Ce este chistul pilonidal ?

Chistul  pilonidal (sacrococcigian) este o boala  inflamatorie  a tegumentelor situate deasupra șanțului interfesier. Santul interfesier este spațiul dintre cele doua fese. Boala este mai des întâlnita la bărbați  și  apare la adulții  cu vârsta intre 20 – 45 de ani. Ea este mai frecventa la supraponderali și la persoanele cu pilozitate dezvoltata.

Care sunt cauzele apariției chistului pilonidal?

Un chist pilonidal apare fie prin iritarea unui folicul pilos (săculețul la nivelul căruia se dezvolta firul de par), fie datorita incapacității firelor de par de a străbate pielea din regiunea sacrococcigiana. Aceste fire de par, în loc sa se dezvolte deasupra regiunii cum ar fi normal, cresc efectiv sub piele. In anumite profesii sau sporturi (șoferi, călărit, ciclism), la supraponderali sau la cei care transpira excesiv, au igiena deficitara sau poarta vestimentație strâmtă se produce o presiune și iritare continua a regiunii respective, chistul pilonidal fiind mai frecvent în aceste cazuri. Corpul, încearcă sa izoleze firul de par crescut sub piele, formând în jurul lui un chist.

Ce simptome prezintă un pacient cu chist pilonidal?

Marea majoritate a bolnavilor cu chist pilonidal nu prezintă simptome, unicul semn  fiind o proeminenta, tumefacție de mici dimensiuni la nivelul pielii din regiunea sacrococcigiana. Alteori, chisturile pilonidale se însoțesc de jena dureroasa și secreții periodice.
Simptomele unui abces pilonidal (chist pilonidal infectat) cuprind:

 • Durerea locala, intensa, pulsatila cu jena în timpul mersului. Pacientul prezintă dificultate la așezatul pe scaun, și va cauta o poziție care sa evite contactul regiunii cu alte planuri
 • Tumefacția în regiunea sacrococcigiana (interfesiera), cu înroșirea pielii care acoperă abcesul
 • Febra  și frisoane
 • Pierderea de sânge sau puroi (în cazul abceselor fistulizate), alături de miros neplăcut sesizat de pacient.

 Evoluția bolii pilonidale

Boala pilonidala se prezintă în trei forme evolutive sau clinice:

Chistul pilonidal simplu – apare ca o formațiune situata superior sau lateral în raport cu șanțul interfesier, și poate avea aspectul unei mici depresiuni (sinusul pilonidal). Dimensiunile inițiale sunt reduse (2-3 cm), dar cresc progresiv. Chistul pilonidal se infectează frecvent rezultând abcesul pilonidal. Acesta din urma are tendința de a se deschide la exterior constituind abcesul fistulizat.

Abcesul pilonidal – formațiunea devine dureroasa. Se asociază febra, frisoanele, durerea intensa în anumite poziții (pe scaun). Abcesul se poate  deschide la exterior evacuându-și o parte din conținut (puroi urat mirositor, sânge, fire de par).

Abcesul pilonidal fistulizat – Fistula pilonidala este un traiect intre chist și suprafața pielii. Pacientul sesizează o scurgere purulenta, urat mirositoare sau pătarea lenjeriei intime.

Cum se pune diagnosticul de chist pilonidal?

Boala pilonidala are un diagnostic clinic. Chirurgul examinează zona sacrococcigiana, și constata existenta chistului și forma evolutiva în care se găsește. Pacientul cu chist pilonidal are un anumit profil: este fie supraponderal, fie cu pilozitate excesiva, fie are o profesie care îl predispune la apariția acestei boli, sau practica un sport care irita constant regiunea respectiva. Diagnosticul diferențial se poate face cu chistul sebaceu (localizare mai rara) sau furunculul regiunii.

Cum se tratează chistul pilonidal (sacrococcigian) ?

Tratamentul care aduce vindecarea este doar cel chirurgical. Un tratament antibiotic poate fi asociat mai ales în cazul abcesului.

Tratamentul chirurgical al abcesului pilonidal consta în incizia și evacuarea acestuia. Procedura se poate efectua sub anestezie locala, rahidiana, sau generala. Chirurgul evacuează conținutul abcesului (puroi, par, resturi de țesut), după intervenție rezultând o cavitate care se va închide treptat. Sunt necesare multiple episoade de pansament (în 2 săptămâni sau chiar o luna). Incizia și drenajul cavitații, scot bolnavul din episodul acut, dar acesta rămâne purtător al chistului, deci predispus la recidiva.

Astfel, este nevoie de o alta intervenție care sa ridice chistul în întregime, pana în țesut neafectat, sănătos. Dupa aceasta intervenție (excizia sau ablația chistului) cavitatea rezultata poate fi închisa (suturata – sutura per primam), în timpul intervenției, sau lăsata deschisa în funcție de particularitatea cazului (cavitatea, plaga, se va închide treptat în 1-4 săptămâni prin pansamente succesive, în asa fel încât țesutul va creste dinspre interior spre exterior umplând treptat lipsa de substanța).

Practic, dacă pacientul se prezintă în episod acut, cu abces pilonidal, va avea nevoie pentru vindecarea definitiva de doua intervenții. Daca în momentul prezentării la chirurg, pacientul prezintă un chist simplu, neinfectat, atunci o singura intervenție duce la vindecare.

Ce se întâmpla practic înainte si după operație ?

In primul rând este necesar un consult care va stabili diagnosticul și conduita ulterioara. Pentru internare veți avea nevoie de trimitere de la medicul dvs.de familie, și adeverința de salariat care sa ateste calitatea dvs de asigurat. Cel mai probabil veți fi spitalizat în ziua operației. Îngrijirile preoperatorii presupun epilarea zonei sacrococcigiene, și un dus cu o soluție antiseptica.

Postoperator, pacienții operați cu anestezie locala pot fi externați în aceeași zi. Cei cu alt tip de anestezie necesita supraveghere 24 de ore. Firele de sutura (în cazul în care o sutura per primam a fost realizata) se scot la 10 zile. In toate celelalte cazuri sunt necesare multiple ședințe de pansamente locale. Acestea  pot dura uneori perioade îndelungate. Este bine sa cunoașteți ca va trebui menținuta o igiena riguroasa în tot acest timp. Șezutul pe scaun, ciclismul sau alte poziții care cresc presiunea în regiune sau irita zona trebuie evitate. Cremele, uleiurile sau orice alte substanțe administrate local fără știrea chirurgului care v-a operat, interzise.

