catheter

Ablația  cu radiofrecventa pentru varice (Vnus Closure Fast)

Pentru varice, unul dintre cele mai noi procedee este ablația cu radiofrecvență, procedură superioara chirurgiei clasice sau laserului endovenos.

Procedura “VNUS CLOSURE FAST” este alternativa minim invaziva la tratamentul chirurgical.

Printr-o punctie de 2 mm se introduce un cateter in vena safena interna/externa; ulterior se infiltreaza cu solutie anestezica tesutul din jurul venei pentru a o izola circumferențial. Cateterul elibereaza secvential energie de radiofrecventa care produce contractia fibrelor de colagen, fibrozarea si inchiderea venei. Se retrage cateterul, se aplica un pansament si un ciorap elastic compresiv. Procedura poate fi completată cu flebectomii adresate pachetelor izolate și cu ligatura colateralelor crosei safenei mari (gesturi chirurgicale realizate prin miniincizii).

Avantajele procedurii Vnus Closure Fast

Tratamentul se realizeaza sub ghidaj ecografic in spitalizare de zi (ambulator), sau de maximum 24 h. Necesita anestezie locală,  generala scurta (sedare) sau rahianestezie. Nu presupune incizii mari  si ca urmare este  putin dureroasa si nu ramin cicatrici inestetice sau hematoame. Durata tratamentului este de aproximativ 30-90  min (în funcție de caz, iar recuperarea este extrem de rapida, cu reluarea activitatii imediat dupa procedura. Are rezultate clinice excelente cu o  mare rata de succes  si o rata a complicatiilor extrem de scazuta.

image

Cui se adreseaza procedura?

Pacientilor de orice varsta cu varice secundare incompetentei valvulelor de  la nivelul sistemului venos superficial (vena safena interna/externa) demonstrata prin ecografie Doppler. Singura contraindicatie o reprezinta prezenta unui cheag de sange (tromb) in venele superficiale sau profunde.

Exista reactii adverse?

Complicatiile sunt rare si de obicei minore: parestezii (furnicaturi), hiperpigmentarea sau decolorarea tegumentelor, edem, arsuri  tegumentare. Rar pot sa apara sangerari, infectie, tromboflebita, reactie alergica si foarte rar embolie pulmonara.

Dupa procedura:

Va puteti reintoarce  la activitatea normala, insa cu evitarea efortului fizic intens si ridicarea de greutati. Este indicat mersul pe jos cel putin 30 min/zi timp de 2-3 saptamani. Se vor evita baile fierbinti, sauna, expunerea la soare timp de 3 saptamini. Ciorapii elastici compresivi vor fi purtati timp de 3 zile atit in cursul zilei cit si al noptii, ulterior doar in cursul zilei timp de 2 – 3 saptamani. In caz de durere se poate administra Paracetamol 500 mg 2-4 tb/zi. Ideal ar fi sa reveniți  la control (examen clinic) la  o saptamina, 1 luna,  6, 12 luni dupa procedura.


Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca

dr.Stefan Tuca EXPERIENTA PROFESIONALA: Chirurgie laparoscopica:colecistectomii,apendicectomii,ulcere perforate,chiste ovariene,varicocel,sarcina extrauterina,hidrosalpinx; Chirurgie parietala abdominala:hernii inghinale ,ombilicale ,femurale,epigastrice eventratii postoperatorii; Chirurgie biliara:colecistectomii laparoscopice si clasice ,litiaza cale biliara principala; Chirurgie colica si rectala :colectomii segmentare, hemicolectomii, rezectii sau amputatii de rect cu restabilirea continuitatii clasic sau mecanic; Chirurgia varicelor membrelor inferioare; Chirurgie gastrica:rezectii partiale sau totale gastrice; Chirurgie ginecologica :patologie ovariana benigna(chiste ovariene),patologie tumorala benigna si maligna uterina si ovariana; Proctologie:abcese perianale, hemoroizi, fisuri, fistule perianale,chist si abces pilonidal(sacrococcigian); Patologie chirurgicala in urgenta-traumatica sau ocluziva

3 comentarii

Ahmed aurelia · 30/11/2017 la 5:14 AM

Cat costa eu am nevoie LA ambele picioare

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 01/12/2017 la 11:30 AM

  Va aștept la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8, cartier Aviației București, ocazie cu care vom discuta tehnicile actuale in boala varicoasa, alegem impreuna ce vi se potrivește, si veti fi informata si de pret.

  Cu stimă,
  Dr Tuca

  0723042207

Metode performante de tratare a varicelor - Dr. Stefan TUCA · 19/05/2019 la 7:21 PM

[…] Ablatia cu radiofrecventa pentu varice […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *