Cancer de colon

Colonul și rectul alcătuiesc intestinul gros, adică ultima parte a tubului digestiv, unde pot apărea cancerul de colon respectiv de rect. Alimentele sunt digerate în stomac și intestinul subțire, organismul extrăgând elementele nutritive necesare. Deseurile alimentare (substanțe inutilizabile pentru organism) sunt apoi transmise colonului sub forma lichida. Colonul absoarbe apa din aceste deșeuri rezultând materiile fecale. Acestea trec apoi în rect eliminându-se prin anus.

Colonul

Este situat în abdomen intre intestinul subțire și rect, având o lungime de circa 1.5 m. Se împarte în 4 segmente:

 • colon drept sau colon ascendent situat în partea dreapta a abdomenului; începe prin cec, care leagă intestinul subțire de colon, apoi se continua în sus pana la unirea cu colonul transvers;
 • colonul transvers care traversează partea superioara a abdomenului legând colonul drept de cel stâng;
 • colonul stâng sau descendent situat în partea stânga a abdomenului de la nivelul colonului transvers la cel sigmoid;
 • colonul sigmoid este ultima parte a colonului, legând colonul stâng de rect.

Colon și rect

Cancerul de colon se poate dezvolta în orice segment colonic. Totuși, în aproape jumătate din cazuri atinge colonul sigmoid.

Peretele colonului este alcătuit din patru straturi:

 • mucoasa: stratul cel mai intern
 • submucoasa
 • musculoasa
 • seroasa: stratul cel mai extern

Cancer de colon

Apare cel mai adesea la nivelul mucoasei și se întinde apoi la celelalte straturi ale colonului ajungând sa le depășească și sa invadeze organe vecine din abdomen. Tumora colica este o masa mai mult sau mai putin voluminoasa și apare datorita unei multiplicări anormale a celulelor. O tumora colonica poate fi benigna (non canceroasa), sau maligna (canceroasa). Tumorile maligne – cancerul de colon,  au conturul rău delimitat. Celulele canceroase pe care le conțin, prezintă diverse anomalii fata de celulele normale (forma și dimensiune diferite, contururi neregulate). Aceste tumori maligne au o creștere rapida și tendința de a invada organe vecine. Ele pot genera metastaze: celule canceroase care scapă din tumora primara și pe cale sanguina colonizează un alt organ (ficat, plămân în cazul cancerului de colon) unde formează noi tumori, secundare – metastaze.

Gratie examenului microscopic al unui eșantion de tumora putem stabili dacă aceasta este canceroasa sau nu (examen anatomopatologic). Din punct de vedere anatomopatologic majoritatea cancerelor colonice si rectale sunt adenocarcinoame (se dezvolta din glande care tapetează statul intern al peretelui colic și rectal ). Exista și alte tipuri de tumori maligne la acest nivel dar mult mai putin frecvente (sarcoame, limfoame, tumori carcinoide).

Care sunt principalele simptome ale unei tumori de colon ?

 • Modificările tranzitului intestinal – diareea sau constipația, emisiile de sânge rosu sau mucus după scaun;
 • Sângerarea rectala sau prezenta de sânge în scaun;
 • Disconfortul abdominal persistent – crampe, balonări sau durere;
 • Senzația de evacuare incompleta a conținutului intestinal după defecație;
 • Scăderea importanta în greutate fără o cauza clara, lipsa apetitului, oboseala;

In stadiile de început ale bolii, pacienții nu prezintă simptomatologie sau simptomele sunt șterse. Când acestea apar, depind foarte mult de mărimea tumorii și localizarea sa la nivelul colonului.

In stadiile avansate pacientul se poate prezenta în urgenta cu ocluzie intestinala (întreruperea tranzitului intestinal pentru materii fecale și gaze, vărsături, meteorism abdominal accentuat, stare generala alterata), peritonita prin perforație colonica, rectoragii grave.

Care sunt factorii care predispun la apariția unui  cancer de colon ?

 • Vârsta peste 50 de ani. Poate apare și la tineri, dar aceste cazuri sunt mai rare și cu agresivitate particulara;
 • Istoricul personal  și familial de cancer colorectal sau polipoza colonica. Persoanele care au polipi colonici, care au avut un cancer de colon sau ruda de gradul I cu aceasta afecțiune au un risc mai ridicat;
 • Afecțiunile intestinale inflamatorii: boala Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica;
 • Sindroamele genetice precanceroase. Astfel de afecțiuni sunt polipoza familiala și sindromul Lynch (cancerul colonic ereditar nonpolipozic);
 • Dieta săraca în fibre și bogata în grăsimi. Consumul de carne roșie predispune la apariția cancerului colonic;
 • Sedentarismul, obezitatea, fumatul și consumul de alcool.

Diagnosticul cancerului colonic

Are mai multe obiective :

 • sa confirme prezenta unui cancer
 • sa identifice tipul histopatologic al acestuia
 • sa stabilească unde anume a apărut la nivelul colonului
 • sa determine stadiul acestuia cu prezenta sau nu a metastazelor
 • sa elaboreze un plan de tratament adaptat fiecărui caz în parte

Bilanțul inițial presupune pe lângă examenul clinic general, recoltarea analizelor de sânge (pot arata prezenta unei anemii din cauza sângerărilor din tumora, sau antigen carcinoembrionar cu valori crescute) examen colonoscopic (cu vizualizarea tumorii colonice si recoltarea unui fragment din aceasta pentru examenul histopatologic).

Bilanțul de extensie, pentru un cancer colon,  presupune realizarea unor investigații ce completează diagnosticul și verifica extensia cancerului (adenopatii, metastaze). In cadrul bilanțului de extensie intra investigații ca radiografia pulmonara și abdominala pe gol, examenul computer tomograf abdominal și toracic.

Cum se tratează un cancer de colon?

Exista mai multe metode de tratament care se completează reciproc (chirurgia, tratamentul chimioterapic, radioterapia).

Chirurgia are rolul cel mai important, restul fiind tratamente complementare, ajutătoare care pot converti un pacient inițial inoperabil într-unul operabil. Chirurgia rezolva și unele complicații majore ale cancerului colorectal (ca ocluzia intestinala sau perforația).

Exista însa din păcate, cazuri în stadii foarte avansate, pentru care tratamentul oncologic are un rol primordial, chirurgia trecând în plan secund, și fiind aplicata doar  în cazul apariției complicațiilor (vezi interviu dr. Stefan Tuca).

Cum se realizează tratamentul chirurgical ?

Bolnavul va fi pregătit înaintea interventiei, se va asigura vacuitatea colonului, reechilibrarea bolnavului și diverse consulturi în funcție de patologia asociata.

Intervenția ca atare presupune îndepărtarea segmentului de colon purtător al tumorii, și a teritoriului limfatic (ganglionilor) aferent cu restabilirea continuității digestive prin anastomoza manuala sau sutura mecanica (stapler). Se pot realiza în funcție de localizarea tumorii diverse tipuri de colectomii (hemicolectomie dreapta sau stânga, transversectomie, colectomii segmentare, etc.) pe cale deschisa, sau laparoscopica (operatie laparoscopica cancer colon). Exista situații în care este necesara realizarea unui anus contra naturii (colostomie- scoaterea unui segment de colon la piele): în cazurile prezentate cu ocluzie, perforație sau pentru protejarea unei suturi.

Dupa operația de cancer colon, un tratament oncologic (chimioterapie) poate fi necesar.

Anastomoza  laterolaterala mecanica

 

Anastomoza colorectala mecanica

 

Ce presupune urmărirea postoperatorie a bolnavului operat de cancer de colon ?

Inițial, imediat după externarea bolnavului operat de cancer colon , acesta va trebui sa urmeze un regim alimentar pentru o perioada. Controlul  prin colonoscopie a cadrului colonic la intervale de timp bine stabilite, cât și dozarea antigenului carcinoembrionar (CEA) si realizarea unui examen computer tomograf de control ar trebui realizate pentru fiecare pacient operat.

Cancerul de colon poate fi depistat precoce ?

Orice tulburare a tranzitului intestinal, orice sângerare  în timpul sau după scaun, ar trebui sa va îngrijoreze și sa va determine sa realizați o colonoscopie. Astfel polipii colonici de exemplu, care se pot transforma malign pot fi biopsiati și analizați histopatologic.  Exista de asemenea teste de screening care studiază prezenta sângerărilor oculte (nevizualizate) în scaun.

378 Shares

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca - medic primar chirurgie generala, competenta chirurgie laparoscopica avansata EXPERIENȚA PROFESIONALA: Chirurgie laparoscopica: colecistectomii, apendicectomii, hernii, eventrații, cancer colorectal, ulcere perforate, chiste ovariene, varicocel, sarcina extrauterina, hidrosalpinx; Chirurgie laparoscopica avansata: cancer colorectal, diverticuloza colonica, hernie hiatala, acalazie, reflux gastroesofagian, splenectomie, enterectomie; Chirurgie parietala abdominala: hernii inghinale, ombilicale, femurale, epigastrice, eventrații postoperatorii – realizate pe cale laparoscopica sau deschisa; Chirurgie biliara și hepatica: colecistectomii laparoscopice și clasice, litiaza cale biliara principala, icter neoplazic, chist hidatic hepatic, hemangiom hepatic; Chirurgie splenica: splenomegalie, tumori splenice; Chirurgia intestinului subțire: tumori intestin subțire, diverticul Meckel; Chirurgie colica și rectala: colectomii segmentare, hemicolectomii, rezecții sau amputații de rect cu restabilirea continuității clasic sau mecanic realizate pe cale laparoscopica sau clasica; Chirurgia varicelor membrelor inferioare: crosectomie, stripping, flebectomie, laser endovenos, ablație cu radiofrecvența varice; Chirurgie gastrica: rezecții parțiale sau totale gastrice, gastroenteroanastomoze pentru patologie tumorala maligna sau benigna; Chirurgia joncțiunii esogastrice: hernie hiatala, boala de reflux gastroesofagian; Chiurgie bariatrica: gastric sleeve, bypass gastric; Chirurgie ginecologica: patologie ovariana benigna (chiste ovariene), patologie tumorala benigna și maligna uterina și ovariana; Proctologie: abcese perianale, hemoroizi, fisuri, fistule perianale, chist și abces pilonidal (sacrococcigian); Patologie chirurgicala în urgenta – traumatica sau ocluziva

157 Comments

Raluca · 02/08/2013 at 6:49 PM

Bunicul meu, in varsta de 84 de ani, a fost de curand externat din Spitalul Militar din Brasov cu diagnosticul de tumora sangeranda la colon, cu diametrul de 2 cm (fara biopsie efectuata). I s-a spus ca operatia ar fi riscanta la varsta lui, mai ales din cauza istoricului medical pe care il are. La internarea in spital acuza dureri abdominale si constipatie. I s-a facut clisma in prima faza, care l-a eliberat si i-a potolit durearea. A doua zi i s-a facut colonoscopia care a descoperit tumora.

Bunicul a fost operat la 80 de ani de triplu bypass coronarian.Operatia a fost una de succes, cu recuperare foarte buna. Bunicul este un tip robust sau cel putin a fost. In afara de operatia pe cord, nicio alta problema majora de sanatate nu i-a fost diagnosticata pana in acest moment.

In prezent i se administreaza medicamente din seria celor specifice cardiacilor. In urma cu 3 luni, doctorul cardiolog i-a prescris un medicament de subtiere a sangelui, si credem noi, acela a fost momentul in care a inceput sa-i sangereze tumora,pentru ca a prezentat sangerare rectala, pe care am noi pus-o pe seama hemoroizilor.

Intentionam sa-l aducem la consultatie la cabinetul dumneavoastra Spitalul Life Memorial din Bucuresti, dar intai trebuie sa-l convingem pe el. Ne este teama de operatie, desi stim ca e poate, singura solutie.