227 Shares

118 Comments

Catalin · 02/05/2014 at 5:07 AM

Buna ziua. Acum 2 saptamani am simtit o durere ingrozitoare in zona “noadei”, durere care nu-mi permitea sa stau pe scaun sau intins in pat (abia puteam sa dorm noaptea). Am luat timp de o saptamana ketonal si am folosit un unguent, crezand ca este de la statul gresit pe scaun sau o problema la coloana.
In acest moment, mi s-a intarit o zona rotunda de 5 cm pe fesa stanga. La atingere este destul de tare (pielea pare stransa in acea zona) iar zona este rosie.
Imi puteti spune care este problema, cum se trateaza si care sunt riscurile?!
Multumesc.

  Dr. Stefan Tuca · 05/05/2014 at 10:53 AM

  Buna ziua,

  Probabil este vorba de un chist pilonidal.Se trateaza doar chirurgical.
  Va astept la o consultatie..

  Ma gasiti pe Calea Grivitei 365 Bucuresti, la Medlife.

  Cu stima,

  dr.Tuca
  0723042207

daniel · 09/07/2014 at 7:19 AM

buna ziua,

Domnule doctor , am o intrebare: in ultimele 2 sapt am vazut ca mi-a aparut o bubita mica intre fese exact …nu ma doare nimic, nu mi s-a umflat, nu curge nimic, nu ma jeneaza cu absolut nimic….e vorba de chist pilonidal?si daca da in faza aceasta trebuie operat?
va multumesc pt detalii

  Dr. Stefan Tuca · 12/08/2014 at 1:55 PM

  Buna ziua,

  Va astept cu tatal dumneavoastra la o consultatie.
  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, sect 1, Bucuresti .
  Nr. meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,
  Dr.Tuca

doina · 25/09/2014 at 6:45 AM

Am o umflatura pe spate asemene unui lipom dar emana un miros ciudat!ce poate fi? Va multumesc

  Dr. Stefan Tuca · 02/10/2014 at 5:33 AM

  Buna ziua,

  Probabil e vorba de un chist sebaceu.
  Va astept pentru consult si interventie chirurgicala.

  Cu stima,

  Dr.Tuca

  0723042207

Alexandru · 26/10/2014 at 10:05 AM

Buna ziua,

O problema de genul acesta am avut si eu acum 1 an de zile m-am chinuit vreo 2 luni de zile in fiecare seara la dus încercam sa elimin eu Puroiul respectiv si a 2 zi ma simteam mult mai bn puteam sa merg ok si sa stau pe scaun..după care am folosit un antibiotic praf.. Si in cca 1 luna sa cicatrizat singur chistul respectiv si nu a mai avut nici o problema akm după 1 de la vindecare ma simt perfect zona cu probleme nu ma deranjează deloc ..dar nu știu dacă mai poate recidiva sau dacă este posibil sa mai am probleme care sa nu le conștientizez gen sa fii rămas puroi sau infecția pe dedesubt si sa ma trezesc cu alte probleme recent un prieten mult mai gras ca mn sa operat se urgentă pt treaba aceasta iar doctorul ia spus ca dacă mai stătea o luna era posibil sa moara ca ajungea Puriul la coloana…etc..si m-am cam inspaimantat… as fi recunascator pt un sfat Dle Doctor.
Stima.

  Dr. Stefan Tuca · 27/10/2014 at 6:26 PM

  Bună ziua,

  Cred ca sfatul unui medic chirurg vă va fi de folos.
  Veniți la o consultație să vedem despre ce este vorba.

  Nr meu de telefon este 0723042207

  Cu stimă,

  Dr.Tuca

radu · 30/10/2014 at 11:01 PM

Buna seara ,de cateva luni am o umflatura pe santul fesier care la cateva zile supure eaza ceva sange dupa care totul trece si nu se mai cunoaste nici o umflatura dar imi apar pe ceafa ca 2,3 cosuri mai umflate dupa ce dau cu baneocin in cateva zile se umfla iar santul fesier si elimina sange pe acolo ,cit de grav este si care este tratamentul,va rog ?multumesc.

  Dr. Stefan Tuca · 31/10/2014 at 1:13 PM

  Buna ziua,

  Probabil este vorba de un chist pilonidal.
  Nu va ramane decat sa va programati la o consultatie si sa planificam impreuna o operatie!

  nr. meu de telefon este 07232042207

  Cu stima,

  dr.Tuca

Paul · 04/11/2014 at 5:38 PM

Buna! Am si eu o problema. Mi-a aparut in urma cu vreo 4 luni o “gâlmă” sub piele in zona osului sacru, insa nu ma doare, nu secreta niciun lichid, nici nu are var, nu se poate vedea, doar simtii la atingere. Nu m-a durut si nu imi provoaca discomfort insa nu stiu ce este si de ce nu dispare. Aproape zilnic isi schimba dimensiunile. O zi se face mic, urmatoarea pare ca a disparut de tot, iar ziua urmatoare se poate simtii din nou. Niciodata nu a avut dimensiuni mari. Precizez ca pilozitatea in zona respectiva este mare. Va rog ajutati-ma !

  Dr. Stefan Tuca · 06/11/2014 at 6:54 AM

  Buna ziua,

  Poate fi vorba de un chist pilonidal, caz in care aveti nevoie de o interventie chirurgicala.
  Diagnosticul il vom pune oricum, la o consultatie !

  va astept

  dr.Tuca

  0723042207

Vlad · 15/04/2015 at 11:44 AM

Buna ziua,

Am un chist pilonidal de aproximativ 10 ani. Am avut perioade cand era umflat si curgea puroi des, perioade cand n-am avut probleme cu el. Acum 2 sapt era cat un bob de mazare. De atunci a tot crescut si e foarte dureros. Nu se scurge nimic. Deobicei se vindeca de la sine dar acum vad ca nu da inapoi. Ce ma sfatuiti sa fac? Astept sa se vindece si sa fac o operatie din prima sau poate fi mai grav si nu trebuie sa mai astept. Repet am mai trecut prin perioade in care a fost umflat si dureros dar a trecut dupa 2-3 zile.

