Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Operația de bariatrie ameliorează hipertensiunea

Operația de bariatrie ameliorează hipertensiunea


Operația de bariatrie ameliorează hipertensiunea, remite diabetul zaharat de tip 2 și multe alte afecțiuni.

Există o strânsă asociere între hipertensiunea arterială și obezitate. Tensiunea arterială se înregistrează cu 2 numere. Presiunea sistolică (numărul mai mare) este forța cu care inima pompează sânge în jurul corpului. Presiunea diastolică (numărul mai mic) este rezistența la fluxul sanguin în vasele de sânge.

Obezitatea și hipertensiunea 

Tensiunea arterială și greutatea corporala sunt legate în mai multe moduri. Având o greutate corporala mai mare, poate crește tensiunea arterială, deoarece inima trebuie să „pompeze” mai greu pentru a furniza sânge la toate celulele tale. Mai mult, excesul de grăsime poate provoca, leziuni ale rinichilor. Acest lucru este important deoarece rinichii joacă un rol în reglarea tensiunii arteriale.

Intervenția chirurgicală de slăbire este o opțiune de tratament sigură și eficientă pentru tratarea hipertensiunii arteriale.

Operația de bariatrie ameliorează hipertensiunea

Multiple studii arată ca operația de bariatrie ameliorează hipertensiunea, precum și alte afectiuni asociate obezitatii. 

Bypass-ul gastric și gastric sleeve, sunt cele mai eficiente proceduri chirurgicale pentru tratarea hipertensiunii arteriale, ambele metode chirurgicale reușind o ameliorare la aproximativ 85-90% dintre pacienți.

În studiul randomizat GATEWAY au fost analizate efectele bypass-ului gastric asupra pacienților hipertensivi cu obezitate. Obiectivul principal și anume reducerea numărului total de medicamente antihipertensive cu menținerea tensiunii arteriale sistolice și diastolice <140, respectiv 90 mmHg, la 12 luni, a fost mai frecvent în grupul de bypass gastric (83,7%) în comparație cu grupul de control (12,8%).

Mai mult, remisiunea hipertensiunii arteriale, definită ca tensiune arterială sistolică și respectiv diastolică <140 și respectiv 90 mmHg, cu retragerea anterioară a tuturor medicamentelor, a avut loc la aproximativ jumătate dintre pacienții supuși grupului de bypass gastric. 

Dacă și tu te confrunți cu kg în plus și ai nevoie de operație de micșorare a stomacului, din 1 Octombrie a.c. poți beneficia de noul nostru preț promoțional. Operația de micșorare stomac aduce multiple beneficii pacientului. Sună la 0723 042 207 și află toate informațiile de care ai nevoie.

1 comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button