Imi imaginez ca timpul pe care il aveti la dispozitie este foarte limitat, dar v-as ramane recunoscatoare pentru orice informatie/sfat medical sau uman pe care mi le-ati putea da. Imi este foarte greu sa iau o decizie referitoare la urmatorii pasi pe care ar trebui sa-i facem pentru a-l ajuta.

Multumesc,
Raluca

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 03/08/2013 at 6:40 AM

  Buna ziua,

  Am primit mesajul dumneavoastra.Operatia este singura solutie, este adevarat dar va trebui sa evaluam foarte bine raportul risc/beneficii.Cu toate astea tumora nu poate fi lasata pe loc pentru ca il va anemia, sau ii poate provoca o ocluzie.Va trebui sa realizam un bilant de extensie complet, adica sa cautam daca nu cumva boala dumnealui s-a raspandit si la alte organe.De asemenea o evaluare anestezica si cardiologica inaintea operatiei va fi necesara.Va astept cu dansul la o consultatie, pentru a stabili o atitudine adecvata cazului dumnealui.

  Cu stima,

  dr. Stefan Tuca

  0723042207

diana · 31/10/2013 at 11:59 AM

buna ziua…m ar interesa si pe mine o explicatie la un sindrom si anume aspect de colon spastic multiplu cudat pana in cec..vreau sa stiu daca asta inseamna cancer la colon sau doar colon iritabil..astept raspunsul dvs pe email daca se poate va rog muult..multumesc..

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 02/12/2013 at 6:46 PM

  Buna seara,

  In principiu putem considera ca denumirea de colon spastic are mai degraba legatura cu colonul iritabil si nu cu cancerul colonic.

  Cu stima,

  dr.Tuca

  0723042207

Niculae Geanina · 19/11/2013 at 12:40 PM

buna ziua Dl Doctor ma numesc Geanina am 39 de ani din Bucuresti dupa ce am tot citit pe-aici a inceput a ma cuprinde fricadeci problema mea este ca in iunie am ajuns la Spitalul Fundeni din cauza unor hemoroizi prezentand dureri si hemoragii rectale
Problema mea este ca nu mi s-a efectuat colonoscopia si dupa un simplu control s-a decis ca trebuie sa fiu operata ca se simte intern polipi rectali mi-a dat un tratament cu detralex si un unguent si tot am mai avut sangerari dar tin sa precizez ca am aceste sangerari mai mult cand mananc picant asa am observat
credeti ca as putea avea cancer de colon/?
Va multumesc anticipat pt timpul acordat si as dorii dc puteti sa-mi spuneti pe intelesul meu ce inseamna polipi rectali si cat m-ar costa o consultatie la dvs
Si vroiam sa va mai intreb dc vi se pare normal sa se decida operatia fara o coloscopie
Cu stima Geanina

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 02/12/2013 at 6:44 PM

  Buna seara,

  Va stau la dispozitie pt o consultatie.In principiu orice sangerare rectala impune colonoscopia , pentru simplul motiv ca pe langa sursa aparenta din hemoroizi, poate exista si o alta sursa – tumorala de pilda.

  Cu stima,

  dr.Tuca 0723042207

GABI FOCSANI · 29/03/2014 at 8:22 AM

Buna ziu dl.Doctor

Sint din Focsani si vreau sa va cer parerea in legatura cu mama mea: are 74 ani si a avut niste simptome care i-au dat de gindit si ca urmare a facut o serie de investigatii si anume colonoscopie si tomografie.In prezent sint in posesia rezultatului tomograf pe care scrie asa la concluzii:
– ingrosare circumferentiala a peretilor rectului inferior(suspiciune formatiune tumorala vegetant stenozanta) cu coprostaza semnificativa la nivelul cadrului colic.
– adenopatii voluminoase in fosa ischiorectala stinga.
Va rog din suflet sa-mi spuneti daca este vorba de cancer si daca necesita operatie pt. ca inainte de tomografie medicul care i-a facut colonoscopia i-a spus ca a scapat de operatie si noi am insistat pt. tomografie ca sa fim siguri ca nu e nimic grav.
Indata ce o sa am colonoscopia o sa va scriu si concluziile de la aceasta.
va multumesc mult de tot si astept un raspuns.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 09/04/2014 at 7:48 AM

  Buna ziua,

  Va astept cu mama dvs la o consultaie .
  Ma gasiti pe Calea Grivitei, 365, la Medlife.
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Numai bine !

ileana · 14/04/2014 at 4:28 PM

Buna Ziua domnule doctor !
Am primit rezultatul de la biopsie insa tatal meu in varsta de 49 de ani nu prea e lamurit in legatura cu diagnosticul. A fost operat la spitalul fundeni si acum are un anus contra naturii(din ce stiu eu va sta 2-3 luni sau pana va termina de facut radiatiile). Acea tumora este la 5 cm. Uitati diagnosticul biopsiei :
Diagnostic :NEOPLASM DE RECT INFERIOR STENOZANT (EX.EXTEMPORANEU:ADENOCARCINOM TUBULAR BINE DIFERENTIAT G1)
Piesa: Biopsie tumora rectala
Rezultat : EXT :Adenocarcinom tubular bine diferentiat G1

V-am fi tare recunoscator daca ne-ati spune cat este de grav sau care sunt sansele de supravietuire,daca poate evita anus contra naturii!

Va multumesc !

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 15/04/2014 at 5:59 AM

  Buna ziua,

  Va astept cu tatal dumneavoastra la un consult, dupa terminarea radioterapiei ocazie cu care vom revedea toate posibilitatile de tratament chirurgical.
  Ma gasiti la Medlife , pe Calea Grivitei 365.

  Cu stima,

  dr.Tuca – 0723042207

   ileana · 15/04/2014 at 9:21 AM

   am inteles, o sa va vizitam dar spunetim macar daca este ceva grav..

cobianu maria · 15/04/2014 at 5:06 PM

buna seara am 39 de ani si in urma cu 2 saptamani am facut o colonoscopie si rezultatul a fost de hemoroizi de gradul ii colon iritabil cu tratament de debridat de 200 si meteospasmil si doxilec si detralex proctolizin si un polip pe sigmoide de 5-7 mm dom dr ma chemat peste 2 luni sa-l scoata prin polipectam endoscopica nu mi sa luat nici o biopsie nimic mentionez ca ies in ultima perioada 1 data pe luna ci sange rosu curat si de vre-o 8 ani am cate 5-6 scaune pe zi diareice mai ales dimineata dupa ce gust ceva am si fierea scoasa de 10 ani ce ma sfatuiti sa fac

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/04/2014 at 11:27 AM

  Buna ziua,

  Va sfatuiesc sa veniti la o consultatie cu toate documentele medicale pe care le aveti.
  Ma gasiti pe Calea Grivitei, 365, sector 1, Bucuresti.

  Cu stima,

  dr.Tuca

  0723042207

Nechifor Lucia · 21/04/2014 at 11:15 AM

Domnule doctor,am avut o operatie de colostomie la colonul sigmoidian iar dupa 6 zile de la operatie am niste scurgeri prin anus asemanatoare cu scurgerile din drena?ce trebuie sa fac?este normal?
multumesc normal

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/04/2014 at 11:25 AM

  Buna ziua,

  Sunt normale scurgerile de care vorbiti si probabil ca vor mai persista inca o perioada pana la disparitia completa !

  Cu stima,

  dr.Tuca

  0723042207

Carmen Elena · 30/04/2014 at 5:15 PM

Buna seara dle doctor.
Mama mea are 79 ani. A fost internata de curand cu o anemie severa(instalata in timp, cam intr-un an jumatate, la intrarea in spital avea 3,6 hemoglobina). I-au fost facute toate investigatiile, printre care si colonoscopia. S-a gasit un polip in zona cecului. S-a facut biopsia si asteptam rezultatul.
Puteti sa imi spuneti, macar in cateva cuvinte, ce riscuri sunt?adica zona in care i-a fost gasit polipul este mai riscanta decat alte zone ale colonului? Imi cer scuze pentru indrazneala si multumesc pentru intelegere.Numai bine va doresc.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 01/05/2014 at 10:32 AM

  Buna ziua,

  Polipul a fost biopsiat pentru a vedea daca este malign sau, nu.
  In momentul in care aveti biopsia, o sa va rog sa veniti cu mama dvs la o consultatie, pentru ca am nevoie de mai multe documente medicale ca sa va dau o parere.

  Cu stima,

  Dr.Tuca
  0723042207

mihaela · 16/05/2014 at 7:55 PM

Buna seara domnule doctor,mama mea in varsta de 69 de ani,in urma unui CT abdominal s-a ajuns la urmatorul rezultat: masa tisulara heterogena,imprecis delimitata,cu dimensiuni de cca 55/40 mm,cu iodofilie neomogena,prin prezentade arii chistic-necrotice in interior,dezvoltata parietal la nivelul 1/3 medii a colonului transvers,extinsa spre peretele abdominal,infiltrand muschii transvers si oblic intern;formatiunea descrisa asociaza ingustarea lumenului colic si aspect infiltrat al atmosferei perilezionale. Precizez ca in urma colonoscopiei nu s-a descoperit nimic,analizele de laborator modificate probele inflamatorii cu un vsh de130 ,hb 10,8. Intrebarea mea este ceconduita se poate aplica mai departe,ce estede facut? Va multumesc anticipat pentru timpul acordat! Toate bune!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 20/05/2014 at 5:39 AM

  Buna ziua,

  In principiu formatiunea tumorala va trebui indepartata si trimisa la examen histopatologic.
  Va stau la dispozitie pentru consult si interventie chirurgicala.
  Cu stima,

  dr.Tuca

  0723042207

Florica Olteanu · 28/05/2014 at 9:52 AM

Buna ziua!Sotul meu a fost diagnosticat cu adenocarcinom tubular G1 dezvoltat probabil prin malignizarea unui polip adenomatos pT1(minim) ICD-O 8263/3.Va rog frumos domnule doctor sa-mi spuneti ce inseamna acest diagnostic.Mentionez ca nu a facut inca computer tomografic.Va multumesc mult!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 01/07/2014 at 7:54 AM

  Buna ziua,

  Va astept cu sotul dumneavoastra la o consultatie !
  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, sector 1, Bucuresti.

  Cu stima,

  dr.Tuca

  0723042207

madalina · 12/08/2014 at 8:26 AM

buna ziua. tatal meu in varsta de 64 de ani a fost diagnosticat cu adenocarcinom moderat G2. ni s a spus ca trebuie operat dar a suferit o interventie la ochi si a avut o perioada de timp interzis sa intre in sala de operatii. pe 19 august este programat pt operatie.dar in acest timp nu a urmat nici un tratament. ce imi puteti spune? va multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/08/2014 at 1:54 PM

  Buna ziua,

  Va astept cu tatal dumneavoastra la o consultatie.
  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, sect 1, Bucuresti .
  Nr. meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,
  Dr.Tuca

madalina · 12/08/2014 at 3:06 PM

domnule doctor, eu sunt din braila. nu am posibilitatea financiara sa vin in bucuresti acum.as veni cu cea mai mare placere dar nu am cum.multumesc

madalina · 03/10/2014 at 12:53 PM

buna ziua, domnule doctor.am scris si inainte, dar intre timp tatal meu s a operat pe data de 18 august. pe fisa de externare scrie asa: neoplasm descendento-sigmoidian preocluziv cu meta hepatice multiple( diagnostic principal la externare).
Tratament efectuat: sigmoido-transverso-anastomoza, drenaj douglas, dilatatie anala,
cifort si gentamicina

Epicriza: Pacient in varsta de 63 de ani, diagnosticat cu adenocarcinom sigmodian moderat diferentiat cu metahepatice in serviciul de boli interne, se interneaza in serviciul nostru pentru tratament de specialitate dupa pregatire postoperatorie cu antibibroterapie, clisme evacuatorii, se intervine chirurgical in data de 18.08.2014, diagnosticul retroperator si se practica derivatie digestiva: sigmundo-transverso-anastomoza, drenaj peritonal.
Evolutie postoperatorie favorabila
Se externeaza cu toleranta digestiva buna, cu tarnzit intestinal reluat, cu recomandarile: fara eforturi fizice mari si dieta conform indicatiilor.

