Ce este hidrocelul ?

Hidrocelul reprezinta creșterea în volum a bursei sau burselor scrotale (hidrocel bilateral), datorita prezentei de lichid în cantitate mai crescuta decât de obicei, intre foitele vaginalei testiculare. Vaginala testiculara este una din membranele ce învelesc testiculul, și care în mod normal secreta o cantitate minima de lichid care favorizează mișcările testiculului în scrot.

Cum apare hidrocelul ?

In mod normal testiculele sunt coborâte la nivelul scrotului în momentul nașterii. In timpul coborârii din abdomen în bursa scrotala, testiculul antrenează și peritoneul (membrana care învelește cavitatea abdominala pe interior) pana la nivelul vaginalei testiculare. Se formează astfel canalul peritoneovaginal care realizează o comunicare libera intre cavitatea abdominala și scrot, în asa fel încât lichidul secretat de peritoneu în mod normal se scurge în scrot realizând un tip de hidrocel numit comunicant (hidrocel congenital). In mod normal canalul peritoneovaginal se închide de la sine în copilărie; exista însa situații în care comunicarea persista chiar pana la vârsta adulta, iar lichidul persistent din vaginala destinde scrotul.

Hidrocelul întâlnit la adulți este mai degrabă unul secundar. Acesta apare sau datorita unei secreții anormale a vaginalei testiculare de cauza neclara, sau este consecutiv unui traumatism testicular, unei tumori testiculare, infecțiilor, cirozelor cu ascita.

Asocierea intre hidrocel și hernie este relativ frecventa.

Simptomatologia hidrocelului

Poate fi total asimptomatic. De regula pacientul constata singur creșterea progresiva în volum a scrotului de partea afectata, sau bilateral. Cantitatea de lichid acumulata destinde pielea de deasupra și este răspunzătoare de jena locala, deformarea regiunii respective sau dureri.

Cum se pune diagnosticul de hidrocel ?

Examenul fizic general și local este foarte important. Chirurgul va aprecia clinic volumul și distensia bursei scrotale, va realiza examenul funiculului spermatic, va palpa testiculul pentru a vedea dacă este normal. Se face astfel, diagnosticul diferențial cu o hernie voluminoasa inghinoscrotala sau cu o tumora testiculara. De asemenea, se apreciază aspectul urinii (urina tulbure poate fi cauzata de o infecție locala). In cadrul examenului fizic  general medicul cauta și afecțiuni  ce pot fi asociate cu prezenta hidrocelului.

Investigațiile complementare sunt ecografia testiculara (care apreciază volumul și caracterele lichidului acumulat); urocultura și examenul sumar de urina pot fi necesare. Preoperator, în funcție de pacient pot fi utile și investigații mai complexe (pulmonare, cardiace, hepatice, renale).

Ce  tratament se recomanda  ?

La copii, este necesar un consult de chirurgie pediatrica, chirurgul pediatric stabilind indicația chirurgicala și momentul realizării acesteia.

La adulți, trebuie știut ca puncția testiculara cu aspirarea lichidului (practicata încă de unii),  deși reduce hidrocelul în volum, poate fi sursa de infecție externa; de asemenea, puncția nu suprima cauza hidrocelului la adult: tunica vaginala care secreta în exces. Dupa aceste puncții evacuatorii hidrocelul se reface rapid, cauza rămânând pe loc.

Astfel, un tratament chirurgical (operație hidrocel), este singurul capabil sa ducă la vindecare. Scopul lui este de a îndepărta tunica vaginala parietala, parțial sau total cu desființarea cavitații în care se acumulează lichidul.

Tratamentul chirurgical al  hidrocelului

O operație hidrocel se realizează pe cale deschisa sub anestezie rahidiana (jumătatea inferioara a corpului va fi amorțita) sau generala (veți fi adormit complet).

Incizia va fi minima orizontala (3-4 cm),  la nivelul scrotului. Se reperează vaginala testiculara, se pătrunde în cavitatea în care se afla lichidul (acesta se evacuează și se trimite spre a fi analizat). In continuare exista procedee care doar plicatureaza vaginala (procedeul Lord), sau procedee care rezeca vaginala testiculara  aproape în totalitate, suprimând astfel cauza formarii hidrocelului (risc de recidiva foarte scăzut). Testiculul poate fi fixat pentru a nu se torsiona (orhidopexie). Intervenția se încheie cu închiderea învelișurilor testiculului pas cu pas, terminând prin sutura tegumentului. Aceasta intervenție durează circa 60 minute. Exista posibilitatea sa aveți un tub de dren postoperator.

