Chirurgie perete abdominal

Chirurgie perete abdominal

Chirurgie perete abdominal sau chirurgia herniei abdominale, isi propune sa dezbata de la aspecte clinice particulare ale herniilor abdominale, la metodele actuale minim invazive de tratament pentru hernie. Acest tip de  chirurgie a evoluat foarte mult in ultimul deceniu. A evoluat tinand cont de aparitia laparoscopiei, care a schimbat accelerat gandirea chirurgului, si de aparitia plaselor. Aparitia plaselor, din ce in ce mai variate si mai testate, cu minime reactii adverse in ultimii ani, a schimbat complet modul de refacere a peretelui abdominal.

Chirurgia herniei abdominale dezbatuta

Sunt prezentate in aceasta sectiune a site-ului patologii ca : hernia inghinala, hernia ombilicala, eventratia, hernia femurala, hernia epigastrica. Aceasta sectiune a site-ului insista asupra rolului important al minim invazivitatii. Insista asupra laparoscopiei in chirurgia herniilor abdominale. Sunt prezentate multiplele avantaje ale laparoscopiei in chirurgia herniei abdominale. Acestea sunt recuperare rapida, dureri minime, aspect estetic, reinsertie socioprofesionala rapida, cicatrici estetice. Exista in pagina un articol referitor la recuperarea si regimul de viata dupa operatia de hernie.

Avantajele operatiei laparoscopice

Operatia laparoscopica de hernie  reprezinta o tehnica chirurgicala  cu avantaje numeroase de la cele de ordin cosmetic, la cele legate de recuperare (recuperare mult mai rapida comparativ cu procedeele clasice). Procedura presupune din start  anestezia generala cu intubatie orotraheala. Interventia chirurgicala ca atare  se realizeaza sub supravegherea laparoscopului introdus in abdomen printr-o minincizie la , si cu ajutorul unor instrumente lungi si subtiri (pense) introduse de asemenea prin alte doua incizii. Chirurgul realizeaza toata procedura sub control video, vizualizand pe un ecran generos, interiorul cavitatii abdominale a pacientului. Procedura dureaza  60 de minute, pentru herniile simple ombilicale sau inghinale. In cazul eventratiilor multiplu operate, recidivate, poate dura ore bune.

0 comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button