Home PresaArticole Presa Metode performante de tratare a varicelor

Metode performante de tratare a varicelor

Dr. Ștefan Tucă: metode performante de tratare a varicelor

Recuperare rapidă, risc scăzut de infecție și sângerare, costuri mai mici. Acestea sunt la ora actuală performanțele chirurgiei minim invazive, care a câștigat teren în ultimii 20 de ani în clinicile medicale de top. Iar unul dintre domeniile unde s-au înregistrat performanțe deosebite este chirurgia varicelor. Venele dilatate de la nivelul membrelor inferioare apar ca urmare a defectării valvelor care controlează întoarcerea venoasă. Astfel, sângele stagnează în vasele de sânge, ceea ce duce la forme mai ușoare sau mai complicate ale insuficienței venoase. Aceasta trebuie tratată, pentru că în timp, formele grave pot pune viața în pericol. Terapiile variază în funcție de gravitatea situației – evaluată și prin ecografie Doppler – care oferă informații despre starea venelor și a gradului de reflux. După procedurile de diagnostic, medici chirurgi pot aplica diverse tratamente minim invazive.

Ca proceduri minim invazive, eu fac ablație cu radiofrecvență și laser endovenos pentru varice (metode performante de tratare a varicelor). Laserul endovenos are cam aceleași principii ca și ablația cu radiofrecvență și cam cu aceleași rezultate, doar că temperatura eliberată de fibră e ceva mai mare la laserul endovenos. Ablația cu radiofrecvență și laserul endovenos se fac sub ghidaj ecografic. Aceste proceduri sigilează toată vena safenă de sus până jos și întrerup comunicarea între aceasta și sistemul venos profund prin niște alte vene care se cheamă comunicante. Practic, se rescrie arhitectura venoasă local,. descrie medicul primar chirurg Ștefan Tucă opțiunile terapeutice pentru varice, pe care le aplică pacienților săi cu rezultate foarte bune.

Specialistul mai spune că în fazele mai avansate, când s-a instalat deja ulcerul varicos, acesta se tratează înainte de se face intervenția chirurgicală. La ora actuală, există și terapii minim invazive pentru vasele superficiale sparte de la nivelul pielii, precum venectaziile și telangiectaziile.

Tratament modern pentru spider veins ( vene in panza de paianjen)

Pentru venectazii și telangiectazii, aplicăm terapiile cu laser transdermal, o procedură care e facilitată de faptul că lumina laser e atrasă de culorile închise. Venectaziile au o culoare diferită față de restul tegumentului de pe piciorul respectiv și cu ajutorul laserului, le coagulăm. Laserul trece prin derm fără să afecteze pielea, iar vasele sparte practic se șterg și nu se mai văd”, descrie principiul terapiei laser medicul primar chirurg Ștefan Tucă.

După intervenții, medicii recomandă purtarea ciorapilor de compresie timp de 2,3 luni, dar și adoptarea unui stil de viață sănătos din care nu lipsesc hidratarea corespunzătoare, dieta bogată în legume și fructe, mișcarea susținută, evitarea băilor fierbinți, a purtării îndelungate a tocurilor și a hainelor strâmte.

0 comentariu

vezi si alte articole ...

Lasa un comentariu

Call Now Button