  Dr. Stefan Tuca · 25/04/2015 at 7:59 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie chirurgicala !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, Bucuresti

  Cu stima

  Dr Tuca

Ovidiu · 21/04/2015 at 1:12 AM

Buna ziua, am avut si eu un chist pilonidal si m-am operat, am mers la pansare, apoi dupa doua saptamani de pansare, a inceput sa imi curga un lichid, mai mult ca o crema vascoasa de culoare galben, transparent oarecum, si ma gandesc ca nu e bine, si ma tot duc la pandare in continuare si asistentii care imi schimba pansamentul imi zic ca e bine, locul se inchide cum trebuie dar eu cand ma uit acasa nu mi se pare ca e prea bine, locul este oarecum rosu si la zi cand mai schimb si acasa pansamentul, il scot plin de lichdul respectiv, as vrea sa imi spuneti daca ar trebui sa iau antibiotice sau nu, muktumesc anticipat .

  Dr. Stefan Tuca · 25/04/2015 at 7:59 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie chirurgicala !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, Bucuresti

  Cu stima

  Dr Tuca

Mariana Guinea · 24/04/2015 at 9:05 PM

Buna seara. Am fost si eu óperata in 29 decembrie2014 si mi sa vindecat da mi sa crepat mai jos si sa inrosit si unde am fost operata sa inrosit un pic .ce sfat ami dati?

  Dr. Stefan Tuca · 25/04/2015 at 7:57 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie chirurgicala !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

Iustin · 24/05/2015 at 11:02 AM

Buna ziua am 21 de ani si acum cateva zile in zona dintre fese aproape de noada fundului ca nu stiu cum sa ii spun am observat ca s-a invinetit s-a inrosit si era umflat nu puteam sa stau pe spate sau pe scaun si am stors ce era acolo si iesea sange cu puroi cred.Acum vad ca s-a desumflat nu mai sunt rosu si pot sta si pe spate.Despre ce este vorba domnule doctor?

  Dr. Stefan Tuca · 25/05/2015 at 6:48 AM

  Buna ziua,

  Pare a fi vorba de un chist pilonidal ce necesita rezolvare chirurgicala!
  Va astept la o consultatie- ma gasiti la Medlife Grivita sau Medlife Titan.
  Numarul meu de telefon este 0723042207

mioara · 29/06/2015 at 8:38 AM

In februarie 2014, sotul meu a fost operat de chist pilonidal. Operatia a decurs foarte bine, totul s-a vindecat neasteptat de bine, dar anul acesta in aprilie a adparut in acelas timp o umflatura intre scrot si piciorul stang si una pe testicolul drept. Am dat cu betadina si s-au retras, dar in mai au reaparut. Tin sa mentionez ca in acest timp au fost la stadiul de umflaturi si nu au avut puroi. Am dat cu betadina din nou si parea ca totul revine la normal pana cand ne-am trezit ca umflatura de pe testicul a facut puroi si sta sa sparga. Cealalata umflatura nici nu se mai simte. Ne este frica si nu stim ce sa facem. Daca mergem la doctor va fi nevoie din nou de operatie, crede-ti ca sotul meu are o infectie in organism si trebuie sa i se i-a lichid pentru o biobsie sa se determine la ce este sensibil microbul pe care il detine? Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul d.voastra!

  Dr. Stefan Tuca · 29/06/2015 at 11:07 AM

  Buna ziua,

  Va trebui sa va consult!
  Va astept la Medlife, pe Calea Grivitei 365, Bucuresti.

  Numarul meu de telefon este 0723042207

Diana · 28/07/2015 at 7:48 AM

Mentionez ca sunt din Cluj si doar un sfat ma ajuta pt ca am vazut ca raspundeti cu o indemnare la consult.

  Dr. Stefan Tuca · 21/08/2015 at 7:25 PM

  Bună ziua,

  Este firesc să va răspund cu un îndemn la consultație ..consultația nu se poate face on-line, nu este o aplicație Android sau apple !
  Vreți sfatul meu, îl veți avea doar după consultație ! Altfel nu..

  Mulțumesc

  Seară bună

Mihai Florin · 13/08/2015 at 3:56 PM

Buna ziua! Ma confrunt de cateva zile cu o problema destul de ciudata.. Par simtomele acestui chist pilonidal,dar imi curge doar puroi si rareori impreuna cu sanga,dar foarte putin. Este posibil sa fie chist pilonidal ?

PS : nu ma doare sau jeneaza.

+ am inceput sa iau oxacilina + sa pun rivanol pe zona respectiva.

  Dr. Stefan Tuca · 21/08/2015 at 7:17 PM

  Bună ziua,

  Va aștept la cabinetul meu de consultații din cadrul Medlife, să va dau un sfat concret!

girbea andreea · 17/08/2015 at 1:53 PM

Buna ziua am si eu o intrebare am inteles ca lucrari la Medlife pe calea grivitei o consultatie la dumneavoastra cat ar costa si daca operatia este decontata de casa de asigurări

  Dr. Stefan Tuca · 21/08/2015 at 7:16 PM

  Bună ziua,
  O parte din operație este decontată de casa de asigurări !

  Va aștept la o consultație !

  Dr.Tucă

Dan · 02/12/2015 at 7:20 PM

Buna ziua!si eu ma confrunt cu o astfel de problema si chiar una jenanta.in urma cu cativa ani, 4-5,mi-a iesit la interiorul fesei in dreptul noadei un furunc destul de mare,dureros si jenant atunci cand stau pe scaun.in tot acest timp m-am confruntat cu dureri si scurgeri de culoarea rosu-portocalii urat mirositoare.dupa ceva timp umflatura sa retras,insa totul sa raspandit in aceias zona pe cealalta fesa.deci am scapat de una si am dat de alta.insa acum totul este mult mai rau pt ca intreaga zona a noadei este imflamata.vreau sa precizez ca de fiecare data vara cand am contact cu apa sarata de mare totul parca stagneaza si nu am nici un fel de scurgere.ce poate sa fie domnule doctor si ce pot face?

  Dr. Stefan Tuca · 06/12/2015 at 4:50 PM

  Buna seara,

  E nevoie sa va consult pentru a va spune exact…pare totusi a fi vorba de o fistula perianala.

