Ce este hernia ombilicala ?

Hernia ombilicala se prezintă sub forma unei boseluri, protuberante (umflaturi) la nivelul ombilicului (buricului), fiind consecutiva unui defect de închidere la nivelul orificiului ombilical. Ea poate fi abia vizibila, sau vizibila evident cu ocazia unui efort abdominal. Sacul herniar ridica ombilicul care devine protuberant. Sub piele, sacul este alcătuit din peritoneu (membrana care învelește cavitatea abdominala spre interior), și poate conține epiplon, anse intestinale subțiri, colon. Aceste organe pot adera intre ele în interiorul sacului, aderente care au ca și consecința creșterea volumului herniei ombilicale. Aceasta devine  ireductibila (nu mai intra înapoi în abdomen când pacientul sta întins, sau încearcă prin diverse manevre sa o reintroducă în abdomen).

Care sunt factorii care contribuie la apariția herniei ombilicale ?

Hernia apare ca urmare a creșterii presiunii abdominale în următoarele situații: în obezitate, la gravide, în prezenta lichidului liber intraperitoneal în cantitate mare (ascite), la cei care ridica greutăți, sunt tusitori sau constipați cronic.

Care sunt principalele simptome?

Hernia ombilicala necomplicata este asimptomatica, sau responsabila de o jena locala sau durere care apare la efort. Odată cu creșterea în volum, tegumentul care acoperă hernia se alterează, devine inflamator și poate fi sediul unor infecții. Când devine voluminoasa, hernia are tendința de a se încarcera sau strangula (cu ocluzie intestinala).

Care este evoluția unei hernii ombilicale netratate?

Aceasta afecțiune nu se vindeca de la sine. Odată apăruta, creste progresiv în dimensiuni, devine dureroasa și jenanta. Într-o prima faza este reductibila (intra în abdomen). Cu timpul însa, nu se mai reduce devenind încarcerata. Este momentul în care hernia se poate complica cu strangulare și ocluzie intestinala, care necesita intervenția de urgenta.

 

Cum se pune diagnosticul ?

Diagnosticul este în primul rând unul clinic. Pacientul este consultat de un medic specialist care remarca hernia și ii apreciază caracterele: dimensiuni, durere, reductibilitate, expansiune la tuse sau efort, etc. In funcție de afecțiunile asociate, pot fi necesare, pe lângă analizele de rutina și investigații mai complexe.

Când sa ma operez ?

De îndată ce constatați existenta afecțiunii ar trebui sa fiți văzut de un medic chirurg. Acesta va propune intervenția chirurgicala. Cu siguranța, intervenția este mai ușoara  și riscurile mai mici, cu cât hernia este mai mica în dimensiuni. Nu ar trebui sa așteptați sa crească în dimensiuni, sau sa va prezentați în urgenta cu complicații (dureri intense, vărsături, absenta tranzitului intestinal – adică în ocluzie intestinala datorita strangulării).

 

Cum se tratează hernia ombilicala?

Tratamentul este chirurgical și consta în reducerea conținutului herniei în abdomen, îndepărtarea sacului, închiderea orificiului ombilical și întărirea peretelui abdominal cu o plasa sintetica (în scopul prevenirii recidivei). Închiderea simpla a peretelui abdominal, fără plasa, are un risc de recidiva de 50 %.

Tratamentul se poate realiza clasic sau laparoscopic.

Calea clasica – presupune realizarea unei incizii ce ocolește ombilicul la stânga (paraombilicala stânga). Incizia este variabila ca dimensiuni de la 2-3 cm la 10 sau mai mult (în funcție de volumul herniei). Se reperează sacul de hernie și se reduce conținutul acestuia în abdomen. Peretele abdominal se întărește cu o plasa sintetica, bine tolerata de organism, care se așează in spatele mușchilor (procedeu retromuscular Rives, sau intermusculoaponevrotic – intre partea posterioara a mușchilor drepți abdominali și foita posterioara aponevrotica a tecii drepților abdominali). Plasa se fixează cu fire din material nerezorbabil, sau este ‘’lipita’’ cu  ajutorul unui gel biologic (Tissucol de ex.) In cadrul intervențiilor pe cale deschisa, procedeul descris  are riscul de recidiva cel mai scăzut. De obicei nu necesita drenaj.

