Chirurgie oncologica digestiva, reprezintă principala metodă de tratament pentru pacienții cu tumori maligne solide (gastrice, colonice si rectale), cu evoluție preponderent locală, fără metastaze la distanță. Prin intermediul intervenției chirurgicale medicul îndepărtează în întregime țesutul tumoral și curăță teritoriul limfo-ganglionar si vascular corespunzător. Se împiedica astfel răspândirea celulelor canceroase în organism, si apartia metastazelor.

Chirurgie oncologica, aceasta sectiune a site-ului, isi propune sa trateze ca si teme, patologiile maligne situate la nivelul stomacului, colonului si rectului: cancer colon, cancer de rect, cancer gastric. Se insista in prezentarea interventiilor minim invazive, adresate acestor patologii (operatie laparoscopica colon, abord laparoscopic in cancerul colorectal). Se dezbat numeroasele avantaje ale laparoscopiei in chirurgia digestiva.

Sunt de asemenea prezentate din experienta personala, cazuri inedite din punct de vedere chirurgical, rezolvate cu succes.