Home Chirurgie BariatricaSleeve Gastric Operația bariatrică ameliorează diabetul de tip 2

Operația bariatrică ameliorează diabetul de tip 2

Operația bariatrică ameliorează diabetul de tip 2 potrivit studiilor.  O revizuire sistematică a articolelor publicate în limba engleză de la 1 ianuarie 1990 până la 30 aprilie 2006, a concluzionat că diabetul de tip 2 este remis sau ameliorat la majoritatea pacienților după intervenția chirurgicală bariatrică.

Revizuirea a fost efectuată de o echipă de specialiști din SUA, iar obiectivul revizuirii și meta-analizei a fost de a determina impactul chirurgiei bariatrice asupra diabetului de tip 2 în asociere cu procedura efectuată și scăderea în greutate realizată.

Operația bariatrica ameliorează diabetul de tip 2

Numărul pacienților din aceste studii a fost de 135.246. O meta-analiză a pierderii în greutate în ansamblu a fost de 38,5 kg sau 55,9% pierdere în exces de greutate corporală. În general, 78,1% dintre pacienții diabetici au avut rezoluție completă, iar diabetul a fost îmbunătățit sau rezolvat la 86,6% dintre pacienți. Mai mult, nivelurile de insulină au scăzut semnificativ postoperator, la fel ca hemoglobina A1c și valorile glicemiei a jeun. 

Operația bariatrică amelioreaza și alte afecțiuni

Mai multe studii demonstrează că abordările chirurgicale bariatrice ale obezității duc la o pierdere substanțială și susținută în greutate. Pacienții cu diabet au remisia hiperglicemiei sau necesită medicamente reduse. Intervenția chirurgicală pentru pacienții cu debut mai recent al diabetului poate avea rate mai mari de rezoluție decât pacienții cu boală de lungă durată. În plus, dislipidemia și hipertensiunea arterială se îmbunătățesc. 

Un studiu clinic randomizat pe termen scurt care compară operația bariatrică cu managementul medical optim sugerează că intervenția chirurgicală duce la o îmbunătățire mai mare a mai multor măsuri metabolice. Riscul perioperator este scăzut, iar studiile observaționale sugerează că supraviețuirea pe termen lung este favorabilă pentru pacienții obezi după intervenția chirurgicală bariatrică. 

Mai mult, intervenția chirurgicală precoce pentru diabetul zaharat de tip 2 supraponderal poate fi adecvată din punct de vedere clinic la pacienții la care riscurile operatorii sunt acceptabile.

Acum ai preț special la operația de bariatrie.

4 comentarii

vezi si alte articole ...

Call Now Button