Asta a fost acum sase saptamani. Medicul chirurg ne a spus sa asteptam acest timp ca sa se vindece operatia.Ieri, cand am fost la control ne a recomandat sa consultam un medic oncolog.

In acest timp, tatal meu s a simtit bn,a mancat, s a plimbat, chiar si cu bicicleta, a ras, a glumit.
Vreau sa va cer un sfat si sa imi spuneti cat de grav este, ce avem de facut si incotro sa ne indreptam.
Daca ma puteti ajuta, contra cost v as putea depune banii in cont bancar. Vreau sa stiu si parerea dumneavoastra.
Va multumesc din suflet

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 21/10/2014 at 1:41 PM

  Buna ziua,

  Cu siguranta, la diagnosticul de externare pe care il are tatal dumneavoastra se impune tratament oncologic, deci recomandarea de a merge la un medic oncolog pt inceperea chimioterapiei, este una buna.

  Va astept la o consultatie cu tatal dumneavoastra !

  Cu stima,

  dr.Tuca

liliana dumitru · 22/10/2014 at 7:35 AM

Buna ziua , domnule doctor va deranjez si eu cu o intrebare/nelamurire, mama mea a fost operata de rezectie anterioara de rect cu colo- rectoanastomoza Dixon, drenaj peritoneal dublu, pe 24.10.2014, si se simte f bine operatia s-a vindecat bine si starea ei generala este f buna. in urma biopsiei am primit urmatorul rezultat:adenocarcinom moderat diferentiat, ulcerat, ce infiltreaza peretele colonului in intregime si tesutul adipos pericolic.Numerosi emboli tumorali in vasele parietale.Vase de calibru mic si mediudi tesutul adipos pericolic cu emboliu de adenocarcinom.Metastaze in 2 di 5 limfonoduli pericolici. Margini de rezectie fara infiltrate tumorale. p T3N1 V1 G2 M8140/3. C e parere aveti ? Dr. oncolog i-a prescris radioterapie, dar prin ianuarie, nu este tarziu? eu cred ca ar trebui facute la o luna de la operatie. probabil nu sunt locuri mai devreme, bani sa ma duc cu mama la o clinica privata nu am , ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat pt raspuns.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 27/10/2014 at 6:45 PM

  Bună ziua,

  In cancerele de rect, radioterapia se face conform protocoalelor actuale, înaintea operației.
  Dacã din variimotive nu a fost făcută înainte, poate fi făcută și după, dar probabil nu cu același efect; o chimioterapie zic eu ar putea fi necesară.
  Va pot îndruma cãtre oncologi sau radioterapeuți buni, dar in București, dacã va doriți.
  Este de asemenea adevărat ca trebuie asteptat o perioada pana se cicatrizează bine intervenția dacă vreți,in cazul mamei dvs este totul mult prea “proaspăt”.
  Dacã vreți sa va ghidez intr-un tratament oncologic bun postoperatorii, o pot face.

  Mă găsiți la Medlife, pe Calea Grivitei 365,București.

  Nr meu de telefon este 0723042207

  Seară bună !

  Dr. Tucă

   Alexandra · 31/10/2014 at 7:05 PM

   Care ar fi stadializarea pentru 2 tumori sincrone de colon sigmoid : un adenocarcinom tubular bine diferentiat G1 pT3 si un adenocarcinom tubular bine diferentiat cu arii de adenocarcinom mucinos pT3.
   Cea de-a doua tumora este microscopic : formatiune tumorala reprezentata de proliferari tubulare delimitate de epiteliu neoplazic si arii intinse de mucina in care plutesc tubi si cordoane de celule epiteliale anaplazice ce infiltreaza intreg peretele colonic ajungand in tesutul adipos adventiceal la care se asociaza infiltrat inflamator polimorf, hiperemie vasculara si prezenta de emboli limfatici in seroasa adventiceala ; limite operatorii indemne tumoral.
   S-ar impune si radioterapie ?
   Mentionez ca este vorba de tatal meu in varsta de 63 de ani.
   Multumesc pentru raspuns !

    Dr. Stefan Tuca

    Dr. Stefan Tuca · 01/11/2014 at 7:00 AM

    Buna ziua,

    Am citit examenul anatomopatologic pe care mi l-ati trimis.
    O stadializare corecta inseamna si alte elemente pe care eu nu le cunosc, si anume : gradul de invazie ganglionara, numar ganglioni prelevati, daca exista sau nu metastaze la distanta.
    Ce pot eu sa va spun apropo de examenul histopatologic este ca fiind vorba de un adenocarcinom bine diferentiat G1, prognosticul este unul bun.
    Va pot spune de asemenea ca Radioterapia nu se practica in cancerele de sigmoid, ci in cele de rect..discutia ar fi legata de chimioterapie (necesitatea ei o stabileste medicul oncolog).

    Zi buna !

    dr.Tuca

    0723042207

   liliana dumitru · 02/12/2014 at 3:53 PM

   Buna ziua , domnule doctor va deranjez si eu cu o intrebare/nelamurire, mama mea a fost operata de rezectie anterioara de rect cu colo- rectoanastomoza Dixon, drenaj peritoneal dublu, pe 24.10.2014, si se simte f bine operatia s-a vindecat bine si starea ei generala este f buna. in urma biopsiei am primit urmatorul rezultat:adenocarcinom moderat diferentiat, ulcerat, ce infiltreaza peretele colonului in intregime si tesutul adipos pericolic.Numerosi emboli tumorali in vasele parietale.Vase de calibru mic si mediudi tesutul adipos pericolic cu emboliu de adenocarcinom.Metastaze in 2 di 5 limfonoduli pericolici. Margini de rezectie fara infiltrate tumorale. p T3N1 V1 G2 M8140/3.A inceput radioterapia la spitalul Elias la d-na dr Barna, si a facut 20 sedinte si mai are 5,a avut episoade diareice si mici constipatii, acum o mai doare si abdomenul jos (mentionez ca face naveta zilnic targoviste bucuresti), cateodata , este normal ? Sunt efectele radioterapiei?Are pofta de mancare, nu are greturi sau alte probleme.Va multumesc pt raspuns.

    liliana dumitru · 02/12/2014 at 3:57 PM

    mentionez ca ia si xeloda 3 capsule dimineata , 3 seara

    Dr. Stefan Tuca

    Dr. Stefan Tuca · 03/12/2014 at 7:15 AM

    Buna ziua,

    Radioterapia poate da episoadele diareice de care vorbiti..

    Cu stima,

    dr.Tuca

pirvu persic cristian · 17/11/2014 at 5:41 PM

buna seara domnul doctor. mama are un neoplasm rectal inferior std II B iradiat extern radiochimiotratat, hernie ombilicala, diabet zaharat tip II iar la rmn a iesit o ingrosare parietala de pana la 18 mm la nivelul rectului si prezenta masei tumorale lateral dreapta la aproximativ 60 mm de OAE in plan axial cu priza de contrast periferica si necroza centrala, cu extindere pana la peretele lateral dr. al lojei rectale, cu obliterarea grasimii perirectale. Aj dori sa ma primiti cat mai repede cu toate analizele pentru interventia chirurgicala daca se poate fara anus contra naturii

  pirvu persic cristian · 17/11/2014 at 5:45 PM

  buna seara domnul doctor. mama are un neoplasm rectal inferior std II B iradiat extern radiochimiotratat, hernie ombilicala, diabet zaharat tip II iar la rmn a iesit o ingrosare parietala de pana la 18 mm la nivelul rectului si prezenta masei tumorale lateral dreapta la aproximativ 60 mm de OAE in plan axial cu priza de contrast periferica si necroza centrala, cu extindere pana la peretele lateral dr. al lojei rectale, cu obliterarea grasimii perirectale. Aj dori sa ma primiti cat mai repede cu toate analizele pentru interventia chirurgicala daca se poate fara anus contra naturii

   Dr. Stefan Tuca

   Dr. Stefan Tuca · 27/11/2014 at 7:00 AM

   Buna ziua,

   In regula, puteti veni.
   ma gasiti la Medlife, pe calea Grivitei 365

   nr meu de telefon este 0723042207

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 17/11/2014 at 6:54 PM

  Bună seara,

  Vă aștept cu mama dumneavoastră la o consultație.
  Mă găsiți la Medlife, pe Calea Grivitei 365, București.
  Pentru programare vă rog să mă sunați mâine pe telefonul personal.
  Numărul meu este 0723042207.
  Vă rog să veniți cu toate documentele medicale.

  Seară bună

  Dr.Tucă

liviu petru · 21/11/2014 at 3:38 AM

ce as putea face pt tatal meu are cancer de colon

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 22/11/2014 at 9:20 AM

  Va astept la o consultatie cu tatal dvs.
  Ma gasiti la Medlife pe Calea Grivitei 365

  nr meu de telefon este 0723042207

Viorel Ion · 23/11/2014 at 4:56 PM

Buna ziua, imi puteti spune va rog cu aproximatie cat dureaza o operatie de hemicolectomie dreapta si cati ganglioni sunt extrasi? Diagnosticul este de tumora recto-sigmoidiana. Va multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 27/11/2014 at 7:04 AM

  Buna ziua,

  Pentru o tumora rectosigmoidiana trebuie realizata o rezectie anterioara de rect, nu o hemicolectomie dreapta.
  Pentru o buna stadializare postoperatorie trebuie indepartati minim 12 ganglioni.
  Va astept la o consultatie !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

Alina Maria · 21/02/2015 at 4:49 PM

Buna ziua! Am si eu o problema, am o umflatura in partea stanga a abdomenului, cam de 7 cm , imediat deasupra osului bazinului. Nu este foarte dureroasa, doar in anumite momente. Am fost la medicul de familie si mi-a spus ca este colonul. Mi-a spus sa iau niste laxative – pliculete pentru a curata colonul si no-spa. Problema e ca nu au nici un rezultat, mentionez ca de cateva luni mereu am senzatia ca nu elimin tot si alternam intre constipatie si diaree. Dupa 5 pliculete de forlax nu simt nimic schimbat, ma duc la baie o data pe zi si este la fel ca inainte. Am 25 ani.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 22/02/2015 at 7:09 AM

  Buna ziua,

  Va rog sa veniti la o consultatie sa vedem despre ce este vorba..nu ma pot pronunta fara sa va consult..
  Numarul meu de telefon este 0723042207. Ma gasiti la Medlife ..
  Va astept !

