Chirurgie oncologica

Chirurgie oncologica digestiva, reprezintă principala metodă de tratament pentru pacienții cu tumori maligne solide (gastrice, colonice și rectale), cu evoluție preponderent locală, fără metastaze la distanță. Prin intermediul intervenției chirurgicale medicul îndepărtează în întregime țesutul tumoral și curăță teritoriul limfo-ganglionar și vascular corespunzător. Se împiedica astfel răspândirea celulelor canceroase în organism, și apariția metastazelor.

Chirurgie oncologica, aceasta secțiune a site-ului, își propune sa trateze ca și teme, patologiile maligne situate la nivelul stomacului, colonului și rectului: cancer colon, cancer de rect, cancer gastric. Se insista în prezentarea intervențiilor minim invazive, adresate acestor patologii (operatie laparoscopica colon, abord laparoscopic in cancerul colorectal). Se dezbat numeroasele avantaje ale laparoscopiei în chirurgia digestiva.

Sunt de asemenea prezentate din experienta personala, cazuri inedite din punct de vedere chirurgical, rezolvate cu succes.

0 comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button