Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Diabetul zaharat de tip 2 remis prin chirurgia bariatrică

Diabetul zaharat de tip 2 remis prin chirurgia bariatrică

Diabetul zaharat de tip 2 remis prin chirurgia bariatrică. Sunt cazuri când operația de micșorare de stomac este necesară din cauza problemelor asociate obezității. O afecțiune întâlnită frecvent în rândul persoanelor bariatrice, diabetul de tip 2 poate fi remis în urma operației de micșorare a stomacului.

Rezultatele unui studiu de cohortă făcut în Suedia pe 8.546 de pacienți cu diabet zaharat de tip 2 care au suferit o intervenție chirurgicală bariatrică în Suedia între 2007 și 2015, arată o rată de remisie completă a diabetului de 58,2% la 2 ani și 46,6% la 5 ani după operație. Un alt studiu publicat în Jurnalul de Endocrinologie și Metabolism arată o remisie de 57% în urma operației de gastric bypass.

Experiența profesională a dl dr Tucă confirmă rezultatele studiilor efectuate. Pentru unii dintre pacienții dl dr Tucă, indicația chirurgicală a fost reprezentată de diabetul zaharat de tip 2, dar și de alte afecțiuni. Excesul ponderal nu are ca indicație doar aspectul estetic, așa cum se crede. In majoritatea cazurilor de obezitate, indicația este dată de afecțiunile asociate obezității, care pun viața în pericol.

Cu ajutorul operației de micșorare a stomacului pacienții pot pierde mai mult de jumătate din greutatea corporală. Remiterea diabetului zaharat de tip 2 este doar unul dintre beneficiile operației de micșorare a stomacului. Alte probleme de sănătate precum bolile de inimă pot fi îmbunătățite. 

Dacă te lupți cu kg în plus, dacă ai încercat toate dietele fără rezultate, dacă ai probleme de sănătate asociate obezității, apelează cu încredere la dl dr Tucă.

Tel: 0723 042 207

E-mail: dr.tucastefan@gmail.com

2 comentarii

vezi si alte articole ...

Call Now Button