Ilinca Garbea · 26/02/2015 at 11:54 AM

Buna ziua, bunicul meu a fost diagnosticat (dupa 3 luni de scaune diareice) cu un cancer rectal, o tumora de 10 cm.Am inteles ca inca se poate opera fara sa fie necesar änus contra naturii). Mentionez ca bunicul are si un cancer de prostata,tinut oncologic sub control. Intrebarea mea este daca varsta(83 ani) implica un risc crescut intr-o asemenea interventie chirurgicala. De asemenea, in conditiile de fata,cam cat poate dura pana ar ajunge la o ocluzie intestinala si implicit tot la operatie?Din experinta dvoastra,exista posibilitatea ca dupa operatie tumora sa recidiveze in timp scurt si sa ne intoarcem de unde am plecat?Multumesc anticipat

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 27/02/2015 at 9:27 AM

  Buna ziua,
  Ar trebui sa il consult pe bunicul dumneavoastra, drept urmare va invit la o consultatie cu dumnealui si cu toate documentele medicale de pana acum.
  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, sector1, Bucuresti.
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Numai bine !

  dr.Stefan Tuca

   Krystina · 06/04/2015 at 3:07 PM

   Buna ziua,
   Sunt din jud.Bihor tatal meu in varsta de 64 de ani a fost operat pe data de 06.03.2015. pe fisa de externare scrie asa:
   – Tumora sigmoidiana cu evolutie incerta.
   – Polipi sigmoidieni sangeranzi.
   Epicriza:
   Dupa o pregatire preoperatorie adecvata se intervine chirurgical in ag-iot in data de 06.03.2015 si se practica rezectie sigmoidiana segmentara cu anastomoza colo-rectala termino-terminala. Evolutia postoperatorie este favorabila sub tratament anticoagulant,antibiotic,antialgic, antiemetic. Se reia alimentatia. Tranzit intestinal prezent,plaga curata in curs de vindecare per primam fara semne de hemoragie sau supuratie. Suprimarea firelor de sutura la externare.
   EXAMEN HISTOPATOLOGIC:
   Anatomie patologica (06.03.15/09:09)
   Diagnostic histopatologic: MACROSCOPIE:
   1.Polip Sigmoidian pediculat la 18cm,frag.2mm
   2.Polip plat la 20cm,frag.1mm
   3.Polip Sigmoidian la 40cm,frag.1mm
   Material prelucrat integral
   MICROSCOPIC:
   1.Au fost examinate 12 sectiuni dintr-un fragment de adenom tubular (polip adenomatos) care przinta arii minime de displazie usoara.
   2.Au fost examinate 4 sectiuni dintr-un fragment de mucoasa colonica pseudopolipoasa.
   3.Au fost examinate 4 sectiuni dintr-un polip adenomatos (adenom tubular)
   cu arii minime de ulceratie a epiteliului de suprafata
   CONCLUZIE: adenoame tubulare colonice.
   ANATOMIE PATOLOGICA (data 11.03.15 /13:40)
   DIAGNOSTIC HISTOPATOLOGIC: MACROSCOPIE
   Segment de intestin de 17cm care prezinta 2 formatiuni polipoase pediculate si o formatiune sesila.
   1.Formatiune pediculata de 2,5/2/2cm aspect conopidiform baza de implantare 1,5cm.
   2.Polip 2,2/2/1,8cm baza de implantare 0,8cm apect conopidiform -material prelucrat integral.
   3.Formatiune sesila 2/1,5/1cm baza de implantare larga de 1,5cm suprafata neteda mucoasa sigmoidiana
   MICROSCOPIE:
   1.Polip 2,5/2/2cm: in sectiunile examinate se deceleaza aspecte histologice ale unui adenom tubular cu arii de displazie de tip high -grade a epiteliului mucoasei.
   2.Polip 2,2/2/1,8cm: in sectiunile examinate se observa aspecte histologice ale unui adenom tubulo-vilos cu arii focale de displazie de tip low-grade ale epiteliului mucoasei.
   3.Formatiune sesila 2/1,5/1cm: in sectiunile examinate se observa aspecte histologice ale unui adenom tubular care prezinta trasforamare maligna de tipul unui adenocarcinom (G2) moderat diferentiat ulcerat cu pattern cribriform care infiltreaza submucoasa tulpinii polipului fara a invada musculara proprie.
   Este prezenta necroza intratumorala in proportie de aproximativ 15% din patul tumoral. Stroma tumorala e fibroblastica, prezinta un infiltrat cu eozinofile in cantitate moderata si in medie peste 3 limfocite /hpf (risc de instabilitate microsatelita). In coloratia uzoala (he) nu sunt semne certe de invazie tumorala vasculara sau perineurala. Mucoasa sigmoidiana din jur prezinta aspecte cvasinormale.
   Pericolonic s-au identificat 3 ganglioni cu dimensiuni intre 0,1-0,2cm liberi de celule maligne
   CONCLUZIE: ADENOCARCINOM (G2) low -grade ulcerat dezvoltat pe un adenom tubular cu extindere microscopica in submucoasa fara intresarea marginii profunde (baza polipului).
   Adenoame tubulare si tubulo-viloase cu aspecte de displazie atat low-grade cat si high-grade.

   Sunt nedumerita si foarte speriata, deoarece din ce inteleg din rezultat reiese ca este adenocarcinom G2 si nu i s-a recomandat chimioterapie. As dori sa aflu daca din punctul d-vostra de vedere doar la citirea acestui rezultat puteti preciza ca este o forma usoara de cancer, ca nu ar fi nevoie de chimioterapie. Trebuie consultat un oncolog, si ce e de facut?
   va rog domnule doctor sa-mi spuneti ce inseamna acest diagnostic?

   Multumesc anticipat pentru raspunsul pe care il voi primi.

    Dr. Stefan Tuca

    Dr. Stefan Tuca · 25/04/2015 at 8:01 AM

    Buna ziua,

    Va astept la o consultatie chirurgicala !
    Numarul meu de telefon este 0723042207

    Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, Bucuresti

    Cu stima

    Dr Tuca

Moldoveanu · 01/04/2015 at 6:29 AM

Buna ziua,am 36 de ani si acum 3 luni am avut dureri de colon transversal cu scaune dereglate si sangerari in scaun de cateva ori(sange proaspat),am fact colonoscopie la Fundeni si mi sa spus ca am colon foarte spastic,si cati vs hemoroizi micuti,dar durerea surda sub coasta dreapta care se muta si in stanga dar mai mult in dreapta persista.Este posibil sa nu se fi vazut o afectiune mai grava a colonului la colonoscopie?
Multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/04/2015 at 8:00 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie chirurgicala !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, Bucuresti

  Cu stima

  Dr Tuca

flavius · 04/04/2015 at 8:15 AM

In urma unor simptome ca usoare intepaturi in zona drpt si stg a abdomenului, in cosul pieptului (cam de 1 an) si a unor scaune cu sange din cand in cand, m-am internat ptr. analize la gastroentorolgie unde am facut endoscopie si colonoscopie. Rezultatele dupa biopsie sunt:
ENDOSCOPIE: Bio 1 – mucoasa Dll congestiva: duodenita subacuta eroziva; Bio 2 – mucoasa natrala cu papule: gastrita cronica cu grad ridicat de activitate si HCB Pylori prezent; Bio 3 – mucoasa PV congestionată, edematiata cu mici sufuziuni hematice: gastrita cronica cu grad mediu de activitate
COLONOSCOPIE: Bio. la 110 cm de linia ano-cutana pliu hipertrofic pseudo-polipoid: fragmente de mucoasa colonica cu dezvoltare de leziuni de adenom plan cu displazie de grad scazut. Concluzie – caz de urmarit, colonoscopie la 1 an. (nu a fost eliminat)
La sfatul unor medici ptr a ma linisti am facut analiza de sange CA 19-9 = 1, 6 U/mL. Cu un an in urma facusem HCG total = 0, 1 mUl/mL; AFP = 1, 25 Ul/mL; CEA = 1, 2 ng/mL. TREBUIE SA IMI FAC GRIJI? EXISTA POSIBILITATE DE A AVEA SAU DEZVOLTA UN CANCER DE COLON? CE MA SFATUITI SA FAC? MULTUMESC ANTICIPAT SI TOT RESPECTUL PTR TIMPUL ACORDAT TUTUROR PACIENTILOR.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/04/2015 at 8:00 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie chirurgicala !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, Bucuresti

  Cu stima

  Dr Tuca

Paul muscar · 16/04/2015 at 2:47 PM

Buna.. Din luna septembrie mama mea a acuzat dureri in zona abdominala si sangerari in scaun.. S au presupus a fi hemoroizi interni si a fost tratata ca atare..in 31 martie a fcut coloniscopie si s a descoperit un reoplasm rectal nestenozant fara semne ct secundare.. Este programata pt 25 de sedinte de radioterapie apoi pt operatie.. Vreau sa va intreb .. Cat mai dureaza durerile?? Nu ar trebui sa se amelioreze durerile odata cu radioterapia ??

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/04/2015 at 7:59 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie chirurgicala !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, Bucuresti

  Cu stima

  Dr Tuca

Ana · 22/04/2015 at 10:00 PM

Buna seara!
va rog sa ma ajutati in interpretarea unui rezultat RMN, pentru tatal meu. A fost programat la medicul chirurg abia peste 2 saptamani, deoarece medicul nu se afla in localitate. va rog sa imi spuneti cat de grav este , daca exista metastaze…si daca necsita anus contra naturii. Va multumesc pentru timpul acordat!
Ficatul in hiposemnal T1 in opozitie de faza, fara prize patologoce de gadolinium; fara dilatatii CBIH, CBEH; VB cu continut omogen in hipersemnal T@, pereti supli; splina cu diametrul 7.6 cm; RD, RS cu secretie prezenta, chisturi corticale Bosnial I rnichi bilateral. Chist parapielic Bosniak I de 4.5/3.6 cm RD; vezica urinara in semirepletie; Formatiune inlocuitoare de spatiu, in hiposemnal T1, T2, gadofila, dezvoltata circumferential, la nivelul rectului si jonctiunii rectosigmoidiene, pe o lungime de 7.2 cm, la 9.3 cm de orificiul anal. Formatiunea descrisa depaseste peretele rectal cu infiltrarea tesutului adipos adiacent, cu adenopatii milimetrice perirectale. Diverticuli sigmoidieni necomplicati.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/04/2015 at 7:58 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie chirurgicala !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, Bucuresti

  Cu stima

  Dr Tuca

Krystina · 26/04/2015 at 2:46 PM

Bună ziua, la Bucuresti nu pot veni dar va rog sa-mi raspundeti la aceste intrebari.
Am fost la un oncolog care mi-a dat următorul diagnostic:16.04.15
DG:Adenocarcinom sigmoidian PT1CN0M0 (EXTENSIE SUBMUCOASE)-STAD4 A dezvoltat pe fondul unui adenom tubular, fara intersarea clinic MR profund ale polipului, DOC HP
Multiple adenoame polipoase displazice in grd diferite
Recomandam:
-Luarea in evidenta oncologica
-Control clinic colonoscopic la 1an!!!
-Dieta cu evitarea constipatiei bogate in fibre vegetale
-Efectuarea tastare genetica pt fap => important și pentru descendenți și rude apropiate.
Consult peste 4 ani. Oncologul a spus ca nu e nevoie de chimioterapia.
Spuneti-mi in ce stadiu este si imi puteti explica ce inseamna PT1CN0M0 si STAD IV A?
Este un rezultat bun?
AdenocarcinomG2 este malign sau belign?
Multumesc si astept un raspuns…

MIHAELA STEFAN · 15/05/2015 at 11:20 AM

VA ROG !!! CUM PUTETI COMENTA ,ACEST REZULTAT???LIMFOGANGLION CU METASTAZA E ADENOMOCARCINOM, SLAB DIFERENTIAT CU ARHITECTURA TUBULARA SI DIFUZA,MUCOSECRETIE PREZENTA.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 18/05/2015 at 3:58 PM

  Buna ziua,

  Va pot comenta acest rezultat in cadrul unei consultatii !
  Va astept

  dr.Tuca 0723042207

iulia · 25/05/2015 at 12:15 PM

Buna ziua,ca sa nu deranjez prea mult trec direct la concluzia examenului ct abdomen total facut de tatal meu in virsta de 76 ani…
formatiune tumorala 7 cm infiltrativ stenozanta in portiunea proximala a colonului ascendent,adenopatii mezenterice peritumorale fara determinari secundare hepatice vizibile CT. hamangion splenic,hemangion vertebral T 11..urmeaza sa faca colonscopia.va rog frumos as dori si parerea dv,posibil sa fie si tumoare benigna citind dv concluziile sau rezultatul este evident, punctul este operabil sau foarte periculos? analizele sint bune doar hemoglobina este 9.Va multumesc anticipat!!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 05/06/2015 at 7:51 AM

  Buna ziua,

  As dori sa il consult pe tatal dumneavoastra si sa stabilim impreuna un plan terapeutic !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

Neagoe Adela · 07/10/2015 at 11:08 AM

Buna ziua,
Socrul meu in varsta de 66 ani a fost diagnosticat cu Neoplasm rectosigmoidian necrozat hemoragic si programat pt operatie saptamana viitoare. Este aceasta singura solutie in cazul acestui diagnostic? Cat de complicata este aceasta procedura chirurgicala? Va multu
mesc.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 13/10/2015 at 4:08 PM

  Buna ziua,

  Va pot da toate detaliile de care aveti nevoie daca veniti cu sotul dumneavoastra sa il consult !
  Va astept pe Calea Grivitei 365, la Medlife, sect 1 Bucuresti.