  Ma gasiti la Medlife Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti.

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima ,

  Dr. Tuca

Daiana · 11/12/2015 at 8:05 PM

Bună seara! Astăzi tocmai am descoperit pe scalp un fel de cos, este de marime medie , moale usor dureros la atingere.Poate fii vorba de un chist sebaceu? Necesita interventie chirurgicala?

  Dr. Stefan Tuca · 12/12/2015 at 7:36 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie in saptamana 14-18 decembrie.
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  dr. Stefan Tuca

Eugen · 01/02/2016 at 7:36 PM

Bună seara.
Medicul mi-a spus că am chist pilonidal și mi-a dat un tratament în ianuarie + mi-a spus că e nevoie de operație, sfătuindu-mă să mă operez vara.
El mi-a mai propus să îndepărtez părul din zona chistului pentru eficienta tratamentului prescris. Mi-a zis să scap de păr folosind o pensetă, dar ideea imi pare absurda pentru ca îmi va fi dificil să elimin chiar fiecare fir de păr din acea zonă. M-am gândit la o epilare, dar probabil vor interveni alte probleme din cauza epilării (roșeață, reacții alergice cauzate de ceară etc.) și îmi voi înrăutăți situația. Dumneavoastră ce îmi recomandați? Să folosesc penseta?

  Dr. Stefan Tuca · 06/02/2016 at 11:29 AM

  Buna ziua,

  Eu va sfatuiesc sa faceti interventia ,va ocupati dupa de epilat.

  Va astept pentru consultatie si interventie.

  dr.Tuca
  0723042207

Alex · 31/03/2016 at 8:51 AM

Buna ziua,
Acum 4 zile am sesizat o “bubita”mica intre fese putin mai sus de orificiul anal.Nu curge,nu s-a umflat…doar ca e impietrita zona respectiva si am dureri ingrozitoare,insuportabile.E caz de interventie chirurgicala?

  Dr. Stefan Tuca · 31/03/2016 at 12:31 PM

  Bună ziua,
  Nu va pot răspunde fără sa va consult.

  Va aștept la o consultație

  Cu stima,
  Dr.Tuca
  0723042207

Cristi · 11/04/2016 at 8:12 PM

Este posibil sa apara acest chist si in zona inghinala? A aparut sub forma unei umflaturi de marimea unui bob de fasole dureroasa la atingere in urma cu o luna. Apoi s a retras si a reaparut in urma cu 2 zile. S.a spart sangerand abundent. Puroi nu a parut sa fie si nici miros neplacut. O am la baza piciorului chiar pe incheietura in zona scrotului. Va multumesc din suflet pt un raspuns

  Dr. Stefan Tuca · 13/04/2016 at 7:29 AM

  Nu ma pot pronunta in lipsa unei consultatii !

  dr.Tuca
  0723042207

Dr. Stefan Tuca · 07/06/2016 at 4:13 PM

Buna ziua,

Va astept la o consultatie cand puteti dumneavoastra veni !
Cu stima,

Dr.Tuca

0723042207

francesca avram · 11/08/2016 at 12:49 PM

ce tratament se poate lua?
am un furunc in spate la noada. apare si dispare, iese puroi si dupa un timp se inchide rana si din nou se umfla si se elimina continutul de la sine, si se repeta. este grav? este ceva incurabil?

multumwsc

  Dr. Stefan Tuca · 16/08/2016 at 3:11 PM

  Buna ziua,
  Aveti cel mai probabil un chist pilonidal..se vindeca doar prin operatie.
  Va astept la o consultatie, in Calea Grivitei 365, la Medlife.

  dr.Tuca
  0723042207

Dr. Stefan Tuca · 12/09/2016 at 9:55 AM

Este vorba de un chist pilonidal, va trebui operat, altfel nu se va vindeca.
Va astept la o consultatie pe Calea Grivitei 365, cand puteti veni.
Cu stima,

Dr.Tuca

0723042207

Dr. Stefan Tuca · 07/11/2016 at 10:39 AM

Buna ziua,

Va astept la o consultatie la Medlife pe Calea Grivitei 365 sector 1, Bucuresti.

Numarul meu de telefon este 0723042207.

Dr. Stefan Tuca · 24/11/2016 at 2:38 PM

Buna ziua,

Va astept la o consultatie .
Numarul meu detelefon este 0723042207

Cu stima,

dr.Tuca

Luiza · 27/01/2017 at 1:51 PM

Bună ziua!de 3 zile mi.a apărut în zona osului sacru o unflatura de vreo 3 cm,este rozalie,tare și foarte dureroasa.despre ce poate fii vorba?
Mulțumesc!

  Dr. Stefan Tuca · 22/02/2017 at 8:53 AM

  Despre abces pilonidal e vorba.

  Va astept la un consult chirurgical

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr.Tuca

Bogdan Soare · 12/03/2017 at 9:39 AM

Buna ziua!!!am avut di eu un lipon….am fost operat….dar la 1 luna dupa operatie mi.a aparut o mica umflatura…..ce sa fie??? Multi mi.au spus k nu am fost curatat bine si infectia a reaoarut…..?!..un sfat va rog…multumesc

  Dr. Stefan Tuca · 28/03/2017 at 12:40 PM

  Veniti la o consultatie sa vedem despre ce este vorba.
  Cu stima,

  Dr.Tuca

  0723042207

Rebeca · 29/05/2017 at 6:55 AM

Buna ziua domnule doctor sotul meu are chist pilonidal a fost operat in urma cu doi ani acum a inceput sa apara din din nou diferit de primul chist iese par si groapa se face din ce in ce mai mare ce ne sfatuiti sa facem se face in romania clift lift

  Dr. Stefan Tuca · 25/11/2017 at 9:52 PM

  Buna seara,

  Va astept la o consultatie la Medicover, strada Pechea nr.8, cartier Aviatiei .

