Home Chirurgie laparoscopicaHernii si Eventratii Hernie inghinala cu plasa 3D – intervenție laparoscopica

Hernie inghinala cu plasa 3D – intervenție laparoscopica

Hernie inghinala cu plasa 3D

Hernie inghinala cu plasa 3D este o tehnica chirurgicala minim invaziva, laparoscopica adresata herniilor inghinale.

Procedura laparoscopica pentru hernia inghinala presupune din start anestezia generala cu intubație orotraheala. Intervenția chirurgicala ca atare se realizează sub supravegherea laparoscopului introdus în abdomen printr-o minincizie la nivel ombilical, și cu ajutorul unor instrumente lungi și subțiri (pense) introduse de asemenea prin alte doua incizii. Plasa va fi așezata după incizia și decolarea peritoneului din zona inghinala interesata. Ea va acoperi orificiile slabe, predispuse la herniere, ale peretelui abdominal. In zilele noastre exista plase speciale adresate defectelor peretelui abdominal, care se mulează perfect pe zonele de risc herniar. Sunt excelent tolerate de către bolnavi și ajuta la refacerea rapida a solidității peretelui abdominal, în condițiile unei dureri postoperatorii mult diminuate și datorita procedurii laparoscopice în sine (plasa 3D Max Light Mesh, Ultrapro).

Avantajele utilizării plasei 3D în operația laparoscopica de hernie inghinala

Plasa 3DMax Mesh a fost dezvoltata pe baza cercetărilor intense privitoare la anatomia canalului și regiunii inghinale. Forma tridimensională, curbată anatomic, marginea speciala și markerul de orientare medială permit poziționarea mai ușoară comparativ cu plasele de polipropilena obișnuita. Alegerea acestui tip de plasa de către chirurg sporește viteza execuției actului operator și simplitatea plasării plasei în regiunea inghinala afectata.

Studiile referitoare la aceasta plasa, au arătat o reducere semnificativă a incidenței și prevalenței durerii, recurenței herniei și a morbidității postoperatorii.

Avantajele operației laparoscopice de hernie inghinala

Exista numeroase avantaje pentru pacient în operația laparoscopica de hernie inghinala:

  • Dureri minime postoperatorii
  • Recuperare mai rapida
  • Cicatrici abia vizibile
  • Efort fizic permis precoce
  • Minim invazivitate
6 comentarii

vezi si alte articole ...

Call Now Button