebui să se întâlnească cu medicul lor pentru a evalua progresul și pentru a primi instrucțiuni suplimentare privind recuperarea.
  • Respectarea instrucțiunilor medicale: Este important să se respecte instrucțiunile chirurgului cu privire la activitățile și medicamentele permise în perioada de recuperare.

Recuperarea poate dura câteva săptămâni, în funcție de fiecare pacient în parte. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre așteptările specifice privind recuperarea și despre orice îngrijorări sau probleme pe care le aveți. Cu toate acestea avantajele operației laparoscopice de hernie sunt incontestabile si numeroase. Acest tip de procedura laparoscopica ar trebui aplicat tuturor pacientilor cu hernii ale peretelui abdominal.

2 comentarii

vezi si alte articole ...

Call Now Button