  Cu stima,

  dr.Tuca

  0723042207

Ioana · 17/10/2015 at 12:55 PM

Buna ziua,
Ieri, in urma unei colonoscopii in CJ, am fost diagnosticata cu cancer la colon. SIGMA – la aprox. 24-25 cm MA se deceleaza o formatiune infiltrativa, circumferentiala, care nu poate fi pasata cu endoscopul, dura, sangeranda la atingerea cu pensa de biopsie, biopsii.
Concluzii: ingrosare parietala sigmoidiana.
Mi s-a recomandat sa ma operez de urgenta si poate sa fac si un tratament oncologic.
Mentionez ca am 34 de ani.
Va rog sa ma ajutati cu o parare!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 04/11/2015 at 6:46 AM

  Buna ziua,

  Va pot ajuta, dar va astept la o consultatie la Medlife Grivita, Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti .
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr. Stefan Tuca

janina · 20/10/2015 at 7:23 PM

Buna seara,
Soacra mea are 54 de ani si de curand a facut o colonoscopie si are urmatorul rezultat : formatiune protruziva boselata,neregulata ,sangeranda,la 15 cm de orificiul anal.
La examenul Microscopic ia iesit urmatorul rezultat: multiple fragmente de mucoasa colonica cu moderat infiltrat inflamator cronic difuz si nodular si edem in lamina proprie;unul din fragmente contine,marginal cateva glande cu aspect distorsionat atipic .As dori daca s ar putea sa imi spuneti si mie daca este foarte ggrav cu si eu banuie si ce masura trebuie luata.
multumesc astept un raspuns./…

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 27/10/2015 at 9:19 AM

  Buna ziua,

  Din punctul meu de vedere trebuie examinata chirurgical, iar formatiunea de care vorbiti va trebui rebiopsiata !
  Va astept la o consultatie .

  Dr.Tuca

  0723042207

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 04/11/2015 at 6:44 AM

  Buna ziua,

  Va pot ajuta, dar va astept cu rezultatul si cu pacienta la o consultatie la Medlife Grivita, Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti .
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr. Stefan Tuca

Lucica · 28/10/2015 at 1:45 PM

Buna ziua,
Va rog tare mult sa ma ajutati sa interpretez rezultatul unui buletin histopatologic in urma unei biopsii la colon.
Fragment de mucoasa colonica cu aspecte regenerative glandulare (si discret infiltrat inflamator cronic difuz in lumina proprie).

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 04/11/2015 at 6:43 AM

  Buna ziua,

  Va pot ajuta, dar va astept cu rezultatul la o consultatie la Medlife Grivita, Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti .
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr. Stefan Tuca

Magdolna · 01/11/2015 at 1:34 PM

Buna ziua, am 51 de ani si in urma colonoscopiei s-a trimis ptr biopsie un micropolip ascendent si rezultatul este:Materialul primit si examiant este reprezentat de un fragmente de mucoasa de intestin gros cu
arhitectura criptelor pastrata, cu modificari reactive focale la nivelul unor cripte, edem al
corionului si redus infiltrat inflamator alcatuit din limfocite si plasmocie dispus difuz in
corion.
Nu sunt prezente aspecte de displazie sau elemente de malignitate in sectiunile examinate.Va rog f.mult expilicati-mi ce inseamna si cand ar trebui sa mai fac urmatoarea colonoscopie? V a multumesc din suflet

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 04/11/2015 at 6:43 AM

  Buna ziua,

  Va pot ajuta, dar va astept cu rezultatul biopsiei si al explorarii colonoscopice la o consultatie la Medlife Grivita, Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti .
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr. Stefan Tuca

mihai · 03/11/2015 at 7:10 PM

buna seara
tatal meu in varsta de 59 ani a fost diagnosticat cu cancer la colon.dupa analize au constatat ca tumoarea are 8 cm.fiind situata la 2 cm de rect si prezinta ganglioni limfatici.mi sa zis ca este in stadiu 4.va rog din suflet ajutati_ma.nu stiu ce sa fac.dr nu prea miau dat sperante pt el.va rog ajutati-ma

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 04/11/2015 at 6:42 AM

  Buna ziua,

  Va pot ajuta, dar va astept cu tatal dumneavoastra la o consultatie la Medlife Grivita, Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti .
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr. Stefan Tuca

gabriela gherman bacau · 11/11/2015 at 9:14 AM

Buna ziua, domnule doctor. Sotul meu are o bucata de carne crescuta pe rect. D na doctor de la Bacau a spus sa asteptam rezultatul biopsiei. Ce ar trebui sa facem acum? Noi am vrea sa opersm mai repede.Ce sfat ne dati si daca putem veni la dumneavoastra? Cu resoect si multumiri.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 13/02/2016 at 7:13 AM

  Buna ziua,

  Va astept cu sotul dumneavoastra la o consultatie, ocazie cu care decidem impreuna ce este de facut.

  Numarul meu de telefon este 0723042207

Florentina · 01/12/2015 at 9:40 PM

Buna seara d-mnul doctor,am o intrebare
Tatal meu a fost operat acum 3 sapt de Neoplasm stenozant jonctiune rectosigmoidiana.tumora viloasa rectala superioara,exact asa scrie pe acea scrisoare medicala,prea multe explicatii nu am primit doar ca a facut infectie si mergem in fiecare zi la camera de garda pt pansat si curatat,as dori sa stiu ce inseamna acest diagnostic,cat de grav este?la ce sa ne asteptam,este foarte slabit,spune ca-l doare nu poate sta prea mult in sezut
Multumesc anticipat
O seara buna

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 06/12/2015 at 4:52 PM

  Buna seara,

  Cel mai bine intrebati medicul chirurg care l-a operat. Este cel mai in masura sa va explice tot ce ma intrebati pe mine.

Ella · 04/12/2015 at 6:20 PM

Buna ziua! Va contactez pentru o informatie legata de RMN-ul pe care l-a facut mama mea, in varsta de 58 ani. Nu suntem familiarizati cu termenii si suntem tare ingrijorati de acest rezultat. Ce reprezinta si cat de grav este?Postez mai jos bilantul lezional:
La aproximativ 5 cm de m.a., pe o lungime de 3,5 cm , infiltrare tumorala circumferentiala, la 6cm de m.a. la nivelul peretelui posterior formatiune vegetala de aproximativ 1,5 cm , asociata cu infiltrare radiala a mezorectului, ce atinge fascia mezorectala posterioara. Ganglioni de 3-4,5 mm diametru de mezorectul postero-lateral drept. Ganglioni de 3 mm diametru in mezorectul lateral stang, in contact cu fascia mezorectala. Ganglioni de 3,5 mmdiametru in stanga mezorectului anterior stang. Doi ganglioni 3-4 mm diametru in mezorectul antero- lateral drept. Ganglioni de 5 mm diametru in mezorectul anterior.
5 ganglioni rectali superiori de 3,5-4 mm diametru
Status posthisterectomie totala, fara modificari la nivelul transei vaginale. Vezica urinara in semirepletie. Absenta lichidului liber in cavitatea peritoneala.
Concluzie: Neoplasm rectal T3N2cMx

Va multumesc pentru rabdare si intelegere!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 06/12/2015 at 4:48 PM

  Buna ziua,

  Din pacate mam dumneavoastra are o tumora de rect inferior cel mai probabil maligna ! Va trebui sa inceapa tratamentul cu radioterapie, dupa radioterapie urmand interventia chirurgicala .
  Ma pot ocupa de cazul mamei dumneavoastra, daca va doriti.

  Ma gasiti la Medlife Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti.

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima ,

  Dr. Tuca

Ilie elena · 05/12/2015 at 10:19 PM

Buna ziua,
Domnule doctor as dori parerea dumneavostra daca se poate!Tatal meu in varsta de 71 ani a fost depistat in luna iunie 2015 cu tumoare maligna a rectului.A facut un CT -toraco-abdomino-pelvin(03.06.2015)proces proliferativ rectal superior cu mici noduli pararectali si limfoganglioni lombo-aortici;nodulisuprarenalistg.cel mai probabil adenomattos;mic nodul pulmonar diam.4mm cu aspectnespecific situat in LSD PULMONAR:nodul prevascular inloja timica diam.12 mm,cativa limofoganglioni milimetrici mediastinale si in hiliurile pulmonare;prostata dim.48/45mmomogena cu mici calcificari centrale.Colonoscopie (21.05.15):lacca15cm de orificiu formatiune vegetanta,stenozata,ulcerata,friabila ce nu permite progresia-bio 4fragm.HP:adenocarcionom colonic bine diferentiat,cu arhitectura tubulo-papilara,exulcerat.Se intervenit chirurgical si s-a practicatrezectie recto-sigmoidiana cu ridicare totala a mezorectului;piesa se rezectz la aprox.5 cm sub polul inferior al tumorii pe piesa neatinsa.I s-a facut examen histopatologi dupa operatie si concluziile au fost :Tumora maligna rect-adenocarcionom moderat diferentiat infiltrat pana in tunica seroasa (G2).Total ggl examinati=9,invadati=0,pT3,pN0,M=8140/3. Intrebarea mea este daca trebuia sa-i dea citostatice inainte de operati ,dupa prima opratie?Daca dupa prima operatie mai trbuia sa faca CT? Dupa a doua operatie la ce perioada se da citostatice?Daca In urma analizelor reiese ca sunt afectate si alte organe?Si in ce stagiu este cancerul? Mentionez ca a fost operat a doua oara fara a face CT,s-au facut doar analize de sange si inima.Dupa operatie la cate zile trebuie sa aiba scaun?Si daca nu are scaun ce se intampla se reopereaza? Va multumesc anticipat.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 06/12/2015 at 4:45 PM

  Buna ziua,

  Cel mai bine cereti parerea unui medic oncolog, pentru ca el conduce tratamentul radio si chimioterapic postoperator.

  Ilie elena · 06/12/2015 at 8:49 PM

  Buna seara,
  Domnule doctor, va rog sa-mi suneti daca din analize reiese ca au fost afectate si alte organe?in ce stadiu este cancerul?Si dupa operatie la cate zile trebuie sa aiba gaze s-au scaun?si daca nu are scaun ce se intampla se reopereaza?
  Va multumesc.

Mariana Popescu · 20/01/2016 at 12:50 PM

Bună ziua.am și eu pe socrul meu este operat de 5 ani de cancer la colon gradul 3-4 .până acum totul a decurs bine dar acum a început cu dereglări merge din diaree în constipație și invers .aș vrea să știu și eu dacă are voie să facă clismă sau supozitoare?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 13/02/2016 at 7:15 AM

  Buna ziua,

  Cred ca ar trebui sa faceti o tomografie computrizata cu substanta de contrast .. sa nu fie vorba de altceva.
  Va astept cu rezultatul si cu sotul la o consultatie.

  Numarul meu de telefon este 0723042207

Gina · 25/01/2016 at 8:39 AM

Bună ziua domnule doctor am și eu o rugăminte la dumneavoastră tatăl meu este bolnav de cancer de colon este din Galați acum face radioterapie și chimioterapia după aceasta trebuie sa facă operație as vrea sa știu dacă puteți sa faceți dumneavoastră aceasta operație și ce trebuie sa facem ca sa ajungem la dumneavoastră Va mulțumesc și aștept un răspuns de la dumneavoastră.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/01/2016 at 2:50 PM

  Buna ziua,

  Ma pot ocupa de cazul tatalui dumneavoastra.
  Numarul meu de telefon este 0723042207, si va rog sa ma sunati inainte de a veni cu el la Bucuresti.

