Viața cu hernie hiatală

Viața cu hernie hiatală sau cu orice alt tip de hernie poate avea o calitate slabă. Hernia hiatală apare atunci când o parte a stomacului trece prin diafragm, și ajunge în cavitatea toracică. 

Viața cu hernie hiatală înseamnă de multe ori restricții alimentare

Viața cu hernie hiatală înseamnă de multe ori restricții alimentare, reflux inconfortabil și arsuri la stomac. Herniile hiatale mari necesită adesea o intervenție chirurgicală pentru a trata simptomele.

Un alt motiv pentru care intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru hernia hiatală, este că hernia riscă să se sugrume, situație în care alimentarea cu sânge a țesutului herniat este întreruptă. O hernie hiatală strangulată este o urgență medicală.

Despre experiența unui pacient cu hernie hiatală, vă vom spune mai multe în acest articol. 

Hernia hiatală poate cauza diverse simptome

Simptomele cu care m-am confruntat variau de la simptome care au trecut neobservate până la probleme de înghițire și boala de reflux. Aveam zile în care deși mâncam puțin, stomacul meu se simțea sătul foarte repede. Aveam și dificultăți de respirație și durere în zona diafragmei/piept. 

Experiența chirurgului contează

Căutând și căutând am realizat cât de importantă este experiența chirurgului. Am ales să merg la dr Tucă, un chirurg cu experiență pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Hernia hiatală poate fi operată minim invaziv 

Am aflat acest lucru după consultul cu dl dr Tucă. Dl dr mi-a explicat că operația laparoscopica folosește incizii minuscule, și oferă un aspect estetic superior, dar și o recuperare mai ușoară și mai rapidă. 

Chirurgia laparoscopică pentru o hernie hiatală poate reduce probabilitatea complicațiilor ulterioare, cum ar fi hernia peretelui abdominal, care se poate forma atunci când operația se face prin abord deschis. 

4 comentarii

vezi si alte articole ...

Call Now Button