Ce se întâmpla practic  înainte și după o operație hidrocel ?

In primul rând este necesar un consult care va stabili diagnosticul și conduita ulterioara. Pentru internare veți avea nevoie de trimitere de la medicul dvs.de familie și adeverința de salariat care sa ateste calitatea dvs de asigurat. Cel mai probabil, veți fi spitalizat în ziua operației. Îngrijirile preoperatorii presupun epilarea zonei inghinale, tegumentelor scrotului si un dus cu o soluție antiseptica. Înaintea intervenției veți fi examinat de un medic anestezist împreuna cu care veți stabili tipul de anestezie. Postoperator, pacienții necesita supraveghere 24 de ore, iar tubul de dren, dacă exista va fi suprimat înaintea externării. La externare, veți beneficia de concediu medical, și vi se va prescrie un tratament medicamentos de urmat la domiciliu. Firele  de sutura  vor fi suprimate peste 8-10 zile. Un regim alimentar nu este necesar. Controlul postoperator va  fi realizat la 30 de zile.

 

279 Shares

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca - medic primar chirurgie generala, competenta chirurgie laparoscopica avansata EXPERIENȚA PROFESIONALA: Chirurgie laparoscopica: colecistectomii, apendicectomii, hernii, eventrații, cancer colorectal, ulcere perforate, chiste ovariene, varicocel, sarcina extrauterina, hidrosalpinx; Chirurgie laparoscopica avansata: cancer colorectal, diverticuloza colonica, hernie hiatala, acalazie, reflux gastroesofagian, splenectomie, enterectomie; Chirurgie parietala abdominala: hernii inghinale, ombilicale, femurale, epigastrice, eventrații postoperatorii – realizate pe cale laparoscopica sau deschisa; Chirurgie biliara și hepatica: colecistectomii laparoscopice și clasice, litiaza cale biliara principala, icter neoplazic, chist hidatic hepatic, hemangiom hepatic; Chirurgie splenica: splenomegalie, tumori splenice; Chirurgia intestinului subțire: tumori intestin subțire, diverticul Meckel; Chirurgie colica și rectala: colectomii segmentare, hemicolectomii, rezecții sau amputații de rect cu restabilirea continuității clasic sau mecanic realizate pe cale laparoscopica sau clasica; Chirurgia varicelor membrelor inferioare: crosectomie, stripping, flebectomie, laser endovenos, ablație cu radiofrecvența varice; Chirurgie gastrica: rezecții parțiale sau totale gastrice, gastroenteroanastomoze pentru patologie tumorala maligna sau benigna; Chirurgia joncțiunii esogastrice: hernie hiatala, boala de reflux gastroesofagian; Chiurgie bariatrica: gastric sleeve, bypass gastric; Chirurgie ginecologica: patologie ovariana benigna (chiste ovariene), patologie tumorala benigna și maligna uterina și ovariana; Proctologie: abcese perianale, hemoroizi, fisuri, fistule perianale, chist și abces pilonidal (sacrococcigian); Patologie chirurgicala în urgenta – traumatica sau ocluziva

30 Comments

eugen · 21/03/2014 at 12:17 PM

Buna ziua!
Am fost operat de Hidrocel in urma cu o luna si inca nu m-am vindecat, simt durere si un disconfort cand ma asez pe scaun sau cand ma dau jos din pat.Vreau sa va intreb este normal sau nu dupa atata timp?
Va multumesc!