  Multumesc

  Zi buna

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 13/02/2016 at 7:11 AM

  Buna ziua,

  Ma pot ocupa de cazul tatalui dumneavoastra.
  Ma gasiti la Medlife pe Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti.

  Numarul meu de telefon este 0723042207

Melania · 07/02/2016 at 7:26 PM

Buna seara.As dori sa-mi spuneti si mie ce sa fac in cazul unui diagnostic precum:ingrosare circumferentiala de perete la nivelul colonului ascendent cu ingustarea lumenului colic (suspiciune proces proliferativ).Va multumesc.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/02/2016 at 11:55 AM

  Buna ziua,

  Va sfatuiesc sa veniti la o consultatie la mine, si sa discutam daca repetam examenul colonoscopic sau facem o tomografie pentru un diagnostic mai clar.
  Multumesc.

  dr.Tuca
  0723042207

robert · 07/03/2016 at 10:50 PM

Buna ziua,ma numesc Robert,am 29 de ani,totul a inceput acum 4 ani,am inceput sa am diaree dupa mesele de pranz,in special daca mananc conserve,mancaruri pe baza de lactate,mezeluri,prajeli,am crampe dupa defecare imi trec,si simt ca si cum nu s-ar fii golit,ciudat este ca aceste simptome nu apar seara chit ca manac aceeasi mancare ce am mancat la pranz,scaunele sunt moi culoarea variaza,de la cea normala la spre inchis cu mucus,simt ca si cum nu ar fii iesit tot.Consum si alcool,cafea,nu am avut probleme.Am renuntat la alcool si am inceput sa manac mai mult fructe legume proaspete,carne slaba de ied,iepure.S-a ameliorat nu mai am crampe sau diaree,mai intervin dar foarte rar.Nu am pierdut in greutate,de fiecare data verific sa nu fie sange,nu ma simt fizic obosit,dar tot am in cap aceasta idee daca ma duc la doctor si imi spune ca am cancer,ce ma fac?Daca ma puteti ajuta cu un sfat.va multumesc.

doina · 06/05/2016 at 11:23 AM

Buna ziua domnule doctor,
Va rog sa imi spuneti ce semnificatie are urmatoarea concluzie a unui CT:
rect cu ingrosare parietala neregulata,neiodofila, fara priza patologica de contrast.
Va multumesc pentru timpul acodat!

Petre · 30/06/2016 at 1:45 AM

Buna ziua domnule doctor,
In luna Aprilie am fost operat la Iro de tumoare viloasa de rect,rezultatul anatomopatologic fiind; polip adenomatos vilos cu displazie scăzută si focare de displazie înalta in suprafața.Dupa excizia transanala partiala,medicul care mi a efectuat rectoscopia de control la 2 luni imi spune ca din păcate ,având in vedere dimensiunea tumorii de cca 10 cm de la anus,circumferentiala,nu se mai poate efectua o noua excizie,sfatul sau fiind de a lua legatura cu Clinica de gastroenterologie Cluj.Am rugămintea la dumneavoastra ,daca credeți ca se poate face altceva pentru evitarea amputatiei de rect (am 51 ani),chiar daca tumora este benignă.
Va multumesc frumos pentru timpul acordat !

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 19/07/2016 at 6:06 PM

  Am nevoie de mai multe elemente pentru a va putea da un sfat competent. .de toate investigațiile, tot istoricul și de dumneavoastră la o consultație.

  Va aștept!

  Cu stimă,
  Dr.Tucă

  0723042207

Angela Lungu · 08/12/2016 at 5:44 PM

Buna seara domnule doctor, avem nevoie de parerea dumneavostra vizavi de urmatoarea situatie:
-in ultimele 2 luni socrul meu (77 ani) a inceput sa se simta rau, sa slabeasca si refuzand controlul medical sa ajunga la urgenta cu hemoglobina 4;
-a fost internat, i s-au facut transfuzii cu sange (hemoglobina s-a stabilizat la 8), a facut multe investigatii, endoscopie si colonoscopie;
-la colonoscopie s-a descoperit o stenoza circumferentiala cu margini burjonate la nivelul colonului transvers proximal, ce nu a permis trecerea aparatului si hemoroizi interni de gr2;
-a fost externat cu diagnosticul: tumora maligna unghiul hepatic al colonului;
-mentionez ca s-au prelevat biopsii, iar rezultatul primit este: adenocarcinom de grad jos bine diferentiat G1.
Deoarece acum 7 ani socrul a suferit o operatie de schimbare de valva mitrala de origine animala nu stim cum sa procedam vizavi de aceasta situatie (el fiind sub tratamentul specific cu anticoagulante).Am dori sa ne spuneti pasii pe care tb sa-i urmam.
Multumesc, cu stima!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 09/12/2016 at 9:46 AM

  Bună ziua,

  Trebuie operat socrul dvs.
  Va aștept cu dânsul la o consultație, pentru a stabili protocolul preoperator și detaliile intervenției.

  Numărul meu de telefon este 0723042207

  Cu stimă,

  Dr. Ștefan Tucă

Boros Loredana · 13/03/2017 at 8:08 AM

Buna ziua! Sotul meu a fost diagnosticat cu tumoare rectala! Anul trecut prin iunie-iulie (nu mai stiu exact) i sa facut colostoma! A urmat chimioterapie, radioterapie! Acum, in ianuarie a fost operat de i sa facut rezectie de rect! Totul a decurs perfect! Analiza patologica ia iesit buna! A inceput iar chimioterapia! Dar de ceva timp are niste dureri de stoma si stomac! Oare ceva nu a decurs bine? Se irita des in jurul stomei! Se constipa de la chimio terapie! A mai fost constipat si in timpul celorlalte sedinte, dar nu la durut deloc stoma! Acum are dureri! Ce trebuie sa fac? Multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/03/2017 at 12:39 PM

  Buna ziua,

  Trebuie sa luati legatura cu chirurgul care a realizat interventia.

Banica Alexandru · 20/06/2017 at 8:08 PM

Buna seara! Tatal meu in varsta de 57 de ani s-a operat anul trecut ,luna iulie de hemoroizi externi , de atunci si pana acum nu si-a revenit deloc , ba dimpotriva are scune dese si cu sange ,diaree , a slabit foarte mult , spre incapatinarea lui pana la urma si-a facut curaj sa mearga la un doctor sa faca conoloscopia , si am aflat ca bagand camera nu a putut decat vreo 5 cm sa o introduca din cauza unei tumori , asta stim sigur pentru ca a facut-o de 2 ori si pana acum acelasi rezultat , intrebarea mea acum este , din iulie anul trecut si pana cum in iunie cand s -a gandit sa faca toate astea , credeti ca boala gen un cancer de colon a avansat atat de mult incat sa nu se mai poata face nimic ??? Va rog mult cu un raspuns …URGENT.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 26/06/2017 at 2:34 PM

  Buna ziua,

  Va astept cu tatal dumneavoastra la o consultatie ! va rog sa aduceti si documentele medicale pe care le aveti !

  Cu stima,

  dr.Tuca
  0723042207

Isac tereza · 28/06/2017 at 3:55 PM

Buna ziua.domnul doctor.Ma numesc Isac Tereza am varsta de 48 de ani.Acum recent am facut in CT de abdomne.Rez au fost -Chist ovarian stang 50/45mm bine delimitata:A doua-in mezorectulstang inferior,post-lateralde rectul inferior si in contacr cu fascia mezorectala stanga-formatiune bine delimitafa,hiperdensa nativ,aparent fara priza de contrast,diam 31/23 mm,aspect de leziune beningna.Imi pututi ce e de facut???E vorba de operatie sau se face tratament.Va multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/08/2017 at 2:47 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie!
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima ,

diana · 31/07/2017 at 3:48 PM

Buna seara!
tatal meu in varsata de 76 de ani a facut un CT ABDOMEN +PELVIS EXTERIOR si ultimele doua fraze sunt urmatoarele:,,ANSA SIGMOIDIANA CU INGROSARE PARIETALA CIRCUMFERENTIALA CU PRELUNGIRI IN GROSIMEA DIN JOS PE O LUNGIME DE APRIMATIV 75MM,MULTIPLE…..DIVERTICULARE LA NIVELUL SIGMOIDULUI TERMINAL, FARA LICHID PERITONEAL,FARA DENOPATII CU CARACTER ANALOGIC”

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/08/2017 at 2:50 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie!
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima ,
  Dr.Tuca

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/08/2017 at 12:28 PM

  Buna ziua,

  Va astept inainte de toate la o consultatie !
  Ma gasiti la Medlife in Bucuresti .

  Cu stima,

  Dr.Tuca
  0723042207

Laura · 16/08/2017 at 4:21 PM

Buna seara , socrul meu este suspect al cancerului de colon , am fost cu el i-am făcut un CT nativ pentru ca are și la ficat niște probleme iar in rezultatul CT spune următorul lucru “Ingrosare parietala circumferentiala, stenozanta la nivelul jonctiunii recto-sigmoidiene ce se intinde pe o lungime de 8cm, cu contur neregulat, cu infiltrarea grasimii adiacente, cu multiple adenopatii de vecinatate de pana la maxim 19/13mm”. Va rog forte mult sa îmi Spune-ți dacă este cancer operabil, dacă nu mai are nici o șansa sau poate chiar nu este cancer . Este foarte speriat și as crea sa știu înainte sa merg vu el sa ii citească rezultatul . Va mulțumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/08/2017 at 12:26 PM

  Buna ziua,

  Va astept inainte de toate la o consultatie !
  Ma gasiti la Medlife in Bucuresti .

  Cu stima,

  Dr.Tuca
  0723042207

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/09/2017 at 8:02 AM

  Buna ziua,

  Va stept cu socrul dumneavoastra la o consultatie pe Calea Grivitei 365, la Medlife. Va rog aduceti si toate investigatiile .

  Multumesc,

  Cu stima ,

  Dr.Tuca
  0723042207

Iordachescu Ioan · 30/08/2017 at 6:29 AM

Va rog sa imi interpretati urmatorul rezultat de RMN:BULETIN DE INVESTIGATII
REZONANTA MAGNETICA 3T
Nr: 3599
DATAEXAMINARII: 2e.08.20r7
NUME: IORDACHESCU ZOIT A
DATA NASTERII: 1 1. 10.1954
MEDIC SOLICITANT: CROITORU
DIAGNOSTIC DE TRIMITERE: NEOPLASM RECT
EXAMINARE RM A ABDOMENULUI SI PBLVISULUI NATIV SI CU SUBSTANTA
DE COI{TRAST
PROTOCOL : Secvente ponderate T2haste COR, T2TSE AX, TIVIBE FS AX, T2TSE FS
AX, TIFL2D IN OPP PHASE AX, TIVIBE FS AX, COR, EP2D DIFF, T2TSE SAG, STIR
COR, T2TSE FS AX, TITSE AX, post GD Tl VIBE FS ax, cor
REZULTAT:
Ficat cu pozitie normala, contur net regulat, diametrul craniocaudal al lobului drept de 152mm, cu hipotrofia segmentelor laterale LSH, structura moderat steatozica, prezinta, subcapsular imagine in segmentui vttt LDH, o nodulara cu diametre de 8/13mm, cu gadolinofilie inelara plriii”ii”” difiza in timp arterial, hipovasculara central, aspect ce se mentine in timp portat si parenchimatos, cu restrictie de difuzie.
Fara dilatatii ale cailor biliare intra sau extrahepatice. vezicula biliara cudata fundic cu cateva spoturi asemnal la nivelul fundului vezicular.
Splina cu pozitie normala, diametre de 1421108142mm, contur net, structura omogena. Circulatie colaterala splenoperiotoneala prin varice peritoneale pararenale posterioare
Pancreas cu pozitie normala, contur net, discret lobulat, structura omogena (acinara). Fara dilatatii ale ductului pancreatic.
Rinichi cu pozitie, forma, dimensiuni normale, diferentiere buna cortico/medulara. Nu se evidentiaza dilatatii ureterocaliceale. secretie si excretie prezente bilateral, simetric.
Glande suprarenale cu pozitie , forma si dimensiuni in iimite normale. fara anomalii de semnal. Uter retroversat, cu contur net, straturi constitutive bine diferentiate. Anexe cu aspect in limitele varstei. Cec alungit gi destins, amprenteaz a vezica urinara.
Rect destins de continut gazos, cu perete regulat, fSri imagini sugestive de recidive tumorale. Gra5ime mezorectala omogena. Fose ischiorectale libere.
vezica urinara destinsa asimetric, cu amprenta uterina pe conturul superior, cu perete regulat, continut omogen, lichidian.
Traiectele vasculare din segmentul examinat au pozitie sicalibru in limite normale.
Fara adenopatii intra sau retroperitoneale cu caracter patologic.
lnsula de osteoscleroza la nivelul capuluifemuralstang, orog”nu, net delimitata, negadolinofila. CONCLUZII:
Nodul hepatic cu aspect sugestiv de determinare secundara.
steatoza hepatica. splenomegalie. circulatie colaterala splenoperitoneala.
Microlitiaza veziculara.
Dr.Iriciuc Magdalena
Medic primar

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/09/2017 at 7:59 AM

  Buna ziua,

  Eu sunt chirurg..daca vreti va pot oferi o consultatie in care sa imi spun parerea chirurgicala despre acest caz.
  Nu ma ocup cu interpretarea Rmn , asta o face medicul imagist care a realizat examinarea !

