Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Prevenirea excesului de piele după operația bariatrica

Prevenirea excesului de piele după operația bariatrica

Prevenirea excesului de piele după operația bariatrică este un deziderat al multor pacienți care recurg la intervenții chirurgicale de slăbit. În funcție de greutatea pierdută, excesul de piele este un efect secundar inevitabil în unele cazuri a stilului de viață postoperator bariatric.

Lăsarea pielii sau excesul de piele care apare în urma operației bariatrice, poate fi influențată și de genetică, vârsta și procedura bariatrică ca atare. Cunoscând acești factori, excesul de piele poate fi mai ușor de gestionat și/sau acceptat. Genetica, de exemplu, este un factor pe care nu-l putem controla.

Ce se poate face pentru a reduce sau a preveni excesul de piele în urma operației bariatrice?

În primul rand este important ca recomandările nutriționale postinterventie să fie urmate cât mai corect. Aceste recomandări ajută la restricționarea caloriilor în mod corespunzător, și fără exagerări.

Prevenirea excesului de piele după operația bariatrica

Consumați alimente și băuturi care se potrivesc planului nutrițional și care oferă o mai bună elasticitate a pielii. Acest lucru poate fi obținut prin hidratare și consumul de alimente care conțin proprietăți de îmbunătățire a elasticității pielii. Pielea hidratată este mai elastică și va putea suporta mai bine modificările metabolice suferite.

În farmacii se găsesc diverse produse care pot îmbunătății aspectul estetic al pielii după operație. Este important ca aceste produse să fie folosite la recomandarea unui medic. Sportul ajută atât la menținerea greutății ideale dar și la tonifiere musculară.

Dr Stefan Tuca, chirurgie bariatrica

Tel: 0723 042 207

email:dr.tucastefan@gmail.com

0 comentariu

vezi si alte articole ...

Lasa un comentariu

Call Now Button