Probleme postoperatorii in chirurgia bariatrica

• Căderea parului

Acest lucru se întâmpla cam intre 3 și 6 luni după operație. Dupa aceea parul se regenerează. Motivele pot fi multiple: de la stresul cauzat organismului de operația propriu-zisa, la pierderea rapida în greutate și o dieta deficitara pe termen lung (deficienta de proteine, fier, zinc, acizi grași esențiali, etc). Suplimentele de vitamina H (Biotin) pot sa ajute. De asemenea asigurați-va ca beți suficiente lichide, mâncați suficiente proteine, iar nivelul fierului și zincului sunt bune.

• Greata și stările de voma

De obicei cauza lor este faptul ca mâncați prea repede, prea mult sau beți lichide în timpul meselor. Daca nu au legătură cu mesele atunci consultați-va medicul.

• Gustul neplăcut din gura

Este ceva comun imediat după operație, și ar trebui sa dispară după câteva săptămâni.

• Deshidratarea

Apare în cazul în care nu ați băut suficient. Trebuie sa beți 1 litru în primele zile după operație, apoi din ce în ce mai mult, pana la 2 litri. Principalele semne ale deshidratării sunt amețeala, dureri de cap, letargie, greata, limba încărcata și urina de culoare mai închisa.

• Apetitul scăzut și schimbarea preferințelor alimentare

Este normal ca după operație sa nu va fie deloc foame și sa vi se para diferit gustul mâncării. Trebuie sa mâncați pentru a va asigura o nutriție echilibrata și pentru a preveni complicațiile.

• Balonarea

Este ceva comun după operație, în special în timpul primelor săptămâni. Poate fi un semn de intoleranta la lactoza.

• Pielea în exces

Daca pierdeți în greutate foarte mult, apare în mod normal și pielea în exces. Cat de multa, depinde de numeroși factori: cât de mult ați pierdut în greutate, zona corporala, vârsta, factorii genetici și chiar sexul. Exista metode prin care puteți minimiza aspectul de piele lăsata, dar numai chirurgia estetica va ajuta sa scăpați de ea. Printre aceste metode se afla masajul si exercițiile fizice. Momentul operației estetice este în strânsa legătura cu scăderea ponderala, astfel încât indicat este sa cereți părerea chirurgului bariatric înainte de a lua o astfel de decizie.

• Sarcina

Majoritatea chirurgilor recomanda ca sarcina trebuie evitata în primele 12 luni după operația de gastric sleeve. O sarcina în aceasta perioada poate sa va aducă complicații și deficiente atât bebelușului cât și dvs. Din acest motiv trebuie sa luați măsuri pentru a preveni o eventuala sarcina (atenție pierderea rapida în greutate va creste nivelul de fertilitate).

Mai multe detalii pe https://sleevegastric.ro/

76 Shares

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca - medic primar chirurgie generala, competenta chirurgie laparoscopica avansata EXPERIENȚA PROFESIONALA: Chirurgie laparoscopica: colecistectomii, apendicectomii, hernii, eventrații, cancer colorectal, ulcere perforate, chiste ovariene, varicocel, sarcina extrauterina, hidrosalpinx; Chirurgie laparoscopica avansata: cancer colorectal, diverticuloza colonica, hernie hiatala, acalazie, reflux gastroesofagian, splenectomie, enterectomie; Chirurgie parietala abdominala: hernii inghinale, ombilicale, femurale, epigastrice, eventrații postoperatorii – realizate pe cale laparoscopica sau deschisa; Chirurgie biliara și hepatica: colecistectomii laparoscopice și clasice, litiaza cale biliara principala, icter neoplazic, chist hidatic hepatic, hemangiom hepatic; Chirurgie splenica: splenomegalie, tumori splenice; Chirurgia intestinului subțire: tumori intestin subțire, diverticul Meckel; Chirurgie colica și rectala: colectomii segmentare, hemicolectomii, rezecții sau amputații de rect cu restabilirea continuității clasic sau mecanic realizate pe cale laparoscopica sau clasica; Chirurgia varicelor membrelor inferioare: crosectomie, stripping, flebectomie, laser endovenos, ablație cu radiofrecvența varice; Chirurgie gastrica: rezecții parțiale sau totale gastrice, gastroenteroanastomoze pentru patologie tumorala maligna sau benigna; Chirurgia joncțiunii esogastrice: hernie hiatala, boala de reflux gastroesofagian; Chiurgie bariatrica: gastric sleeve, bypass gastric; Chirurgie ginecologica: patologie ovariana benigna (chiste ovariene), patologie tumorala benigna și maligna uterina și ovariana; Proctologie: abcese perianale, hemoroizi, fisuri, fistule perianale, chist și abces pilonidal (sacrococcigian); Patologie chirurgicala în urgenta – traumatica sau ocluziva

2 Comments

Sleeve gastric, Operatia chirurgicala de micsorare a stomacului · 06/12/2017 at 8:10 PM

[…] Probleme postoperatorii in chirurgia bariatrica […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
76 Shares