Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Ce este chirurgia bariatrica?

Ce este chirurgia bariatrica?

Ce inseamna chirurgia bariatrica?

Chirurgia bariatrică înseamnă pur și simplu o intervenție chirurgicală de scădere in greutate. Aceasta presupune îndepărtarea sau secționarea unei părți a stomacului, ceea ce înseamnă că o persoană nu poate mânca mai mult decât o porție mică. Acest tip de chirurgie poate fi numita si restrictiva.

Unele tehnici chirurgicale bariatrice pot scurtcircuita, o parte din intestine pentru a reduce cantitatea de calorii absorbite. Numim asta malabsorbție. Cea mai bună și mai durabilă pierdere în greutate este adesea realizată printr-o combinație intre chirurgia restrictiva și malabsorbție.

Ești un candidat pentru chirurgia bariatrica?

Ai muncit din greu pentru a slăbi? Ai încercat dieta după dietă care au dus la pierderea temporară în greutate, doar pentru a recâștiga greutatea pierduta la scurt timp? Pentru mulți această experiență este foarte frustrantă și se pot simți învinși.

Cu toate acestea, există speranță. Chiar dacă modificarea stilului de viață și terapia medicală au eșuat in cazul dumneavoastra, nu sunteți un eșec. Corpul este proiectat în mod natural pentru a-și menține greutatea actuală. Asta înseamnă că pierderea în greutate semnificativă și menținerea acesteia pot fi chestiuni dificile. Operația de scădere în greutate este un instrument de slăbire extrem de eficient. Vă poate echilibra ca individ și vă oferă aceeași oportunitate de a slăbi ca oricine altcineva.

Acest tip de operație nu este pentru toată lumea. Dar, dacă v-ați luptat cu obezitatea, acesta poate fi un instrument puternic care vă ajută să pierdeți în greutate, să o păstrați și să vă recâștigați calitatea vieții.

Tipuri de chirurgie bariatrica

Sunt disponibile diferite tipuri de intervenții chirurgicale laparoscopice pentru slăbit. Cel mai bun tip de intervenție chirurgicală bariatrică pentru dumneavoastră, depinde de istoricul medical individual și de obiectivele dorite de slăbire.

Bandingul gastric a fost odată o interventie foarte populară, dar prezintă un risc mai mare pe termen lung și este mai puțin eficientă decât alternativele moderne.

Operația de gastric sleeve este un tip popular de intervenție chirurgicală  pentru controlul greutății, dacă doriți să pierdeți 55-80% din greutatea corporală in exces. Totuși, poate să nu fie ideală pentru pacienții cu un IMC  de peste 50,  sau pentru cei care suferă de diabet de tip II.

Operația de gastric sleeve este o intervenție laparoscopică, realizata prin doar 4 sau 5 incizii minuscule. Acest lucru evită o mare parte din durerea resimțita în mod tradițional la operațiile „deschise” efectuate prin incizii chirurgicale mari.

Bypassul gastric este ideal dacă suferiți de diabet de tip II și doriți să rezolvați această afecțiune, în timp ce pierdeți 65-90% din excesul de greutate.

4 comentarii

vezi si alte articole ...

Call Now Button