  Cu stima,
  Dr.Stefan Tuca

  0723042207

Mariana · 14/08/2017 at 11:26 PM

Bunaziua domnule doctor..am o problema ingrozitoare m-aam operat deci mi-am facut transpant de par cu technica FUE. In 27 mai.. in spatele capului de unde ie zona donatoare..a aparut niste umflaturi cucuie dureroase ma gandeam ca inca sant de la durerea postoperatorie… dupa vreo luna numa am simtit mincarime si durere cand imi puneam capul pe perna..si intro zi numai amcsimtit pe gat ca curge ceva…cand ma uit imi curgea nustiu puroi galben cu sange…am luat antibiotic amoxicilina 10 zile pe urma azitromicina…pe urma vreo 3-saptamini nu miau mai supurat…dor dor ingrozitor si pe urma iar se sparg cand vreau ele deci am vreo 7 8 de diferite marimi de l o mazare..la un ou mic….deci sant disperata si distrusa …va rog daca imi puteti spune ce este si care ar fi solutia..si ca am pe toata regiunea donatoare ..multumesc

  Dr. Stefan Tuca · 28/08/2017 at 12:27 PM

  Nu ma ocup de asa ceva..mergeti acolo unde s-a realizat transplantul de par !

Goga Ioana Maria · 06/11/2017 at 9:38 PM

Buna,Ioana ma numesc,am 27 de ani si am un chist pilonidal de vre-o 4 ani.Am facut abcces,febra,toate cele de multe ori.nu m-am operat de frica,au incercat in cj sa ma anestezieze local pt ca credeau ca e furung si nu au reusit pt ca nu amortea deloc.am avut cele mai mari dureri din viata.cred ca am cam tot acelasi lucru si in zona inghinala..vreau sa intreb,tot de 2 ori trebuie sa ma operez?multumesc anticipat

  Dr. Stefan Tuca · 25/11/2017 at 9:51 PM

  Buna seara,

  Va astept la o consultatie la Medicover, strada Pechea nr.8, cartier Aviatiei .

  Cu stima,
  Dr.Stefan Tuca

  0723042207

Antonia · 25/11/2017 at 1:26 PM

Si eu am o astfel de unflatura chiar la începutul șanțului dintre fese.ma doare cand stau pe spate sau intr-o pozitie in care inflamatia atinge ceva.zona este roșie si tare.daca voi merge la medicul de familie si voi solicita o trimitere la chirurgie, va trebui prima data un consult si dupa aceea programarea intervenției?

  Dr. Stefan Tuca · 25/11/2017 at 9:48 PM

  Buna seara, asa ar trebui sa faceti ..va astept la o consultatie la Medicover, pe strada Pechea nr.8 !

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cele bune !

  Dr. Stefan Tuca

Ionut · 30/11/2017 at 2:19 PM

Buna ziua
Pentru chist pilonidal se face operatie laser..?

Cu respect

  Dr. Stefan Tuca · 01/12/2017 at 1:41 PM

  Va aștept la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8, ocazie cu care discutam toate tehnicile actuale in boala pilonidala!
  Numărul meu de telefon este 0723042207

  Cu stimă,
  Dr Tuca

Cristi · 07/12/2017 at 7:19 PM

Buna seara
Acum o luna au aparut primele dureri si dupa eliminarea puroiului a fost totul ok pana acum cateva zile. Iar au aparut durerile, iar am eliminat dupa care am mers azi la un consult si mi s-a dat diagnosticul, spunandu-mi ca mi-a scos de acolo cu penseta smocuri de par.
Acum sunt ok, nu mai am dureri si nici zona nu se mai simte umflata (am luat si antibiotic puternic de 2 zile).
Va rog sa-mi spuneti care sunt procedurile necesare vindecarii, preturile acestora si daca pot fi decontate de CAS.
Multumesc! Seara buna!

  Dr. Stefan Tuca · 08/12/2017 at 9:25 AM

  Bună ziua,

  Am vazut mesajul dvs..aveti nevoie de o operatie de indepartare a chistului pilonidal, altfel veti face din nou abces !
  Este nevoie sa va consult ca sa putem planifica lucrurile.
  Mă găsiți la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8, cartier Aviației București. Numărul meu de telefon este 0723042207.

  O zi buna !
  Dr.Tuca

Vlad · 10/12/2017 at 9:13 PM

Buna seara, cam de vrr-o 2 ani mi-a aparut un chist la inceput cugea un lichid rosu-galbui si cand mai apasam pe zona respectiva ieseau bucatele ft mici de tesut cred, am fost la med de familie si mi-a zis sa pastrez zona curata uscata. Dupa un timp nu a mai curs doar putintel cand apasam pe zona aia, dar de cateva luni este unpic umflata zona si astazi 10 Dec, cand am fost la baie a inceput sa curga si chiar mult dar doar sange si o bucatica de tesut. si ma doare daca stau ft mult pe zona aia dar incerc sa evit si mai schimb pozitia. as vrea sa stiu daca necesita operatie pt ca as vrea sa scap ce tot de ea si cam cat ar costa operatia. Multumesc

  Dr. Stefan Tuca · 11/12/2017 at 12:12 AM

  Va aștept la o consultație la Medicover Hospital cartier Aviației București, chair astăzi intre 11.00 si 14.00! Va rog sunati-ma in prealabil, ca sa stii ca veniți! Numărul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stimă ,
  Dr Tuca

Maria · 13/12/2017 at 4:41 PM

Buna seara d.doctor , eu am facut operatia in 2012 ..dar dupa 1 an anceput sa ma doare locul ,gen cand stau , si cand imi vine ciclu ma doare mai rau si nu pot sa ma Ridic catodata ..

Va multumesc.

  Dr. Stefan Tuca · 13/12/2017 at 8:56 PM

  Vă aștept la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8,cartier Aviației București.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.
  Mulțumesc

Voicu Adrian · 15/12/2017 at 7:11 AM

Buna ziua dl. doctor,

In urma cu doua saptamani mi-a aparut o umflatura in partea superioara dreapta a santului fesier, care la inceput nu prezenta durere si nici nu ma jena cand stateam culcat pe spate sau pe scaun insa de cateva zile zona sa umflat , sa inrosit (fara a curge vreun lichid totusi) si ma doare atat cand stau pe scaun cat si cand partea inflamata atinge ceva. Din descrierea articolului dumneavastra presupun ca este vorba despre acest chistul pilonidal (sacrococcigian), mai ales ca simtomele (localizare, forma, durere etc) sunt corespunzatoare precum si cauzele sunt compatibile (barbat, pilozitate ridicata, transpiratie excesiva, loc de munca ce presupune sedinte prelungite de stat pe scaun). As dori sa fac o consultatie la dumneavoastra pentru a stabili exact diagnosticul si pasi ce trebuie urmati. Va rog daca se poate sa imi precizati unde va pot gasi, orarul consltatiilor precum si daca este necesar o trimitere de la medicul de familie (sau nu) sau daca este necesar o programare telefonica in prealabil.