Eugen · 21/03/2014 at 12:19 PM

Buna ziua!
Am fost operat de Hidrocel in urma cu o luna si inca nu m-am vindecat, simt durere si un disconfort cand ma asez pe scaun sau cand ma dau jos din pat.Vreau sa va intreb este normal sau nu dupa atata timp?
Va multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 09/04/2014 at 7:50 AM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  O zi buna

misu · 11/08/2014 at 6:46 PM

buna seara dl. doctor. sunt din vasluiam 59 de ani si am serviciul in bucuresti.In 16 aprilie am fost operat de hernie inghinara dreapta.La externare aveam volum marit al scrotului pe partea dreapta. Mi sa spus ca si va reveni in2~3 saptamini dar nu a fost asa.La 2 luni dupa operatis mi sa extras cu siringa likidul dar fara rezultat.La 3 luni am fost operat de hidrocel,am avut drena pina nu a mai curs nimic.Acum se umfa toata partea genitala.Posibil sa am ceva complicatii? Va multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/08/2014 at 1:54 PM

  Buna ziua,

  Va astept cu tatal dumneavoastra la o consultatie.
  Ma gasiti la Medlife, pe Calea Grivitei 365, sect 1, Bucuresti .
  Nr. meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,
  Dr.Tuca

NicuNicuA · 22/10/2014 at 1:19 PM

Buna ziua ,as vrea sa stiu va rog frumos daca hidrocelul inseamna cancer? Multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 27/10/2014 at 6:31 PM

  Buna ziua,

  Cel mai probabil nu este vorba de un cancer, dar lucrul acesta il stabilim la o consultație.Internetul reprezintă o modalitate de a comunica cu pacientul dar nu înlocuiește un act medical complet.
  Va aștept la o consultație !

  Ne meu de telefon este 0723042207

  Mă găsiți la Medlife, Calea Grivitei 365, București.

  Cu stimă,

  Dr.Tucă

ionut · 28/10/2014 at 6:39 AM

Buna ziua domnule doctor. tatal meu are un hidrocel destul de mare. stiu ca trebuie sa se opereze. este o operatie grea? el ia pastile de reglarea tensiunii.. o avea mare 23…22.. si cu pastilele ajungea la 15… imi e frica de anesteziea inainte de operatie.. poate cauza probleme..anestezia ..cu tensiunea?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 30/10/2014 at 3:17 PM

  Buna ziua,

  Nu este o operatie grea .Anestezia va fi cel mai probabil rahidiana.
  Va astept cu dansul la o consultatie, ocazie cu care vom stabili si data interventiei.

  Cu stima,

  Dr.Tuca

  0723042207

Grigore Adrian · 14/05/2015 at 5:35 AM

Buna dimineata Dl Doctor , eu am tsticolu sting umflat am fost la spital in Cipru pentru ca ma aflu aicisi mi-a dat pastile dar dupa tratament a ramas la fel si mi-a spus ca este necesara operatie, dar nu m-a programat si nici nu stiu daca ma programeaza curind sau deloc pentru ca nu prea ne baga asa in seama pe noi straini , a spus ca am hidrocel, apoi am fost la particular si mi-a spus la fel de operatie dar ma costa ffoarte mult bani aici , as vrea sa stiu cit m-ar costa in tara sa vin sa ma operez la dumneavoastra , multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 18/05/2015 at 4:00 PM

  Buna ziua,

  Putem realiza operatia asta cu programare si sa veniti direct !
  O sa va rog sa ma contactati telefonic !

  dr.Tuca 0723042207

Zarnescu Cornelia · 11/08/2015 at 11:23 AM

Buna ziua,
Va rog mult sa-mi spuneti daca in cazul producerii hidrocelului ca urmare a cirozei este indicata operatia.Sotul meu are 56 ani, ciroza de 2 ani si de cca 3 luni are un hidrocel drept care s-a marit in volum si este foarte deranjant.Se pare ca lichidul provine din cavitatea abdominala (poate sa fie hidrocel comunicant)sau combinat si cu hernie inghinala….Sunt riscuri mari in cazul operatiei?Nici asa nu are cum sa stea, insa….
Va rog sa-mi raspundeti, sunt disperata .In Constanta parerile sunt contradictorii….

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 21/08/2015 at 7:20 PM

  Bună ziua,

  În cazul în care funcția ficatului este una bună și lichidul de ascită remis, operația poate fi în principiu realizată !

  Dar trebuie să il consult pentru a avea o părere cât mai obiectivă !

