Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Probleme postoperatorii în chirurgia bariatrica

Probleme postoperatorii în chirurgia bariatrica

Probleme postoperatorii in chirurgia bariatrica

• Căderea parului

Acest lucru se întâmpla cam intre 3 și 6 luni după operație. Dupa aceea parul se regenerează. Motivele pot fi multiple: de la stresul cauzat organismului de operația propriu-zisa, la pierderea rapida în greutate și o dieta deficitara pe termen lung (deficienta de proteine, fier, zinc, acizi grași esențiali, etc). Suplimentele de vitamina H (Biotin) pot sa ajute. De asemenea asigurați-va ca beți suficiente lichide, mâncați suficiente proteine, iar nivelul fierului și zincului sunt bune.

• Greața și stările de voma

De obicei cauza lor este faptul ca mâncați prea repede, prea mult sau beți lichide în timpul meselor. Daca nu au legătură cu mesele atunci consultați-va medicul.

• Gustul neplăcut din gura

Este ceva comun imediat după operație, și ar trebui sa dispară după câteva săptămâni.

• Deshidratarea

Apare în cazul în care nu ați băut suficient. Trebuie sa beți 1 litru în primele zile după operație, apoi din ce în ce mai mult, pana la 2 litri. Principalele semne ale deshidratării sunt amețeala, dureri de cap, letargie, greata, limba încărcata și urina de culoare mai închisa.

• Apetitul scăzut și schimbarea preferințelor alimentare

Este normal ca după operație sa nu va fie deloc foame și sa vi se para diferit gustul mâncării. Trebuie sa mâncați pentru a va asigura o nutriție echilibrata și pentru a preveni complicațiile.

• Balonarea

Este ceva comun după operație, în special în timpul primelor săptămâni. Poate fi un semn de intoleranta la lactoza.

• Pielea în exces

Daca pierdeți în greutate foarte mult, apare în mod normal și pielea în exces. Cat de multa, depinde de numeroși factori: cât de mult ați pierdut în greutate, zona corporala, vârsta, factorii genetici și chiar sexul. Exista metode prin care puteți minimiza aspectul de piele lăsata, dar numai chirurgia estetica va ajuta sa scăpați de ea. Printre aceste metode se afla masajul si exercițiile fizice. Momentul operației estetice este în strânsa legătura cu scăderea ponderala, astfel încât indicat este sa cereți părerea chirurgului bariatric înainte de a lua o astfel de decizie.

• Sarcina

Majoritatea chirurgilor recomanda ca sarcina trebuie evitata în primele 12 luni după operația de gastric sleeve. O sarcina în aceasta perioada poate sa va aducă complicații și deficiente atât bebelușului cât și dvs. Din acest motiv trebuie sa luați măsuri pentru a preveni o eventuala sarcina (atenție pierderea rapida în greutate va creste nivelul de fertilitate).

Mai multe detalii pe https://sleevegastric.ro/

3 comentarii

vezi si alte articole ...

Call Now Button