Va multumesc!

  Dr. Stefan Tuca · 15/12/2017 at 7:54 AM

  Va aștept la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8 , cartier Aviației București.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.
  Va rog sa ma sunati in prealabil!

  Cu stimă

  Dr Tuca

Besa · 23/01/2018 at 9:46 PM

Buna ziua am si eu o astfel de problema,ieu al am de mai bine de 6 ani si am avut pana an momentu de fata 2 operati chirurgicale…dar tot degeaba,se tot formeaza…ce as putea face an situatia asta…va multumesc

  Dr. Stefan Tuca · 24/01/2018 at 10:55 AM

  Veniti la o consultație, ceva nu e bine facut la interventiile dumneavoastră, nu ar trebui sa recidiveze

Smerea Gabriela · 07/02/2018 at 9:07 PM

Buna seara!! Am o fata de 18 ani căruia i-a aparut o ,,gaura” la nada fundului. A luat antibiotic 7 zile si aproape ca se inchisese dar a reaparut si ii curge sange.Ce sa fac? Va multumesc din suflet!

  Dr. Stefan Tuca · 08/02/2018 at 3:22 PM

  Bună ziua,
  Are cel mai probabil un chist pilonidal!Va aștept la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8,cartier Aviației București.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.
  Mulțumesc

Alex maruntel · 11/02/2018 at 7:54 AM

Buna ziua ma numesc alex am 27 de ani sunt din sibiu si in urma cu 3 ani mi-a aparut in zona interfesier un cos la-m strans dar de atunci dupa o perioada de timp se acumuleaza din nou ma intereseaz oconsultatie si o eventuala interventie cum dau de dumneavoastra va multumesc

  Dr. Stefan Tuca · 11/02/2018 at 11:17 AM

  Buna ziua, mă găsiti la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8, cartier Aviației București. Numărul de telefon este 0723042207.

Marius · 16/02/2018 at 9:37 AM

Buna ziua, imi scriu si eu povestea urata. La 15 ani am avut prima operatie de acest gen, acum am 22. Prima interventia a fost foarte grea ce a necesitat spitalizare 10 zile si apoi inca vreo 30 pana la vindecare. Operatia s-a realizat in Ploiesti la spitalul pedriatic in acea perioada. Operatia a fost una foarte adanca, doctorul curatand pana la os tot tesutul, apoi m-a lasat deschis vreo 7 zile, insa pentru ca nu dadea niciun semn de a creste tesut nou din interior, evacuam doar limfa, a decis sa ma coasa. Dupa inca 3 zile in spital m-a externat si apoi cam dupa o luna eram ca nou. (atat operatia cat si procedura de coasere s-a realizat sub anestezie totala). Pe perioada anilor mai aveam perioade de durere cateodata in functie de vreme, cam de 2-3 zile dupa care trecea. Anul trecut in vara (21 de ani), m-am confruntat cu un episod acut in care a facut infectie, m-am prezentat la medic, din nou in Ploiesti, de data aceasta la un spital de adulti. Mi s-a facut incizie sub anestezie locala si a evacuat infectia, am uramt cu Zinnat apoi si am crezut ca pt a doua oara am scapat. (anestezia a fost doar teoretica, am simtit toata durerea si cu toate ca ii spuneam medicului ca mor de durere acesta spunea ca nu are cum, ca doza de anestezic facuta e destul de mare…). Incizia nu a fost cusuta ci s-a vindecat cam in 2 sapt. Peste cateva luni, prin toamna am avut din nou aceeasi situatie, insa nu m-am mai prezentat la chirurgie, am luat Zinnat de la medicul de familie si m-a lasat. Acum de luni noapte s-a inflamat iar destul de tare, durere f mare. Am urmat iar cu Zinnat, comprese cu ulei de ricin dar nu da semn ca ar mai vrea sa scada. Am luat pana acum 7 pastile la 12 ore, tot ce s-a intamplat a fost ca s-a mutat putin infectia mai spre stanga. Sunt constient ca trebuie sa ajung din nou la bisturiu insa am luat o teama destul de mare ca stiu ca tot procesul asta dureaza mult, durerea este mare si din nou traiesc cu teama ca o sa apara din nou. In aceasta perioada sunt prins si cu masterul in Bucuresti si cu un internship la o companie si imi este destul de greu sa lipsesc. Ce ma sfatuiti ca as putea face avand in vedere situatia? Multumesc

  Dr. Stefan Tuca · 16/02/2018 at 7:37 PM

  Bună seara,

  Daca sunteti in București in aceasta perioada, va astept luni , marti la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.
  Mulțumesc

Mocanu Paul Claudiu · 16/02/2018 at 4:43 PM

Buna ziua, am fost operat de Chist Pilonidial la Spitalul de Urgenta Targoviste, fiind scoas chistul, a urmat o luna jumatate de pansari si chiurotaj aproape zilnic, ingrozitor din punct de vedere uman. Ok totul bine pana aici, pe linia dintre cele doua fese spre anus s-au creeat inainte de operatie mici orifici prin care secretam un lichid rozaliu. Dupa operatie si dupa cele aproape 2 luni, acele orifici s-au larigit iar “taietura” a format un aspect ciudat fiind inflamata si eliminand puroi, sange si alte lichide de acest tip. Acum caut cu disperare un specialist cu experienta in astfel de operatii…sincer este ceva dureros aceasta interventie chirurgicala si destul de incomoda, timpul de vindecare fiind foarte foarte mare…Astept un sfat din partea dvs! Multumesc frumos!

  Dr. Stefan Tuca · 16/02/2018 at 7:35 PM

  Bună seara,
  Veniti va rog la o consultație..vreau sa vad in ce situatie va aflați!
  Numarul meu de telefon este 0723042207.

  Dr.Tuca

Marius · 17/02/2018 at 9:55 AM

Imi puteti spune va rog care este pretul consultatiei, respectiv al interventiei chirurgicale.

