Home Chirurgie generalaProctologie Tehnica Longo pentru hemoroizi

Tehnica Longo pentru hemoroizi

Hemoroidectomia Longo și hemoroidectomia clasică sunt două tehnici chirurgicale utilizate pentru tratarea hemoroizilor.

Tehnica Longo pentru hemoroizi versus hemoroidectomia clasica

Hemoroidectomia Longo este o tehnică minim invazivă care presupune excizia hemoroizilor interni fără a se face incizii externe. Această tehnică se bazează pe utilizarea unui dispozitiv special numit stapler, care îndepărtează hemoroizii interni prin folosirea unui stapler circular.

Hemoroidectomia clasică, pe de altă parte, implică excizia hemoroizilor prin intermediul inciziilor externe. Această tehnică este mai invazivă decât hemoroidectomia Longo și poate fi asociată cu o durere postoperatorie mai intensă și o perioadă de recuperare mai lungă.

Tehnica Longo pentru hemoroizi este un tratament chirurgical minim invaziv pentru hemoroizi. Aceasta se bazează pe suturarea țesuturilor anormale care cauzează simptomele hemoroizilor. Această procedură poate fi realizată si in regim de spitalizare de zi, sau de 24 de ore. Nu necesită internare îndelungata, sau o perioadă lungă de recuperare.

Indicaţiile metodei Longo

  • Hemoroizi de gradul III sau IV – când hemoroizii interni sunt semnificativ măriți și nu pot fi tratați prin alte metode non-chirurgicale.
  • Sângerare rectală – când sângerarea rectală din hemoroizi nu poate fi controlată prin alte metode terapeutice.
  • Prolaps rectal – când hemoroizii sunt atât de voluminoși, încât prolabeaza (ies) prin canalul anal.
  • Durere cronică – când durerea cauzată de hemoroizi nu poate fi controlată prin alte metode terapeutice.

Tehnica Longo pentru hemoroizi – avantaje față de hemoroidectomia clasică

  • Durere minimă: Deoarece nu sunt necesare incizii externe, pacienții experimentează adesea o durere postoperatorie mult redusă după hemoroidectomia Longo.
  • Timp de recuperare mai scurt: Pacienții se pot recupera mai rapid după hemoroidectomia Longo, deoarece nu există incizii externe care să necesite vindecare.
  • Cicatrici minime: Deoarece nu sunt necesare incizii externe, cicatricile sunt mai puțin vizibile după hemoroidectomia Longo.

Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că fiecare pacient este unic și că cele mai bune opțiuni terapeutice variază în funcție de situație. Este important să discutați cu chirurgul dumneavoastră despre opțiunile disponibile și despre cea mai bună abordare pentru situația dumneavoastră individuală. Tehnica Longo pentru hemoroizi are indicații clare, si nu toți pacienții sunt candidați pentru aceasta procedura, consultul chirurgical va stabili indicația.

0 comentariu

vezi si alte articole ...

Lasa un comentariu

Call Now Button