  Dr.Tucă

  0723042207

Ioan Se. · 09/11/2015 at 11:05 AM

Bună ziua,

Stimate domnule Tucă, în urma cu cca. 3 ani am fost diagnosticat ca avand hidrocel la testiculul stang indicatia medicului fiind sa il operez in cazul in care discomfortul va creste. In ultimul an lichid acumulat a produs edemul scrotului, un anumit disconfort si probabil ca procedura chirurgicala indicata este excizia vaginalei parietale, avand in vedere si rata cea mai mica de recidiva. Am citit cu atentie descrierea procedurii si explicatiile punctuale de mai sus insa nu am gasit si ceva despre efectele secundare post operatorii pe termen mediu si lung. Mai exact ma refer la faptul ca dupa aceasta cura chirurgicala, prin rezectia vaginalei, testiculul ramane fara invelisul seros. De asemenea sunt interesat daca utilizati la sutura hemostatica fir resorbabil. Iar a treia intrebare se refera la ce garantii contractuale ofera clinica in privinta calitatii actului medical efectuat. Poate parea atipica ultima intrebare dar, avand 63 de ani sunt ceva mai atent decat am fost in tinerete.
Va multumesc.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 09/11/2015 at 12:48 PM

  Buna ziua,

  Va voi raspunde punctual, urmand ca dumneavoastra sa veniti la o consultatie, meicina neputandu-se realiza in absenta unei consultatii !

  – este vorba de rezectia vaginalei testiculare, nu parietale
  – testiculul are 7 tunici , fascii sau structuri anatomice care il invelesc – vaginala este una dintre ele- deci nu veti ramane fara invelis seros
  – utilizez cateodata sutura hemostatica cu fir resorbabil, astazi existand solutii de taiere si hemostaza, cu mult mai eficiente, in asa fel incat sutura de care vorbiti nu mai este necesara
  – nu cred ca vreo clinica privata sau de stat din Romania sau de altundeva, ofera garantii contractuale in privinta calitatii actului medical efectuat. Medicina si chirurgia presupun un risc pe care vi-l asumati daca vreti sa scapati de boala..aveti un testicul cu o anumita patologie, vindecam acea patologie, nu inlocuim testiculul cu unul nou..actul chirurgical nu e un fel de revizie auto , in care sa aveti garantii 6 luni de exemplu..chirurgia si medicina presupun riscuri totusi, iar bolile sunt diferite de la un pacient la altul ..nimeni nu va va garanta nimic !

Ioan Se. · 09/11/2015 at 11:21 PM

Domnule Matei va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.
Stiam inca de la parintii mei (provin dintr-o familie de medici) ca avem bolnavi si nu boli si ca medicina, general vorbind, se bazeaza mult pe efectul placebo, insa nefiind bolnav niciodata nu mi-am imaginat dimensiunea. Am avut mereu convingerea ca exista totusi cateva ramuri, i.e. chirurgie, stomatologie…, extrem de precise care au si evoluat foarte mult in ultimii ani in care placebo ramane in plan secundar si cu contributie minimala.
Din raspunsul dvs. nu am putut intelege care ar putea fi efectele secundare postoperatorii. Ca si pacient consider ca trebuie sa fiu informat pentru o lua decizia corecta; medici din Suedia mi-au propus aspirarea scrotala si scleroterapia hemiscrotului, in mod curent practicata acolo inaintea abordului scrotal, informandu-ma si despre procentul de recurenta.
Intrebarea despre garantarea contractuala a calitatii actului medical nu cred ca este una nefireasca avand in vedere ca pot aparea diverse complicatii la care pacientul sa nu aiba nicio contributie. Exista cazuri cu complicatii postoperatorii aparute exclusiv ca urmare a lipsei de meticulozitate la disectia tesuturilor, a disectiei extensive ,finalizate cu distructia nervilor, atrofie si hematoane, etc.
Nu cred foarte tare ca patologia testiculului meu poate fi vindecata prin rugaciuni sau concentrare si de aceea ma adresez medicinei alopate.
Probabil ati observat ca nu am intrebat despre dimensiunea contravalorii acestui serviciu fiind mai degraba interesat despre garantarea calitatii actului medical care pana la urma nu este pro bono ci contracost.
Din pacate in Romania s-a inradacinat ideea falsa ca bolnavul este captiv si ca doar el trebuie sa-si asume sub semnatura toate riscurile posibile. Este imoral si chiar ilegal dupa parerea mea, iar nenumaratele cazuri de malpraxis nu fac decat sa intareasca ceea ce afirm. Am avut prilejul sa citesc un contract de prestare de servicii medicale incheiat cu AKH din Viena in care spitalul acorda si descrie foarte precis garantia actului medical stipuland inclusiv despagubirile in cazul unui esec. In mod clar nu despagubirile intereseaza ci responzabilizarea echipei care il infaptuieste. Aceeasi politica se practica si la unele clinici din Turcia.
Nu pot sa nu concluzionez ca daca la o cura chirurgicala atat de simpla, cum este rezectia vaginalei testiculare, nu exista garantia reusitei inseamna ca la una mai complicata, si daca resursele proprii nu ajuta, sansa pacientului se micsoareaza considerabil. Si asta in secolul XXI contra unor preturi destul de piperate.