  Cu stima

  Dr Tuca
  0723042207

Liana Matei · 02/09/2017 at 7:43 PM

Stimate domnule doctor,
am 51 de ani. Astazi am descoperit undeva, apropae de anus, o umfltura: este “in piele”, tare, langa anus, in zona perianala. Am un hemoroid mare in interior in acea zona. Nu e singurul, de fapt. Nu e trombozat. Am avut dureri doua nopti la rand, in acea zona. Pentru ca am probleme cu dantura, nu reusesc sa maruntesc mancarea, asa cum ar trebui. De aici, alte probleme. Nu pot spune ca e constipatie, dar nici cum ar trebui nu e este scaunul. Sunt speriata, e firesc. Nu sangerez, nu elimin mucus, nu am altceva. Doar atat, am avut ceva dificultati cu tranzitul intestinal, dureri, nu mari si nu de lunga durata, apoi m-am trezit cu acesata zona dura. Bineinteles ca primul pas a fost: ce “spune netul”. Ce-am gasit… Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Va multumesc si va doresc toate cele bune!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/09/2017 at 7:57 AM

  Buna ziua,

  Veniti la o consultatie va rog!

  Cu stima,
  dr.Stefan Tuca

  0723042207

Bălăceanu Ion · 23/01/2018 at 9:14 AM

Bună ziua,
Am 54 de ani şi am fost diagnosticat cu : neoplasm ascendent T4NxM1 (PUL+HEP+LYM) STD IV ÎN CURS DE CHIMIOTERAPIE cu rezultatul HP : adenocarcinom invaziv în musculara mucoasei şi cu abundant infiltrate inflamator subacut difuz în corion. Precizez că formaţiunea tumorală de la colon are aprox. 5 cm semicircumferinţă.
Momentan sunt sub tratament şi aş dori să vă întreb dacă în situaţia mea aş putea fi operat.
Mulţumesc anticipat!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 23/01/2018 at 4:26 PM

  Bună ziua,
  Dupa ce terminati chimioterapia va astept la o reevsluare.In timpul chimioterapiei nu se poate face interventia!

  Cu stima,
  Dr.Ștefan Tucă

  0723042207

Adela · 03/02/2018 at 9:09 AM

Buna ziua.Am 50 de ani si in urma unei colonoscopii am fost diagnosticata cu formatiune tu. jonctiune recto-sigmoidiana 13-17 cmvde la OA.As dori sa stiu ce inseamna.Este cancer? Ce sanse am?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 03/02/2018 at 11:11 AM

  Este posibil sa fie o tumora maligna, doar rezultatul histopatologic putând spune asta!
  Cert este că va trebui sa faceți o intervenție chirurgicală! Daca doriti ma pot ocupa de cazul dumneavoastră din punct de vedere chirurgical.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.
  Va aștept la o consultație cu toate documentele dvs medicale.

Adela · 10/02/2018 at 9:04 AM

Buna ziua. Am 50 de ani.In urma unei colonoscopii am facut biopsie iar rezultatul este :polip adenomatos la nivelul caruia se observa modificari arhitecturale si citologie caracteristice unui adenom tubular cu displazie de grad redus. Pe acest fond s-au identificat microfocare cu atipii citologice de grad inalt.La nivelul corionului se observa infiltrat inflamator predominant limfo plasmocitar.Baza nedecelabila.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 10/02/2018 at 10:16 AM

  Bună ziua,
  Trebuie scos polipul pentru ca exista riscul degenararii maligne(displazie grad inalt).Daca nu poate fi scos colonoscopic va trebui sa facem o colectomie segmentara laparoscopica!
  Va rog sa ma sunati..nr meu este 0723042207.
  Mulțumesc

Adela · 10/02/2018 at 9:11 AM

Este grav ce am?

Adela · 25/02/2018 at 7:18 PM

Buna ziua.Daca s-a luat biopsie dintr-un polip de colon si s-a ajuns la concluzia ca este o tumora maligna se poate extinde rapid din cauza biopsiei?S-a luat biopsia pe 30. 01. 2018 si sant programata la radioterapie doar in 10 martie 2018.Nu e prea mult timpul de asteptare tinand cont ca s-a umblat avolo?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/02/2018 at 7:30 PM

  Bună seara,
  Daca polipul era de colon prima etapa a terapiei bolii dumneavoastra nu se incepe cu radioterapie ci cu operatie ! Doar daca este vorba de un polip de rect se incepe cu radioterapie. Tumora nu se va extinde in niciun caz datorita biopsiei, ci poate doar din cauza timpului îndelungat de așteptare pana sa incepeti radioterapia de care vorbeati .

  Cu stimă
  Dr.Ștefan Tucă
  0723042207

Adela · 26/02/2018 at 7:30 AM

Buna ziua domnule doctor. La colonoscopie mi-a iesit formatiune tu rect superior jonctiune rectosigmoidiana.La RMN mi-a iesit Neo Ampular Inferior.Am tr Rmn la Cluj pt o reinterpretare si mi-a iesit formatiune tumorala de rect superior avand capatul cel mai de jos la 11 cm de marginea anala intinsa pe aproximativ 3.5 cm.Doctorul care mi-a facut colonoscopia mi-a spus sa ma grabesc ca s-ar putea sa-mi faca prima data operatia.Cand am ajuns oncolog mi-a spus ca tr sa fac prima data radioterapie impreuna cu chimioterapie.Acum nici nu mai stiu ce e bine .Va rog sa ma scuzati ca v-am pus atatea intrebari.Dar daca era sa ne luam dupa RMN tr sa-mi faca anus iliac.Dupa reinterpretare m-am mai linistit.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 26/02/2018 at 7:40 AM

  Deci aveti o tumora de rect superior..pentru tumorile de rect superior primul timp este cel chirurgical, pentru rectul mijlociu si inferior primul timp este radioterapia ! Asta in condițiile in care nu exista determinari secundare hepatice sau la alt nivel ..

Mirela · 19/03/2018 at 9:26 AM

Buna ziua! Sotul meu a facut o colonoscopie iar la rezultat scrie : la cca 5 cm de OA tumora ulcero vegetanta ce ocupa toata circumferinta lumenului rectal ,realizand o stenoza cvasicompleta ce nu permite progresiunea distala a endoscopului . Tumora sangereaza usor la atingere. La concluzii scrie : Tumora de rect inferior ,ulcerovegetanta ,stenozanta si hemoragica. Asteptam si rezultatul de la biopsie saptamana aceasta . Ce -i recomandati ? Cum
se poate trata ? Banuiesc ca trebuie operat. Poate ne puteti ajuta. Va pot suna la nr. de telefon 0723042207 ??

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 20/03/2018 at 4:07 AM

  Bună ziua,
  Va rog sunati-ma la 0723042207

  Cu stimă
  Dr Ștefan Tucă

Verzescu Florin Cristian · 19/03/2018 at 11:32 PM

in Noiembrie tata in început sa facă treaba mare cu sânge iar in Decembrie a mers sa facă un control colonscopie și i sa găsit niște biloni după care a făcut biopsie. Rezultatul biopsie venit in Februarie nu a fost nimik concret.a făcut RMN și sa descoperit ceva și la ficat după care a făcut din nou o biopsie pt ca doctorul a spus ca crede ca e Vorba de cancer. Acum astepteapta rezultatul celei de a doua biopsi.am sunat personal doctorul și a spus ca crede ca are cancer și ca e a început sa împraștie și pe la ficat și ca in cazu asta nu se mai poate face nimik eu sunt in Anglia și el e in țara.nu pot accepta
așa ceva sa se întâmple cu tata.ce ar trebui sa fac? Sa Aștept și aceasta biopsie care normal ar fi trebuit sa ajungă astăzi ? Eu vin in țara zilele estea ca vreau sa merg cu el peste tot sa fac tot ce e posibil.astept răspuns urgent și o sa va sun și personal nu am datele concrete iar tata nu știe exact ce se întâmpla pentru ca nu vreau sa îl demoralizez.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 20/03/2018 at 4:10 AM

  Va aștept la o consultație cu tatal dumneavoastră sa vad cum il pot ajuta. Sa aduceți toate rezultatele investigațiilor de pana acum!
  Numarul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stimă
  Dr Ștefan Tucă

  Cu

Laura · 28/03/2018 at 6:03 PM

Buna ziua numele meu este Laura si acum 3 luni am nascut in urma sarcini am ramas cu niste dureri de burta si am ales sa fac o ecografie abdominala,acolo mi s-a spus ca am pete,chisturi la intestin si sa nu imi fac griji nu sunt periculoase acum astept sa ma contacteze doctorul de famile pentru tratament.Intrebarea mea este: se poate ca in urma unei sarcini sa dezvolti chisturi/Pete pe intestin

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/03/2018 at 7:58 PM

  Buna seara,

  Ar fi bine sa va adresati unui gastroenterolog pentru o consultatie si colonoscopie .

  Cu stima,
  Dr.Tuca

Miron Vasilica · 16/05/2018 at 2:26 PM

Bună ziua.Tata este operat de tumora a rectului de două săptămâni.are dureri și senzatie de greață chiar cu vomă. Ce ma sfătuiți .nici nu poate iesi cu scaunul dar nu prea mănâncă. De la operație două scaune-in spital la 8 zile de la operație.mi sa spus k are tranzitul mai lent și poate și ciroza hepatită e de vină. Multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 16/05/2018 at 4:05 PM

  Buna seara,
  Va sfatuiesc sa il întrebați pe chirurgul care l-a operat pe tatal dumneavoastră..el ar trebui sa stie cel mai bine sa va dea sfaturile pe care le cautati..

  Cu stimă
  Dr Ștefan Tucă

Bora Marinela · 12/06/2018 at 6:30 PM

Buna seara. Mama mea a fost operata acum 3 saptamani , i s-a extirpat 9 cm din colon deoarece 4 cm au fost bolnavi. Nu are pofta de mancare, are deseori scaun aproape diareic. Cat timp poate tine starea aceasta? Cand ar putea manca normal, deoarece e foarte slabita . Va multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/06/2018 at 7:12 PM

  Bună seara,
  In principiu ar trebui sa mănânce normal la 3 săptămâni, iar dupa extirparea a 9 cm de colon scaunul ar trebuie să fie mai moale, nu diareic.
  Cel mai bine ar fi sa intrebați chirurgul care a operat- o!

