Ablația  cu radiofrecvență pentru varice (Vnus Closure Fast)

Pentru varice, unul dintre cele mai noi procedee este ablația cu radiofrecvență, procedură superioara chirurgiei clasice sau laserului endovenos.

Procedura “VNUS CLOSURE FAST” este alternativa minim invaziva la tratamentul chirurgical.

Printr-o puncție de 2 mm se introduce un cateter în vena safena interna/externa; ulterior se infiltrează cu soluție anestezica țesutul din jurul venei pentru a o izola circumferențial. Cateterul eliberează secvențial energie de radiofrecvența care produce contracția fibrelor de colagen, fibrozarea și închiderea venei. Se retrage cateterul, se aplica un pansament și un ciorap elastic compresiv. Procedura poate fi completată cu flebectomii adresate pachetelor izolate și cu ligatura colateralelor crosei safenei mari (gesturi chirurgicale realizate prin miniincizii).

Avantajele procedurii Vnus Closure Fast

Tratamentul se realizează sub ghidaj ecografic în spitalizare de zi (ambulator), sau de maximum 24 de ore. Necesita anestezie locală,  generala scurta (sedare) sau rahianestezie. Nu presupune incizii mari,  și ca urmare este  putin dureroasa și nu rămân cicatrici inestetice sau hematoame. Durata tratamentului este de aproximativ 30-90  minute (în funcție de caz, iar recuperarea este extrem de rapida, cu reluarea activității imediat după procedura. Are rezultate clinice excelente cu o  mare rata de succes  și cu o rata a complicațiilor, extrem de scăzuta.

image

Cui se adresează procedura?

Pacienților de orice vârsta cu varice secundare incompetentei valvulelor de  la nivelul sistemului venos superficial (vena safena interna/externa) demonstrata prin ecografie Doppler. Singura contraindicație, o reprezinta prezenta unui cheag de sânge (tromb) în venele superficiale sau profunde.

Exista reacții adverse?

Complicațiile sunt rare, și de obicei minore: parestezii (furnicături), hiperpigmentarea sau decolorarea tegumentelor, edem, arsuri  tegumentare. Rar pot sa apară sângerări, infecție, tromboflebita, reacție alergica și foarte rar embolie pulmonara.

Dupa procedura:

Va puteți reîntoarce  la activitatea normala, însa cu evitarea efortului fizic intens și ridicarea de greutăți. Este indicat mersul pe jos cel putin 30 minute/zi timp de 2-3 săptămâni. Se vor evita băile fierbinți, sauna, expunerea la soare timp de 3 săptămâni. Ciorapii elastici compresivi vor fi purtați timp de 3 zile atât în cursul zilei cit și al nopții, ulterior doar în cursul zilei timp de 2 – 3 săptămâni. In caz de durere se poate administra Paracetamol 500 mg 2-4 tb/zi. Ideal ar fi sa reveniți  la control (examen clinic) la  o săptămâna, ulterior la 1 luna,  6 și 12 luni după procedura.

147 Shares

3 Comments

Ahmed aurelia · 30/11/2017 at 5:14 AM

Cat costa eu am nevoie LA ambele picioare

    Dr. Stefan Tuca · 01/12/2017 at 11:30 AM

    Va aștept la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8, cartier Aviației București, ocazie cu care vom discuta tehnicile actuale in boala varicoasa, alegem impreuna ce vi se potrivește, si veti fi informata si de pret.

    Cu stimă,
    Dr Tuca

    0723042207

Metode performante de tratare a varicelor - Dr. Stefan TUCA · 19/05/2019 at 7:21 PM

[…] Ablatia cu radiofrecventa pentu varice […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
147 Shares