Calea laparoscopica – se realizează pneumoperitoneul (în cavitatea abdominala se introduce CO2 pentru a crea un spațiu de lucru). Gesturile se realizează cu ajutorul unor instrumente introduse prin miniincizii ( cea mai mare de 1 cm), și sub vizualizare cu laparoscopul. Laparoscopul este o mini camera video introdusa în abdomen prin una din miniincizii. Dupa tratarea sacului de hernie, peretele abdominal va fi de asemenea întărit cu o plasa care sa nu dezvolte aderente cu organele intraabdominale (plasa Dual Mesh sau Biface), fixata la perete cu agrafe nonresorbabile sau resorbabile. Dupa terminarea intervenției, se extrag instrumentele și laparoscopul, se golește abdomenul de CO2 introdus, și se suturează micile incizii. Avantajele procedeului laparoscopic în hernia ombilicala sunt uriașe, de la mini inciziile realizate pentru poziționarea laparoscopului și instrumentelor de lucru, la recuperarea postoperatorie rapida și durerea postoperatorie minima, pana la explorarea întregii cavități abdominale sub control video în căutarea altor posibile leziuni.

Hernie ombilcala cu hernierea epiploonuluiAspect hernie ombilicala dupa disectieMasurarea defectului herniarFixarea plasei cu agrafe resorbabile

Cum va fi anestezia ?

Acest tip de intervenție fie ca este clasica, sau laparoscopica, se realizează sub anestezie generala (veți fi complet adormit).

 

Ce se întâmpla înainte și după operație ?

Pentru internare veți avea nevoie de bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie. Adeverința de salariat sau talonul de pensie atesta calitatea dumneavoastră de asigurat.

Practic, veți fi spitalizat în dimineața operației, veți face un dus cu o soluție antiseptica, zona operata va fi epilata. Vi se va explica intervenția și eventualele riscuri. Veți primi un antitrombotic (pentru a preveni formarea de cheaguri). Înaintea intervenției veți fi consultat de un medic anestezist.

Dupa operație, vi se vor administra medicamente împotriva durerii, veți fi mobilizat  și alimentat treptat (în funcție și de reluarea tranzitului intestinal pentru materii fecale și gaze), pansamentul va fi supravegheat. Uneori, exista posibilitatea sa aveți tub de dren, care va fi suprimat înaintea externării. In general, nu veți fi spitalizat mai mult de 24 de ore. Un regim alimentar postoperator nu este necesar, în schimb este obligatorie evitarea efortului fizic timp de 1-2 luni. La externare vi se va prescrie un tratament medicamentos, și veți beneficia de concediu medical. Firele se vor suprima la 8-10 zile de la operație. In primul an după operație, pentru a avea cicatrici mai putin vizibile, evitați expunerea inciziilor direct la soare.

483 Shares

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca - medic primar chirurgie generala, competenta chirurgie laparoscopica avansata EXPERIENȚA PROFESIONALA: Chirurgie laparoscopica: colecistectomii, apendicectomii, hernii, eventrații, cancer colorectal, ulcere perforate, chiste ovariene, varicocel, sarcina extrauterina, hidrosalpinx; Chirurgie laparoscopica avansata: cancer colorectal, diverticuloza colonica, hernie hiatala, acalazie, reflux gastroesofagian, splenectomie, enterectomie; Chirurgie parietala abdominala: hernii inghinale, ombilicale, femurale, epigastrice, eventrații postoperatorii – realizate pe cale laparoscopica sau deschisa; Chirurgie biliara și hepatica: colecistectomii laparoscopice și clasice, litiaza cale biliara principala, icter neoplazic, chist hidatic hepatic, hemangiom hepatic; Chirurgie splenica: splenomegalie, tumori splenice; Chirurgia intestinului subțire: tumori intestin subțire, diverticul Meckel; Chirurgie colica și rectala: colectomii segmentare, hemicolectomii, rezecții sau amputații de rect cu restabilirea continuității clasic sau mecanic realizate pe cale laparoscopica sau clasica; Chirurgia varicelor membrelor inferioare: crosectomie, stripping, flebectomie, laser endovenos, ablație cu radiofrecvența varice; Chirurgie gastrica: rezecții parțiale sau totale gastrice, gastroenteroanastomoze pentru patologie tumorala maligna sau benigna; Chirurgia joncțiunii esogastrice: hernie hiatala, boala de reflux gastroesofagian; Chiurgie bariatrica: gastric sleeve, bypass gastric; Chirurgie ginecologica: patologie ovariana benigna (chiste ovariene), patologie tumorala benigna și maligna uterina și ovariana; Proctologie: abcese perianale, hemoroizi, fisuri, fistule perianale, chist și abces pilonidal (sacrococcigian); Patologie chirurgicala în urgenta – traumatica sau ocluziva