  Cu stimă,
  dr Tuca Ștefan

Viorica · 18/06/2018 at 6:46 AM

Buna dimineta sint bolnava de colita ulcerosa de 8 ani locuiesc in spania asi vrea sa stiu daca ma pot opera in tara pentru ca tratametele pe care lam lot nu au mult efect asupra boli astep rasuns multumesc o zi buna

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 18/06/2018 at 5:52 PM

  Buna seara,
  Sigur, va pot opera in țară..
  Am nevoie sa imi trimiteți pe mail pana a ajunge in țară..rapoartele medicale, colonoscopiile, explorarile imagistice.
  Când veniti in țară vreau sa va consult, pentru a stabili in continuare ce este de făcut chirurgical in cazul dumneavoastră!
  Mailul meu este : dr.tucastefan@gmail.com

  Numărul meu de telefon este 0723042207.

  Seara bună!
  Cu stimă
  Dr.Tuca

Monica Dinescu · 12/07/2018 at 9:30 PM

Buna seara
Tatal meu a facut astazi o colonoscopie si i s.a pus diagnosticul de”formatiune vegetanta ulcerata complet steanozata”..
Mentionez ca are 68 ani iar noi copiii nu suntem in tara. Numai mama este alaturi de el Va rog sa.mi spuneti cat este de grav si la ce trebuie sa ne asteptam. Am inteles ca maine este programat sa il vada un chirurg.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 13/07/2018 at 5:21 AM

  Buna ziua,
  Fiind vorba de o formatiune stenozanta, inseamna ca nu mai este mult pană cand va intra in ocluzie , o urgență chirurgicală in care pacientul nu mai are tranzit intestinal. Dacă vreti ma pot ocupa de dânsul si sa facem o operație miniminvaziva, laparoscopica!

  Numărul meu de telefon este 0723042207.
  Cu stimă, dr.Tuca

Alisa · 13/07/2018 at 10:20 AM

Buna ziua,
Am 39 de ani si de o perioada destul de lunga de timp, cam un an, prezint cateva simptome in zona colonului drept. Mai exact, in partea dreapta a abdomenului, in zona cecului zic eu, se intampla sa simt o umflatura, in special dupa ce mananc, care se retrage si apare din nou, uneori chiar putin mai sus fata de locul initial. Uneori, simt si scurte intepaturi sub coaste. De asemenea, am deseori senzatia ca in acea zona ma tine ceva. Scaunul nu prezinta sange, insa am observat mucus de vreo doua ori.
Am fost la gastroenterolog, dar, data fiind varsta, nu mi s-au recomandat ca investigatii suplimentare, eco si calprotectina fiind singurele cerute (ambele au iesit in limite normale).
Cum simptomele nu s-au diminuat in tot acest timp, sunt tot mai ingrijorata si consider ca este nevoie de o colonoscopie, de care recunosc insa ca imi e teama, in special de anestezie.
In acest context, as dori sa va intreb daca exista o alta investigatie care poate oferi informatii fidele despre colonul drept. De asemenea, mi-ar fi de ajutor si parerea dvs. privind efectuarea colonoscopiei fara anestezie, aceasta fiind mai degraba solutia agreata de mine, in cazul in care se impune aceasta investigatie.
Va multumesc frumos!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 13/07/2018 at 2:35 PM

  Bună ziua,
  Treceți pe la mine sa va consult si va voi recomanda cu siguranță colonoscopie, care daca nu va pune in evidența vreo tumora ( putin probabil ) poate ne va lămuri in privinta unui colon iritabil sau a unei boli inflamatorii intestinale . In secolul in care trăim colonoscopia se realizeaza sub sedare atat pentru confortul pacientului cat si pentru calitatea examinarii realizate de gastroenterolog. Sedarea sau anestezia sunt metode sigure, si de rutina in practica medicala de astazi !

  Va aștept !

  Cu stimă,
  Dr.Tuca

  0723042207

gruia · 27/07/2018 at 4:23 PM

Buna ziua!
In urma unui examen colorectal am fost operata de polip pediculat cu pedicul gros si diametrul capului de 3 cm.acesta se se afla la ca la 25 cm de OA/Examenul histopatologic este urmatorul: Polip tubulo-vilos malignizat -adenocarcnom colonic conventional bine diferentiat cu inflamatie cronica ascociata si hemoragie,interesand mucoasa si tesutul fibroconjunctiv al pediculului-stadiu pT1.
Intrebarea mea este ,ce am de facut in continuare care e procedura ,la ce medic trebuie sa ma duc…?Medicul care a consultat abuletinul de examen histopatologic nu ma indrumat in nicio directie.

Va multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 27/07/2018 at 7:49 PM

  Buna ziua,

  Trebuie evident intrebat gastroenterologul care l-a scos, daca l-a scos in intregime..nu se intelege din examenul Hp daca exista invazie vasculara, emboli tumorali in pediculul polipului, nu se inteleg destule ! Sunati-ma luni sau marti dupa ce intreb un oncolog si un anatomopatolog..daca ei concluzioneaza ca exista dubii atunci va pot face o colectomie segmentara sigmoidiana laparoscopica..ocazie cu care riscul diseminarii neoplazice din polip ar fi mult mai mic !
  Astept telefonul dvs !

  Cu stima,
  Dr.Tuca
  0723042207

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/11/2018 at 12:38 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie pentru a discuta despre o rezectie de colon laparoscopica, interventie care este necesara din punctul meu de vedere.. nu cred ca aveti certitudinea ca acel polip a fost indepartat colonoscopic in intregime!

  Cu stima,

  dr.Stefan Tuca

  0723042207

georgiana · 27/07/2018 at 4:23 PM

Buna ziua!
In urma unui examen colorectal am fost operata de polip pediculat cu pedicul gros si diametrul capului de 3 cm.acesta se se afla la ca la 25 cm de OA/Examenul histopatologic este urmatorul: Polip tubulo-vilos malignizat -adenocarcnom colonic conventional bine diferentiat cu inflamatie cronica ascociata si hemoragie,interesand mucoasa si tesutul fibroconjunctiv al pediculului-stadiu pT1.
Intrebarea mea este ,ce am de facut in continuare care e procedura ,la ce medic trebuie sa ma duc…?Medicul care a consultat abuletinul de examen histopatologic nu ma indrumat in nicio directie.

Va multumesc!

Livia · 27/09/2018 at 3:18 PM

Buna seara! Tatal meu in varsta de 66 ani a fost operat in 2013 de neoplasm sigmoid cu colo recto anastomoza, de curand i-au fost descoperite 2 tumori, prima la nivelul fosei iliace stangi in adiacenta peretelui abdominal nedepartajabila de colonul sigmoid adiacent, muschi transvers abdominal si ansa ileala din adiacenta iar cea de a doua este localizata in adiacenta pachetului vascular iliac extern stang nedepartajabil de colonul sigmoid adiacent polului cranial si peritoneului parietal antero-latetal stang. Va rog sa imi spuneti daca singura solutie este operatia, cat de dificila este si ce sanse ca piciorul sa ii fie afectat. Multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 05/10/2018 at 6:20 PM

  Buna ziua,

  Va astept cu tatal dumneavoastra la o consultatie..il pot ajuta.
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr.Tuca

Dan Ioana · 18/01/2019 at 11:17 AM

Buna ziua,tata in varsta de 68 ani ,a avut scaune dese si uneori cu sange .
17.01.2019.Rezultat colonoscopie -Formatiune vegetanta inelara rect inferior.
Colon descendent normal.Sigma non rect;imediat dupa marginea anala se identifica o formatiune tumorala inelara,friabila sangeranda la biospiere,care se intinde pe 3 cm si ocupa 5o% din diametrul lumenului.
Luni 21.01.2019 este programat pt.CT-torace,abdomen si pelvis.
Va rog sa-mi spuneti este foarte grav?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 18/01/2019 at 12:17 PM

  Bună ziua,

  Este vorba de o tumora de rect, din descriere, cel mai probabil maligna ..ar fi foarte bine sa aiba biopsie luată..va trebui să faca radioterapie inaintea operației, eventual chimioterapie daca sunt determinări secundare hepatice sau pulmonare..după..intervenția! Va pot ajuta in asa fel încât sa fie bine..
  Va astept cu dansul la o consultație pentru a stabili conduita terapeutica..cel mai devreme il pot vedea marți 22.01
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stimă,
  Dr.Ștefan Tucă

Lavinia · 24/01/2019 at 2:19 PM

Buna ziua , am si eu o întrebare deoarece sunt foarte îngrijorată . Am 26 ani si de o luna de zile am avut dureri in partea stânga sub coaste urmate de constipație iar apoi am avut scaun doar ca in cantitate mai redusă .azi in urma unei ecografii am primit următorul rezultat :”perete colonic , in segmentul proximal al descendentului , ușor îngroșat difuz pana la 6 mm , cu conservarea stratificarii parietale normale , fara caracter tumoral “ . Menționez ca in ultima perioada nu am avut un regim alimentar adecvat si am băut foarte multe sucuri acidulate . Doamna doctor mi a spus ca nu este un motiv de îngrijorare si ca daca adopt un regim alimentar corect si bogat in fibre colonul își va reveni la normal .. este adevărat sau sunt motive de îngrijorare . Va mulțumesc !

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/01/2019 at 5:57 AM

  Bună ziua,

  Din punctul meu de vedere este important sa realizati un examen colonoscopic , examen care va decela o posibilă patologie colonica.

  Cu stimă,

  Dr.Ștefan Tucă

  0723042207

Lavinia · 27/01/2019 at 8:31 PM

Va mulțumesc pentru timpul acordat dar nu am inteles daca poate fi ceva grav sau doar o inflamatie dupa ceea ce mi s a spus “perete colonic in segmentul proximal al descendentului , ușor îngroșat difuz pana la 6 mm , cu conservarea stratificarii parietale normale , fara caracter tumoral “ . La ecografie mi s a spus ca este vorba doar de o inflamatie care cu regim adecvat va trece si ca nu e necesar sa fac investigații amănunțite la colon deoarece am 26 ani , fara alte probleme medicale pana acum .. Medicul de familie recomandându-mi tot regim alimentar . Imi puteți explica ce înseamnă ceea ce mi s a spus la ecografie va rog frumos ? Este ceva grav ?

Viorel · 12/07/2019 at 7:29 PM

In urma colonoscopiei, in zona rectului ,incepand de la 10 cm pana la 18 cm de o.a., s-a depistat o formatiune tumorala vegetanta, de mari dimensiuni, extinsa pe 80% din circumferinta . Cat de mare este posibilitatea de a fii cancer?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 15/07/2019 at 7:06 AM

  Buna ziua,

  Este foarte mare aceasta posibilitate.
  Va astept la o consultatie sa discutam posibilitatile de tratament chirurgical laparoscopic.

  Cu stima,

  Dr.Stefan Tuca
  0723042207

Ce trebuie stiut despre chirurgia colorectala - dr. Stefan Tuca, chirurg · 23/03/2019 at 10:49 PM

[…] Cancerul de colon […]

Camera implantabila pentru chimioterapie - Dr. Stefan TUCA - chirurg · 27/03/2019 at 9:06 PM

[…] Cancerul de colon […]

Operatie laparoscopica de colon - dr. Stefan Tuca , medic primar chirurgie · 05/04/2019 at 8:46 PM

[…] Cancerul de colon […]

Obezitate - cauze, complicatii, tratament chirurgical obezitate · 06/04/2019 at 1:29 PM

[…] tipuri de cancer sunt favorizate de obezitate (cancer de colon, cancer al uterului […]

Chirurgia, o specialitate medicală care salvează vieți - dr. Stefan Tuca · 25/07/2019 at 8:26 PM

[…] Cancerul de colon […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
378 Shares