Din pacate trebuie sa constat ca mai degraba primesti garantii pentru un filtru de cafea de cativa euro decat pentru o prestatie medicala a carui pret poate incepe cu sute sau mii de euo.
Va multumesc si apreciez sinceritatea dumneavoastra.
Cu consideratie,

aurelian · 21/08/2017 at 6:30 PM

Bună ziua domnule doctor,

În urma efectuării manevrei Mansalva, mi s-a pus diagnostic de varicel bilateral (2, stâng; 1, drept), recomandându-mi-se intervenția chirurgicală.
În urma efectuării ecografiei Doppler, am aflat și că am hidrocel stâng.
Vă rog să-mi răspundeți dacă intervenția chirurgicală rămâne potrivită sau ar fi utilă o altă procedură?

Aștept cu respect răspunsul Dvs.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/08/2017 at 12:25 PM

  Buna ziua,

  Va astept inainte de toate la o consultatie !
  Ma gasiti la Medlife in Bucuresti .

  Cu stima,

  Dr.Tuca
  0723042207

albu petru · 06/03/2018 at 8:36 PM

am si eu o problema

Dulgheru · 16/04/2018 at 8:07 AM

Buna ziua..bebe de 9luni jumate are hid rocel comunicante drept la valg bilateral…as dori si eu mai multe informatii si daca este cazul pt operatie..multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 17/04/2018 at 7:14 PM

  Bună ziua,
  Va trebui sa va adresati unui chirurg pediatru, eu ma ocup doar de adulți!

Bogdi · 07/08/2018 at 7:22 AM

Buna ziua de cateva zile testiculul drept sa umflat ,iar la palpare se simte un mic nodul cred pe testicul si plin cu ceva lichid durerea nu e mare e o durere suportabila care nu este permanenta! Durerea se simte rar si e ca si cand cineva m-ar lovi cu degetu in el ! Am fost la medic iar in urma ecografiei mi-a zis ca este hidrocel ! Pana sa ma duc la medic am luat antibiotic si antiinflamator si cei drept sa desumflat si durerea era tot mai rara dar am zis sa ma vada si un medic pentru siguranta mea ! Doctorul a spus sa continui cu antibioticu si antiiflamatorul deaorece e un hidrocel in stare de inceput si sunt sanse mari sa treaca de la tratament ! Parerea dvs care este? sa mai incerc un alt medic sau sa continui tratamentul??Multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 07/08/2018 at 4:06 PM

  Parerea mea este ca a fost orhiepididimita nu hidrocel..orhiepididimita trece cu antibiotic și antiinflamator, hidrocelul in niciun caz !
  Sigur, eu vorbesc acum fara sa va consult si as prefera sa o fac !
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

Vasile · 25/08/2019 at 4:02 AM

Buna ziua , ma numesc Vasile si in urma cu doi ani am fost operat de hidrocel. Totul a decurs normal iar dupa cateva luni hidrocelul a recidivat. In urma cu 6 luni am fost la urolog pentru o noua operatie iar acesta mi a descoperit o recidiva a herniei anghinale.Drept urmare mi a recomandat mai intai operatie de hernie.Dupa operatia de nernie hidrocelul s a dublat si acum ma nelinisteste acest curs. Ce ma sfatuiti sa fac , dupa ce ma operez , va recidiva din nou? Va multumesc.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 20/09/2019 at 6:53 PM

