Operatie hemoroizi cu stapler

O interventie diferita comparativ cu cele clasice

Operatie hemoroizi cu stapler – aceasta intervenție chirurgicala a fost imaginata de către un chirurg italian. Antonio Longo (intervenția ii poarta numele) a prezentat în timpul unui congres primele sale rezultate. Pana la aceasta data tratamentul chirurgical al hemoroizilor consta în ridicarea în totalitate  a hemoroizilor (hemoroidectomie), realizându-se incizii la nivelul anusului. In ciuda existentei a multiple variante de tehnica, hemoroidectomia este realizata actualmente cam la fel de toți chirurgii. Toti îndepărtează cu bisturiul clasic sau electric,  dilatațiile vasculare hemoroidare care se găsesc la nivelul cutanat din jurul marginii anale (hemoroizi externi). Plăgile astfel provocate sunt sensibile și necesita îngrijiri de 3 săptămâni.

Tehnica Longo (Operatie hemoroizi cu stapler) necesita un instrument chirurgical special

Originalitatea operatiei Longo consta nu în ridicarea chirurgicala a hemoroizilior. Operatia consta în împiedicarea hemoroizilor interni sa se exteriorizeze (prolabeze) prin canalul anal. Operatia  Longo ii fixează în rect și le reduce mult volumul.

Practic aceasta intervenție consta în a ridica un cilindru din mucoasa rectului, chiar deasupra canalului anal. Aceasta intervenție este realizata introducând în canalul anal o pensa chirurgicala care taie și ridica o porțiune din peretele rectal (stapler). Totul este rezolvat cu minuscule agrafe, și fără nici o plaga . Mucoasa rectala astfel scurtata, trage hemoroizii interni mult micșorați, și mai în interiorul rectului.

Intervenția durează maxim 60 de minute, și poate fi realizata sub anestezie locoregionala (rahidiana) sau generala. Spitalizarea durează de regula 24 de ore, iar sutura cu stapler se va cicatriza în circa 3 săptămâni. Dupa aceste 3 săptămâni micile agrafe se vor elimina prin scaun fără ca pacientul sa realizeze.

Aceasta intervenție nu este adresata tuturor pacienților cu hemoroizi

Operatie hemoroizi cu stapler nu este o intervenție adresata tuturor pacientilor cu hemoroizi.

Aceasta intervenție tratează hemoroizii interni care pot ieși prin canalul anal, sângera, sau pot fi dureroși. Nu este indicata trombozelor hemoroidale din hemoroizii externi.

Mai putina durere

O operatie de hemoroizi cu stapler care nu generează plăgi la nivelul canalului anal, sau la nivelul pielii din regiunea imediata anusului va fi mai putin dureroasa comparativ cu tehnica clasica, drept urmare recuperarea  va fi mult mai ușoara. O analiza publicata la nivel mondial arata ca riscul de recidiva după operatia de hemoroizi cu stapler (tehnica Longo) este de circa 3 ori mai mic comparativ cu tehnica clasica.

Hemoroizi – operație cu stapler
175 Shares

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca - medic primar chirurgie generala, competenta chirurgie laparoscopica avansata EXPERIENȚA PROFESIONALA: Chirurgie laparoscopica: colecistectomii, apendicectomii, hernii, eventrații, cancer colorectal, ulcere perforate, chiste ovariene, varicocel, sarcina extrauterina, hidrosalpinx; Chirurgie laparoscopica avansata: cancer colorectal, diverticuloza colonica, hernie hiatala, acalazie, reflux gastroesofagian, splenectomie, enterectomie; Chirurgie parietala abdominala: hernii inghinale, ombilicale, femurale, epigastrice, eventrații postoperatorii – realizate pe cale laparoscopica sau deschisa; Chirurgie biliara și hepatica: colecistectomii laparoscopice și clasice, litiaza cale biliara principala, icter neoplazic, chist hidatic hepatic, hemangiom hepatic; Chirurgie splenica: splenomegalie, tumori splenice; Chirurgia intestinului subțire: tumori intestin subțire, diverticul Meckel; Chirurgie colica și rectala: colectomii segmentare, hemicolectomii, rezecții sau amputații de rect cu restabilirea continuității clasic sau mecanic realizate pe cale laparoscopica sau clasica; Chirurgia varicelor membrelor inferioare: crosectomie, stripping, flebectomie, laser endovenos, ablație cu radiofrecvența varice; Chirurgie gastrica: rezecții parțiale sau totale gastrice, gastroenteroanastomoze pentru patologie tumorala maligna sau benigna; Chirurgia joncțiunii esogastrice: hernie hiatala, boala de reflux gastroesofagian; Chiurgie bariatrica: gastric sleeve, bypass gastric; Chirurgie ginecologica: patologie ovariana benigna (chiste ovariene), patologie tumorala benigna și maligna uterina și ovariana; Proctologie: abcese perianale, hemoroizi, fisuri, fistule perianale, chist și abces pilonidal (sacrococcigian); Patologie chirurgicala în urgenta – traumatica sau ocluziva

2 Comments

pana gabriel · 15/02/2020 at 8:43 AM

am o senzatie pronuntata de arsura ( de parca as avea jar in anus) cu durere la defecatie,usturime si disconfort aproape tot timpul cu foarte mare sensibilitate la piper de cca un an.hemopoizii sunt confirmati colonoscopic de dr Ditoiu de la Fundeni.cum ma puteti ajuta_ sunt din Calarasi si lucrez zillnic l/v 8/15 ca asist.med. multumesc !

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 15/02/2020 at 4:37 PM

  Va pot ajuta cu o interventie chirurgicala daca aveeti indicatie.
  Pentru a afla acst lucru, va invit la o consultatie. Ma gasiti la Medicover Hospital, strada Pechea nr 8, cartier Aviatiei Bucuresti.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stima,
  Dr. Stefan Tuca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
175 Shares