46 Comments

Cosmin-Constantin MUSAT · 09/05/2014 at 7:16 AM

M am operat in Aprilie laparoscopic de hernie ombilicala la dl. dr. TUCA in centrul Medlife Grivita si sunt foarte multumit!

Recomand cu incredere !!

  hidec aurora · 11/12/2015 at 4:53 PM

  Buna seara domnule doctor! As dori o consultatie pentru sotul meu Gabriel. Buricul lui a iesit in relief nefiresc, asa ca am consultat pag dv si il suspectez de o hernie ombilicala. Nu are munca de ridicat greutati, ba chiar sedentara. Dar dupa infartul de acum 10 ani, in urma caruia i s-au pus 4 stenturi, mananca foarte mult! Nu este gras dar are burta mare! Cred ca are, la 1,78 m, in jur de 95 de kg.
  Avand in vedere ca timpul lui liber este limitat, va adresez rugamintea de a ne comunica, in masura in care apreciati ca e posibil, un termen cat mai scurt la care sa ne prezentam la consultatie. Va multumesc

   Dr. Stefan Tuca

   Dr. Stefan Tuca · 12/12/2015 at 7:36 AM

   Buna ziua,

   Va astept la o consultatie in saptamana 14-18 decembrie.
   Numarul meu de telefon este 0723042207

   Cu stima,

   dr. Stefan Tuca

Liana · 20/09/2015 at 8:27 PM

Buna ziua domnule doctor ma cheama Costache Liana si sant o persoana suprapoderala am in jur de 180 kg si de 2 zile am o durere in jurul buricului si o uflatura in rest nam nimic nici stari de voma ,nici temperatura sant tare speriata imi puteti da un sfat va rog frumos

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 04/10/2015 at 7:03 PM

  Bună seara,

  Nu îmi dau seamă despre ce este vorbă fără să va consult !
  Sfatul meu este să va operați de obezitate totuși, la 180 kg!
  Eu fac genul acesta de operații, dacă vreți va pot ajuta!

  Seară bună !

  Dr.Tucă

  0723042207

gicubucsani · 04/04/2016 at 7:45 PM

Buna ziua am si eu o problema cu tatal meu si nu ii gasesc o rezolvare.De circa o luna i sa umflat abdomenul si ombilicul a iesit in afara in partea de sus. In urma unei ecografii FACUTE LA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA TARGOVISTE mi sa spus ca are lichid in abdomen in cantitate medie .A fost internat 4 zile la sectia de cardiologie dar mi sa spus ca lichidul nu este provocat de insuficienta cardiaca de care sufera .Am facut radiografie la plamini nici de acolo nu este.Tin sa va spun ca transaminantele in valori normale hepatita B si C au iesit negative toate astea facute la cererea mea.in concluzie in momentul de fata nimeni nu stie sa imi spuna ce are .Ce ma sfatuiti

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 06/04/2016 at 6:26 AM

  Buna ziua,

  Va astept cu el la o consultatie la Medlife pe Calea Grivitei 365, sector 1 Bucuresti .
  Numarul meu de telefon este 0723042207