Paul · 21/03/2018 at 7:21 PM

Buna seara
M’am operat acum 2 săptămâni de chist pilonidal
Menționez ca e a 7-a operatie 😐
Pot aa scap de ea sau o sa rămână pentru toată viața? 🙁

  Dr. Stefan Tuca · 23/03/2018 at 7:48 PM

  7 operații? Ceva nu e in regulă..
  Veniti sa va vad..

  Dr.Ștefan Tucă
  0723042207

   Ionela · 17/10/2018 at 6:29 PM

   Bună seara ,Domu Doctor am si eu o intrebare , fratele meu sa operat acum o săptămână de chist pilonidal si ii curge mereu ceva gen puroi si miroase, problema este ca el merge la ingrijire o zi da una nu si dacă îi curge mai mult se pateaza umple pansamentul si trebuie sa stea cu el o zi si o noapte , vroiam sa stim daca cu mănuși si cu betadine îi putem să-i schimbăm pansamentul va multumesc !

Robert · 09/04/2018 at 7:07 PM

Buna seara
Am o problema asemanatoare.
Cand stau pe scaun sau cand vreau sa ma intind in pat am o durere intre fese,nu stiu exact denumirea acelui os dar la capatul lui,langa simt o biluta,nu doare la atingere nu curge nimic doar exista disconfort cand ma asez pe scaun sau vreau sa ma intind.

Multumesc anticipat!

  Dr. Stefan Tuca · 10/04/2018 at 5:00 AM

  Buna ziua,
  Veniti va rog, la o consultatie sa vedem despre ce este vorba.
  Ma gasiti la Medicover Hospital strada Pechea nr 8., Bucuresti.

  Cu stima,

  Dr.Ștefan Tucã

  0723042207

Dr. Stefan Tuca · 24/04/2018 at 5:39 AM

Bună ziua,
Nu ma pot pronunța fara sa va consult!
Va aștept la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8.
Numarul meu de telefon este 0723042207.
Mulțumesc

Robert · 03/05/2018 at 8:06 PM

Buna seara
Am si eu o problema, m-am operat de chist pilonidal fistulizat la spitalul regional din craiova si am crezut ca operatia a fost o reusita. Dar, din pacate, dupa 6 luni mi-a reaparut o gaura mica intre fese care elimina infectie. Este deja un an de cand m-am operat si inca am problema aceasta, am urmat igiena corespunzatoare si pansamente mereu, si acum efectuez la fel.. pansamet tratament, dar vreau sa va intreb, e posibil sa fac iar operatie ca sa scap de acest chist sau pot doar cu tratament??

  Dr. Stefan Tuca · 04/05/2018 at 4:45 AM

  Buna dimineața,
  Din ceea ce descrieți este posibil sa aveti o recidiva a chistului pilonidal. Va aștept la o consultație, altfel nu va pot ajuta.
  Cu stima,
  Dr.Ștefan Tucă

Cristian · 08/05/2018 at 11:34 AM

Stimate Dle Dr.

Am fost operat si eu de un astfel de chist, eu practicand ciclismul. Chistul este undeva in zona unde piciorul face un pliu cu fesele, adica exact acolo unde freaca saua de la bicicleta. Prima oara mi s-a facut o incizie, apoi s-a scos chistul, insa am facut granulom de fir. Acum m-am operat din nou si merge bine. As dori sa ma apuc de ciclism din nou, normal, iubesc acest sport. Rugamintea la dvs. este sa imi spuneti daca epilarea cu laser in zona respectiva ar reduce considerabil sansele unei recidive. Sau ce pot folosi altceva in momentul in care ma sui pe bicicleta – mentionez ca deja folosesc o crema de la avene impotriva iritatiilor.

Acum inteleg ca sunteti la medicover?

Multumesc!

  Dr. Stefan Tuca · 08/05/2018 at 4:19 PM

  Epilarea definitiva ajuta mult este clar..puteti sa va luati o sa cu silicon pt bicicletă ..!
  Si da, acum lucrez la Medicover.

  Cu stimă dr Tuca
  0723042207

Florin Banu · 08/05/2018 at 4:21 PM

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca la noi se practica tratamentul chistului pilonidal prin injectii cu fenol si care este eficenta acestuia.
Multumesc.

  Dr. Stefan Tuca · 18/06/2018 at 5:54 PM

  Nu am cunoștință sa se practice..dar injecțiile fie ele si cu fenol ..nu au cum sa vindece chistul.

nicolae · 11/05/2018 at 9:38 PM

buna am eu aceasta boala daca se poate spune asa doar ca eu de 15 ani si am sa ma operez cam in cat timp sa vindeca
sau poate reveni din nou

  Dr. Stefan Tuca · 16/05/2018 at 4:10 PM

  Buna ziua,

  Recititi va rog ce ati scris..reformulati..si cand imi veti trimite un mesaj pe care sa il pot înțelege, veti primi si un raspuns. Realmente nu se intelege nimic din ce vreti sa transmiteți.

  Cu stimă
  Dr.Ștefan Tucă

Tatiana Cazanescu · 12/05/2018 at 12:33 PM

Buna ziua,mam operat acum 11 zile de un chist pilonidal fistulizat,totul a iesit foarte bine,am stat 5 zile in spital sub supravegherea doctorului,schimb de pansament zilnic,cand am iesit din spital domnul doctor mia spus ca deja incepuse sa granuleze,deci bine.
Acum sunt acasa,merg la pansat zilnic
Ce vroiam sa stiu este cam cat trebuie sa merg la pansat pana las rana la aer?
Mentionez ca am o fetita de 8 luni de care nu ma pot ocupa decat eu
Multumesc anticipat

Spinj Lavinia · 21/05/2018 at 1:27 PM

Daca nu este puroi se poate face anestezie locala? Si daca da,se poate face incizia stind lateral si nu pe patul ginecologic?. Multumesc.

Alex · 02/06/2018 at 11:04 AM

Bună ziua domnule doctor. De o săptămână am observat mica formațiune tumorala in zona coccigiana sub 1cm in diametru, rotunda de consistenta osoasă. Nu ma doare, decât dacă apas mai tare. Ar putea fi chist pilonidal?

