Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Diferența dintre gastric sleeve si gastric bypass

Diferența dintre gastric sleeve si gastric bypass

Evoluția chirurgiei de scadere în greutate în ultimele decenii a dus la tehnici avansate care includ intervenții chirurgicale de bypass gastric și de gastric sleeve. Aceste opțiuni populare, împreună cu mini-bypassul gastric efectuat de chirurgii bariatrici, oferă beneficii unice. Dacă ați cercetat chirurgia bariatrică, s-ar putea să fiți curios cu privire la diferența dintre gastric sleeve si gastric bypass.

În această postare vom descrie diferențele și cum să determinați care intervenție este potrivita pentru dvs.

Similitudini între bypass-ul gastric și sleeve-ul gastric

Înainte de a explora diferența dintre gastric sleeve si gastric bypass, să ne uităm mai întâi la modul în care procedurile sunt asemănătoare. Ambele își propun să asigure o pierdere în greutate susținută pentru femei și bărbați care au încercat să slăbească prin schimbări ale stilului de viață. Includem aici dieta și exercițiile fizice.

Ambele proceduri sunt intervenții chirurgicale laparoscopice, care sunt mai puțin invazive decât metodele chirurgicale tradiționale. Aceste tehnici chirurgicale implică efectuarea unor mici incizii și inserarea unui laparoscop, o camera video subțire, pentru a vizualiza zona abdominală. Intervențiile bariatrice laparoscopice sunt asociate cu timp de recuperare rapid și rezultate mai bune pentru pacienți.

Fiecare procedură implică reducerea dimensiunii stomacului pentru a reduce la minim cantitatea de alimente din timpul unei mese. Ambele necesită ca pacienții să petreacă minim 2 nopți în spital și să se întoarcă acasă în ziua următoare.

Timpul de recuperare pentru mini-bypass-ul gastric și gastric sleeve sunt practic aceleași. Majoritatea pacienților se pot întoarce la muncă și să participe la activități normale în aproximativ 10 zile după intervenție. Totuși, ar trebui să amâne activitățile mai solicitante timp de 3 până la 4 săptămâni.

Diferența dintre gastric sleeve si gastric bypass

Cele două proceduri de pierdere în greutate diferă în mod semnificativ. Să ne uităm mai atent la fiecare dintre tehnici:

Gastric sleeve

Spre deosebire de procedura de mini bypass gastric, intervenția chirurgicală de gastric sleeve implică îndepărtarea unei porțiuni din stomac. Rămâne o pungă în formă de banană, cu un volum intre 80 si 100 de ml. După ce au suferit o intervenție de gastric sleeve, pacienții se simt sătui după ce consumă porții mult mai mici decât înaintea procedurii. În plus, îndepărtarea unei părți din stomac reduce cantitatea unui hormon responsabil pentru senzația de foame.

Bypass gastric

Bypass-ul gastric tradițional a fost una dintre primele tehnici de chirurgie bariatrică. Mini bypass-ul gastric implică aproximativ aceeași tehnica chirurgicala, dar este mai puțin complicat și poate fi efectuat mai rapid decât un bypass tradițional. Mini bypass-ul gastric este o intervenție chirurgicală care durează o oră, o ora si jumatate.

În timpul unui mini bypass gastric, chirurgul separă aproximativ 25% din stomac de restul stomacului. Aceasta este prima etapă dintr-un un proces în 2 etape. După ce a împărțit stomacul în 2 părți, chirurgul conectează porțiunea mai mică – numită “punga gastrică” – la intestinul subțire. Astfel, mare parte din stomac si aproximativ o treime din intestinul subtire sunt excluse din circuitul digestiv. In acest mod se evita o parte din procesul de digestie și absorbție a alimentelor consumate.

Care este cea mai bună opțiune pentru tine?

După ce ai decis să faci o intervenție chirurgicală bariatrică, te vei consulta cu chirurgul tău bariatric pentru a decide care dintre gastric sleeve sau bypass-ul gastric este cea mai bună opțiune pentru tine. Decizia ta poate fi influențată de:

Greutate

În general, bypass-ul gastric este recomandat pacienților care suferă de obezitate severă. Procedura este o unealtă puternică de pierdere în greutate, care poate duce la o pierdere dramatică de kilograme. Un bypass gastric are tendința de a ajuta la ameliorarea diabetului mai mult decât gastric sleeve, deși ambele sunt eficiente.

Risc

Pacienții care prezintă un risc mai mare de a experimenta complicații în timpul intervenției chirurgicale pot opta pentru procedura de gastric sleeve. Este mai puțin complicată și riscurile sunt ușor mai mici decât în ​​cazul bypass-ului gastric.

Intervenția chirurgicală anterioară

Dacă ați suferit deja o intervenție chirurgicală abdominală, acumularea de țesut cicatricial si aderentele abdominale fac procedura de bypass gastric greu realizabila. Gastric sleeve ar putea fi deci o optiune mai buna!

Indiferent dacă ați ales gastric sleeve sau bypass-ul gastric, trebuie să fiți pregătit să vă modificați obiceiurile alimentare și stilul de viață, și să evitați consumul excesiv de alcool.

Cel mai bun mod de a determina care opțiune este potrivită pentru dvs. este să discutați despre proceduri cu chirurgul bariatric.

1 comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button