Home Chirurgie generalaProctologie Operatie hemoroizi cu stapler

Operatie hemoroizi cu stapler

Operatie hemoroizi cu stapler

O interventie diferita comparativ cu cele clasice

Operatie hemoroizi cu stapler – aceasta intervenție chirurgicala a fost imaginata de către un chirurg italian. Antonio Longo (intervenția ii poarta numele) a prezentat în timpul unui congres primele sale rezultate. Pana la aceasta data tratamentul chirurgical al hemoroizilor consta în ridicarea în totalitate  a hemoroizilor (hemoroidectomie), realizându-se incizii la nivelul anusului. In ciuda existentei a multiple variante de tehnica, hemoroidectomia este realizata actualmente cam la fel de toți chirurgii. Toti îndepărtează cu bisturiul clasic sau electric,  dilatațiile vasculare hemoroidare care se găsesc la nivelul cutanat din jurul marginii anale (hemoroizi externi). Plăgile astfel provocate sunt sensibile și necesita îngrijiri de 3 săptămâni.

Tehnica Longo (Operatie hemoroizi cu stapler) necesita un instrument chirurgical special

Originalitatea operatiei Longo consta nu în ridicarea chirurgicala a hemoroizilior. Operatia consta în împiedicarea hemoroizilor interni sa se exteriorizeze (prolabeze) prin canalul anal. Operatia  Longo ii fixează în rect și le reduce mult volumul.

Practic aceasta intervenție consta în a ridica un cilindru din mucoasa rectului, chiar deasupra canalului anal. Aceasta intervenție este realizata introducând în canalul anal o pensa chirurgicala care taie și ridica o porțiune din peretele rectal (stapler). Totul este rezolvat cu minuscule agrafe, și fără nici o plaga. Mucoasa rectala astfel scurtata, trage hemoroizii interni mult micșorați, și mai în interiorul rectului.

Intervenția durează maxim 60 de minute, și poate fi realizata sub anestezie locoregionala (rahidiana) sau generala. Spitalizarea durează de regula 24 de ore, iar sutura cu stapler se va cicatriza în circa 3 săptămâni. Dupa aceste 3 săptămâni micile agrafe se vor elimina prin scaun fără ca pacientul sa realizeze acest lucru.

Aceasta intervenție nu este adresata tuturor pacienților cu hemoroizi

Operatie hemoroizi cu stapler nu este o intervenție adresata tuturor pacientilor cu hemoroizi.

Aceasta intervenție tratează hemoroizii interni care pot ieși prin canalul anal, sângera, sau pot fi dureroși. Nu este indicata trombozelor hemoroidale din hemoroizii externi.

Mai putina durere

O operatie de hemoroizi cu stapler care nu generează plăgi la nivelul canalului anal, sau la nivelul pielii din regiunea imediata anusului va fi mai puțin dureroasa comparativ cu tehnica clasica, drept urmare recuperarea  va fi mult mai ușoara. O analiza publicata la nivel mondial arata ca riscul de recidiva după operatia de hemoroizi cu stapler (tehnica Longo) este de circa 3 ori mai mic comparativ cu tehnica clasica.

Hemoroizi – operație cu stapler
11 comentarii

vezi si alte articole ...

Call Now Button