  Buna ziua,

  Va sfatuiesc sa faceti o ecografie testiculara si sa veniti cu ea la mine. Vom face un procedeu prin care hidrocelul nu va recidiva.
  Cu stima,

  dr.Stefan Tuca
  0723042207

Alexandru · 30/09/2019 at 11:18 PM

Azi 30 nov am fost operat de Hydrocel la DMC , spital in Detroit , am purtat cu mine apa timp de 10 ani , de frica nu m-am operat , azi au scoe din testicolul stand 1,1 kg apa , iar din dreptul 300 gr , …am avut pe langa mine in jur de 10 persoane , fiecare avand un rol . M-au dezbracat de haine si mi-au dat o rochie care se leaga in spate , dupa cca 1 ora de pregatire intr-un salon singur , salon cu draperii , m-au dus cu patul in sala de operatie , ceva super , mi-au spus ca ma adoarme , au bagat prin acul de la mana ,dupa cateva secunde am adormit , m-am trezit cand m-au scos cu patul din sala de operatie . Dupa aceea am stat 45 de minute iarasi intr-un salon cu draperii ptr recuperare , mi-au luat tensiunea , apoi mi-au spus sa ma imbrac si am plecat acasa , nu se face spitalizare ptr Hydrocel …mi-au pus 2 drenaje unde mai curge apa , le tin pana miercuri , am primit ptr durere Vicodin si Ibuprofen de 600mg , am luat numai unul dupa operatie , nici nu voi lua ptr-ca nu am dureri …v-am spus asta ca ceva orientativ cum se fac operatiile aici in USA …o zi buna va doresc .

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/10/2019 at 6:47 PM

  Mda, dupa parerea dumnevoastra vi s-a intamplat ceva extraordinar..probabil! Sa stiti ca acest gen de chirurgie, in care are fiecare rolul lui, si sunt asa de multi in jurul dumneavoastra, se intampla de rutina in tara. De circa 15-20 ani se intampla, dar sigur, noi romanii nu facem un caz din asta, desi chirurgia asta de zi, cum vi s-a intamplat dumneavoastra, este la ordinea zilei in tara asta nedezvoltata! Exista si in Romania draperii si ace, si da asa este pacientii sunt scosi cu patul din sala de operatie, si li se dau antibiotice, medicamente contra durerii si medicii si asistentele au grija de ei, si le iau si tensiunea culmea! Si sigur, erau in jurul dvs 10, pt ca nu mai vazusera asa ceva.. eu in peste 15 ani de experienta, nu am vazut genul asta de pacient indolent in Romania, cu hidrocel din care sa scot 1100 ml, exista un bun simt totusi al patologiei, se pare ca dvs ati fost o curiozitate medicala!
  Si .. va mai dau un subiect de gandire..in Romania serviciile medicale sunt gratuite la spitalele de stat, peste tot, nu conteaza ca lucrezi ori ba..sigur nu e ca in America, unde se moare ceva mai bine!

  Alfel.. cum e viata in Detroit? eu auzisem ca murise dupa criza, in America !

  Va scriu asa, ca medic, care nu ar prefera Detroit, ca oras in care sa traiesti..ca de, medicina asta e o chestie internationala, si am refuzat si eu din America niste orase mai rasarite, sigur le stiti!
  Dar sigur, chirurgia hidrocelului ca in Detroit, nici macar nici nu a fost inventata altundeva in lume !

Cristian · 07/12/2019 at 6:31 PM

Domnul doctor sunt intr-o situatie ciudata,ieri dimineata am fost operat de hidrocel . Dupa operatie am fost dus inapoi in salon . Doctorul urolog care m-a operat,a ramas sa termine si alte operatii dupa care a plecat acasa. Deci nu am mai fost consultat pana acum dupa aproape 36 de ore de la operatie.Si probabil pana luni dimineata nu va mai veni. Este normal ? Problema care ma preocupa deja de azi dimineata este ca penisul si zona genitala incepe sa se umfle, iar asistentele nu cred ca pot sa imi dea o explicatie . Nu am nici numarul de tel al doctorului care m-a operat. Sper sa imi puteti raspunde cat mai repede. Va multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 11/12/2019 at 7:45 PM

  Cel mai bine ar fi sa intrebati chirurgul care a realizat interventia.
  Eu va pot da o parere doar dupa ce va consult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
279 Shares