Radu · 08/06/2016 at 3:57 PM

Domnule doctor am si eu o intrebare scurta . Este posibil ca doctorii sa rateze hernia ombilicala la ecograf ? Mentionez ca i.am cam indus in eroare pentru ca le.am spus ca am probleme intestinale , pana mo.am dat seama ca defapt este hernie . Scaunul e cat de cat normal inafara de gaze nu am probleme . Umflatura se vede doar cand stomacul si intestinele sunt goale si apare la alergare usoara sau mers rapid . Apare deasemenea si o durere suportabila exact in zona umflaturii insa doar la efort . Deasemenea cand stau aplecat mai mult timp . Durerea si umflatura se retrag dupa maxim jumatate de ora in rest nu am nicio durere decat poate dureri surde cateodata . Astept un raspuns si un mail sau nr de telefon poate vin la un consult . Multumesc anticipat

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 22/06/2016 at 6:17 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie ca sa va dau o parere avizata.
  Ma gasiti la Medlife pe Calea Grivitei 365
  Multumesc

  Dr.Tuca
  0723042207

Niculina · 21/06/2016 at 6:30 AM

Buna ziua, dl dr mama mea ar 74 de ani are hernie ombilicala fiind cardiaca poate fi operata, daca nu ce ar trebui sa faca pt a a reduce durea, multuimesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 22/06/2016 at 6:18 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie ca sa va dau o parere avizata.
  Ma gasiti la Medlife pe Calea Grivitei 365
  Multumesc

  Dr.Tuca
  0723042207

MIHAI MIHAELA IONELA · 02/10/2016 at 7:50 AM

BUNA ZIUA MA NUMESC MIHAI MIHAELA SI CAND AM RAMAS GRAVIDA DOCTORA MIA SPUS CA AM HERNIE A TRECUT 5 ANI DE ATUNCI SI ACUM CATEVA LUNI A INCEPUT SA AM BURICUL IN AFARA AM 31 DE ANI 1,60INALTIME SI 68 DE KG CE TREBUIE SA FAC

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 03/10/2016 at 4:17 AM

  Bună ziua,

  Va aștept la o consultatie când puteți veni, să vedem despre ce este vorba.

  Cu stima,
  dr. Stefan Tuca

  0723042207

Doina · 20/12/2016 at 1:30 PM

Buna ziua,

Am nevoie de sfatul dvs. Am hernie ombilicala diagnosticata, mi-a fost frica sa ma operez deoarece am si diabet bazat pe insulina. Am 1,58 inaltime si 70 kg. Pe cine am intrebat, mi-a spus ca dupa operatie, o sa mi se lase o gaura deschisa in locul ombilicului, si sa ma tratez la domiciliu. De asta mi-e frica sa ma operez. Va rog sa ma ajutati.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 20/12/2016 at 3:14 PM

  Buna ziua,

  Va asep la o consultatie .Nu va ramane nici o gaura deschis in loul ombilicului. Vom face o operatie laparoscopica daca oriti.

  Cu stima ,
  dr.Tuca

  0723042207

Elena Bacau · 11/01/2017 at 5:16 PM

Buna ziua! dupa nasterea a doua(cezariene ambele) au inceput dureri sub buric si la palpare sa simt o galma tare .Cu trecerea timpului durerile au inceput mai dese si din ce in ce mai mari .Simt o galma tare la palpare nu este vizibila, poate fi vorba de o hernie ombilicara?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 18/01/2017 at 4:46 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie sa vedem despre ce este vorba.
  Cu stima,

  Dr.Tuca
  0723042207

Mihai · 31/01/2017 at 8:14 AM

Buna ziua,

Fiti amabil, am fost la un consult, am o mica hernie ombilicala de circa 2 cm in diametru. Mi-a fost sugerat sa mai astept, avand in vedere ca este mica si nu ma doare deloc.
Intrebarea mea este, exista vreun moment in care este mai bine sa operezi mai tarziu? (Poate pt ca nu poate fi pusa plasa cand e prea mica si astfel are sanse f mari de recidiva?)
Multumesc anticipat de raspuns

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 22/02/2017 at 8:51 AM

  Buna ziua,

  Va astept la un consult chirurgical, ocazie cu care va voi explica tot ce vreti sa stiti.