  Dr. Stefan Tuca · 02/06/2018 at 2:00 PM

  Ar putea fi chist pilonidal intr-adevar.
  Va astept la o consultație saptamana viitoare sa vad exact despre ce este vorba!
  Numarul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stimă dr Tuca Ștefan

   Alex · 02/06/2018 at 9:07 PM

   Dacă este într-adevăr chist pilonidal, ar putea fi extras cu doar cu anestezie locală având în vedere dimensiunea mica? Sau este obligatoriu rahi anestezie? Mulțumesc mult!

Dr. Stefan Tuca · 02/06/2018 at 1:59 PM

Va astept la o consultație saptamana viitoare!
Numarul de telefon este 0723042207.
Mulțumesc

Elena Marin · 03/06/2018 at 10:46 AM

Buna ziua !! Baiatul meu este operat de o luna de abces pilonoidal si pe locul inciziei a aparut ceva alb galbui. Este o recidiva sau asa este procesul de vindecare. Va multumesc!!

  Dr. Stefan Tuca · 05/06/2018 at 5:39 AM

  Nu ma pot pronunța fara sa il văd.
  Va astept la o consultație.
  Cu stimă dr Tuca Ștefan
  0723042207

Dr. Stefan Tuca · 18/06/2018 at 5:53 PM

Buna seara,
Anestezia pentru operatia de chist pilonidal este una rahidiana, intervenția dureaza in medie 45 min.

Cu stimă,
Dr.Ștefan Tucă

Manolache Rebeca · 29/06/2018 at 11:42 AM

Buna ziua! Acum 2 ani am fost operata si eu. Acum mi-a aparut din noi dar nu mai este nimic pe exterior , doar in interior si ma doare cand stau in sezut. Eu acum nu sunt in tara vin peste 3 luni. Credeti ca e urgent de operat sau mai pot astepta?

  Dr. Stefan Tuca · 29/06/2018 at 12:30 PM

  Probabil ca nu este urgent!
  Oricum ar fi cand veniti in țară va astept la o consultație sa vedem exact despre ce este vorba, daca nu cumva aveți o recidiva.

  Cu stima,

  Dr.Ștefan Tucă

Mavroian Florin · 01/08/2018 at 5:09 AM

Buna ziua! Sotul meu , in urma cu o saptamana a calatorit cu autocarul timp de 48 de ore , in timpul calatoriei i-a aparut o galma , durerea continua in fiecare zi . S-a inrosit , dar nu a curs nicio substanta sau puroi .. Ma puteti ajuta?

  Dr. Stefan Tuca · 01/08/2018 at 11:56 AM

  Buna ziua, pot sa va ajut..are probabil un abces pilonidal!
  Numarul meu de telefon este 0723042207

Andrei · 05/09/2018 at 1:19 PM

Bună ziua,

Am fost operat (excizie și sutură in primă fază pentru că am dezvoltat serom). Acum este închisă toată plaga, doar că dacă fac efort sau mișcări îndelungate, se irită pielea de-a lungul operației. Ce îmi puteți recomanda în această situație?

Vă mulțumesc!

  Dr. Stefan Tuca · 11/09/2018 at 5:56 AM

  Bună ziua,
  Va recomand sa mergeți la un dermatolog, nu pare ceva chirurgical .

Maftei Dennis · 13/09/2018 at 8:58 PM

Buna seara, de luni, ma doare in zona osului sacru, am observat ca este umflat, rosu, și foarte dureros la statul in fund.

  Dr. Stefan Tuca · 18/09/2018 at 9:43 PM

  Bună seara,
  Scuze pentru răspunsul întârziat..e posibil sa aveți un chist pilonidal.
  Va astept la o consultație. Ma găsiți in București la Medicover Hospital București strada Pechea nr.8.
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stimă,
  Dr.Tuca

Stefan · 25/09/2018 at 11:55 AM

Buna ziua, am fost si eu operat de chist pilonidal de 2 saptamani si tot musteste si operatia nu se lipeste ? Ce sfat i mi dati si mie ! De 2 zile iau si antibioticTavanic de 500 .Va multumesc frumos!

Ilie · 05/01/2019 at 5:52 PM

Buna ziua am un chist pilondial de ceva timp a erupt de 2 ori până acuma dar de cateva zile îmi apare un chist in partea de sus al piciorului langa testicul e același lucru și da e ce anestezie se aplica.

  Dr. Stefan Tuca · 15/05/2019 at 11:24 AM

  Bună ziua,
  Vă aștept la o consultație pentru a vedea exact despre ce este vorba.
  Mă găsiți in București la Medicover Hospital strada Pechea nr 8. cartier Aviației .
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

Adriana Costache · 14/09/2019 at 7:41 PM

Buna seara, de 2 zile mia apărut ca un fel de coș in zona
osului sacru, si e foarte dureros .
Îmi puteti da un sfat ?
Multumesc!

  Dr. Stefan Tuca · 20/09/2019 at 6:55 PM

  Va sfatuiesc sa veniti la mine la o consultatie, este probabil vorba de un chist pilonidal, care va trebui operat.
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,
  dr. Stefan Tuca

Davidescu Bogdan · 23/09/2019 at 1:24 PM

Buna ziua,
Cel mai probabil ma confrunt cu aceeasi problema.
Acum a inceput a doua oara sa se umfle prima oara a fost mai putin dureros si nu chiar atat de umflat. A spart si parea ca nu mai este nimic. Dar acum a revenit.. si este mult mai dureros si mai umflat. Imi puteti spune cat costa tot procesul operatiei? Si in ce consta.. cat dureaza? Cat de incomoda/dureroarsa e? Multumesc. Bogdan

  Dr. Stefan Tuca · 26/09/2019 at 2:49 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie, ocazie cu care discutam toate detaliile.
  Ma gasiti la Medicover Hospital, strada Pechea nr 8, cartier Aviatiei Bucuresti.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stima,
  Dr. Stefan Tuca

Lucian · 28/06/2020 at 11:41 AM

Salut sunt la a 3 a operatie de chist pilonidial si sunt in germania nu stati pe ganduri si consultati un chirurg…de la prima operatie ar fii indicat dupa mine sa va inlaturati parul prin laser chiar daca costa va scapa de dureri si recidiva chistului la mine a fost in faza de infectie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
227 Shares