Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Viața după operația bariatrica

Viața după operația bariatrica

O operație bariatrică este o procedură chirurgicala care ajută persoanele cu obezitate severă să slăbească și să își îmbunătățească sănătatea. Acest lucru se întâmplă prin reducerea dimensiunii stomacului (gastric sleeve) sau prin modificarea modului prin care alimentele sunt absorbite de organism (gastric bypass). Viața după operația bariatrica, presupune obligatoriu urmarea îndrumărilor medicului chirurg. Este necesar ca pacientul sa facă schimbări în stilul de viață pentru a obține cele mai bune rezultate și a preveni complicațiile.

Viața după operația bariatrica – sfaturi

  • Dieta alimentara: după operația bariatrica (gastric sleeve, gastric bypass, etc), veți trece printr-o perioadă de tranziție alimentară, în care vor fi restricții. Va exista o dietă lichidă sau semi-lichidă o perioadă, înainte de a reveni la alimentele solide. Va trebui să urmați instrucțiunile medicului privind dieta și să evitați alimentele care pot provoca disconfort sau probleme digestive.
  • Pierderea în greutate: chirurgia laparoscopica a obezității, este o metodă eficientă pentru a pierde în greutate. Totuși, este important să țineți cont că pierderea în greutate poate fi un proces îndelungat și dificil. Pierderea in greutate nu este una constanta, exista perioade de stagnare, care nu trebuie sa va îngrijoreze. Aceste perioade de stagnare sunt normale, si pierderea in greutate se va relua la un moment dat.
  • Exercițiul fizic: este important să urmați un program de exerciții fizice in care efortul sa crească treptat in intensitate si durata. Sportul, alături de și o dietă echilibrată, va ajuta sa obțineți cele mai bune rezultate.
  • Modificări psihologice: pierderea în greutate poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine. Uneori, poate fi dificil să vă adaptați la noile schimbări. Este bine să aveți un sprijin emoțional puternic și să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice probleme psihologice care apar.
  • Complicații posibile: ca la orice intervenție chirurgicală, există riscuri și complicații posibile, unele imediate cum ar fi infecția sau sângerarea (foarte rare). Căderea parului sau deficitele de vitamine pot apărea la unii pacienți, dar pot fi corectate cu ușurința. Discuția cu medicul dumneavoastră despre orice complicații posibile este necesara. Trebuie să fiți conștienți de ce anume ar trebui sa va alarmeze.

În general, viața după operația bariatrica poate fi marcata de schimbări semnificative. Cu sprijin adecvat și urmând instrucțiunile medicului, puteți obține rezultate pozitive și îmbunătățiri semnificative ale sănătății.

0 comentariu

vezi si alte articole ...

Lasa un comentariu

Call Now Button