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr.Tuca

Pantelimonescu Nicoleta · 05/02/2017 at 8:35 PM

Bună seara,mă scuzați, am rugămintea dacă mă puteți ajuta…Este vb de o mătușa care are 87 de ani ,în 2014 a fost operata de hernie ombilicala cu multe abcese. Ea nu a respectat regulile;sa poarte corsetul și regimul alimentar. A apărut în zona abdominala mai sus de ombilic o umflătura. Refuza corsetul și dorește o operație. Mă puteți ajuta sa o facem bn.Ea a fost asistenta med.Multumesc.Cat costa totul?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 22/02/2017 at 8:50 AM

  Buna ziua,

  Va astept cu matusa dumneavoastra la un consult chirurgical

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr.Tuca

Catana Daniela · 13/05/2017 at 9:49 PM

Buna ziua! As dori sa-mi spuneti daca se face o testare in prealabil pentru acceptarea/ respingerea plasei de catre organism.Mentionez ca nu suport nici proteza dentara.Deasemenea vreau sa va intreb daca am card Medlife – la Brasov beneficiez de vreun discont daca m-as opera de eventratie? Daca puteti sa -mi spuneti si programul cand puteti fi gasit la clinica.Multumesc.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 15/05/2017 at 11:16 AM

  Buna ziua,

  Nu exista o astfel de testare.. plasele sunt totusi testate pe milioane de pacienti inainte de a putea fi folosite in procedurile chirurgicale.
  Nu stiu sincer, daca veti avea discount.
  Ma puteti apela telefonic la 0723042207.

  Cu stima,

  Dr.Stefan Tuca

   Dana · 04/07/2017 at 6:05 PM

   Buna seara! Ma doare de 4 zile buricul (partea de sus). Nu e o durere insuportabila si ma doare doar atunci cand apas, fac efort si cel mai tare atunci cand ma aplec. Eu nu vad nimic in exterior, dar cand apas cu degetele, parca e o biluta mica acolo. Arputea fi hernie omblicala?

    Dr. Stefan Tuca

    Dr. Stefan Tuca · 08/08/2017 at 2:47 PM

    Buna ziua,

    Va astept la o consultatie!
    Numarul meu de telefon este 0723042207

    Cu stima ,

Andrei · 28/07/2017 at 5:33 PM

Va salut domnule doctor! Am buricul iesit in afara de circa 1-2 cm, nu ma doare nimic doar ca este deranjant! Cat costa o operatie obilicala si care pot fi riscurile!?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/08/2017 at 2:49 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie!
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima ,
  Dr.Tuca

Manea · 27/12/2017 at 9:55 AM

Va salut domnule doctor! Am fost operat de hernie pe partea dreapta acu mai multi ani si acum mi sa umflat si pe partea dreapta credeți ca e tot hernie?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 27/12/2017 at 9:59 AM

  Este posibil da.
  Va aștept la o consultație sa vedem exact despre ce este vorba.
  Mă găsiți la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8, București.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.

  Mulțumesc
  Dr.Tuca

Mariana · 22/06/2018 at 5:50 PM

Buna seara dl,doctor am si eu o intrebare daca ne puteti ajuta ,Sotul meu a fost operat acum vre o 8 ani de o hernie ombilicala acum de ceva timp buricul este f umflat cam3 cm si nu stim daca trebuie s amergem din nou la chirurgie .el nu mai vrea dar mie chiar imi este teama !!!ce este de facut ?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 26/06/2018 at 3:22 PM

  Probabil a recidivat si are nevoie de o nouă intervenție!
  O putem realiza laparoscopic de data asta, daca vreți sa ma ocup eu de caz.
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

  Va astept initial la o consultație sa vad exact despre ce este vorba!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 29/06/2018 at 12:31 PM

  Veniti la mine la o reevaluare!
  Din ce povestiți pare a fi o recidiva, caz in care o putem rezolva laparoscopic .

  Cu stimă,
  Dr.Ștefan Tucă

Claudiu · 29/06/2018 at 6:33 PM

Buna seara domnu’ doctor,acum vreo 2 ore am observat ca mi-a aparut o umflatura in zona buricului si din ce am mai citit pe aici ar fi vorba despre aceasta hernie ombilicala,intrebarile mele ar fi–Ce este de facut? Dureaza mult acest procedeu? Cam cat timp dureaza recuperarea?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 29/06/2018 at 10:25 PM

  Buna seara,
  Va astept la o consultatie..va voi explica toate metodele actuale si moderne in tratamentul herniei ombilicale, alegem impreuna ce vi se potriveste cel mai bine si facem operatia !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  cu stima, dr.Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 03/07/2018 at 11:16 AM

  Buna ziua,
  Este de facut o operatie laparoscopica de hernie ombilicala, procedura care dureaza putin , in jur de o oră, cu recuperare rapida!
  Daca doriți, ma pot ocupa de cazul dumneavoastră!
  Va astept inițial la o consultație ca sa stabilim detaliile!
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

  Cele bune,
  Dr.Ștefan Tucă

Mohd Elfatih Mihaela · 12/07/2018 at 9:37 PM

Bună seara. Ma numesc Mihaela am 50 de ani și am 3 operati de cezariana. În jurul buricului mi a apărut o hernie ombilicala de aproximativ 10ani.In ultima perioadă simt tot mai des dureri de parca ma taie cu lama. Ce ma sfătuiți sa fac

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 13/07/2018 at 5:22 AM

  Buna ziua,
  Va sfatuiesc sa veniti la mine si sa facem o intervenție chirurgicală laparoscopica, minim invaziva, pentru aceasta hernie.
  Va aștept!
  Numarul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stimă,
  Dr.Ștefan Tucă

Madalina · 11/10/2018 at 7:02 PM

Buna seara,ma numesc Madalina,si as dori sa va intreb daca mama mea ,in varsta de 50 de ani,103 kg,poate fi operata de hernie ombilicala prin operatie laparoscopica,avand in vedere ca are diabet si are probleme si cu tensiunea. Va multumesc mult.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 16/10/2018 at 6:35 AM

  Buna ziua,
  Sigur ca poate fi operata laparoscopic de hernie ombilicala ..asa este si de dorit !
  Va rog sa ma sunati la 0723042207 ca sa planificam o consultatie si sa discutam despre interventie 1

  Multumesc, si scuze pentru intarzierea raspunsului .

Fanita Ioan · 02/03/2019 at 6:50 PM

Buna ziua!
Tatal meu are 77 ani, este operat de tumora de colon in aprilie 2018, are si o tumora de prostata sub tratamen. ambele sunt maligne. de doua zile are pe abdomen in dreptul buricului o umflatura de marimea unui pumn, Cred ca este o hernie ombilicara ( la un ecograf facut recent medicul mi-a spus ca e posibil sa faca acest lucru). Problema este ca medicul care l-a operat anul trecut a spus ca starea lui de sanatate nu permite o alta operatie, motivand ca nu va suporta o noua anestezie generala ( este gra – 118 kg, si inima cred ca nu il ajuta – are o inima “imbatranita”. As putea trimite documentele medicale pe care le avem, pentru a le analiza si dvs.? Daca considerati ca l-ati putea opera laparoscopic ar fi ok. Va multumesc!
Fani Ioan

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 04/03/2019 at 7:09 AM

  Bună ziua,
  Am vazut mesajul dumneavoastră si va multumesc.
  Va aștept cu tatal dvs la o consultație..vreau sa il evaluez inainte de a-l opera !
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stimă,
  Dr.Tuca

tanase marian · 04/06/2019 at 9:02 PM

buna ziua domnule doctor nu sunt angajat mar interesa cam cat ar costa operatia va multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 05/06/2019 at 2:25 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie la Medicover Hospital, strada Peche nr.8, cartier Aviatiei Bucuresti , ocazie cu care vom discuta despre procedeele laparoscopice potrivite bolii dvs, si veti afla si detaliile legate de costuri .

  Cu stima,
  Dr.Stefan Tuca – 0723042207

Operatie laparoscopica hernie ombilicala - dr.Stefan Tuca, chirurg · 23/03/2019 at 9:52 PM

[…] Hernia ombilicala […]

5 informații esențiale despre hernii - Dr. Stefan TUCA, chirurg · 15/07/2019 at 6:57 AM

[…] Hernia ombilicala […]

Hernia si obezitatea - dr. Stefan Tuca, chirurgie bariatrica · 31/08/2019 at 10:41 PM

[…] viitor. Aceasta hernie apare in zonele de slabiciune ale peretului abdominal (hernie inghinala, omblicala, femurala, epigastrica, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
483 Shares