Lipomul

Lipomul este o tumora benigna, frecventa, care se dezvolta pornind de la  țesutul adipos situat sub piele. Se prezintă ca o tumefacție (umflatura) supla sau moale situata  subcutanat intre piele și țesutul muscular. De obicei este insensibila, nedureroasa și are o creștere progresiva în volum de-a lungul anilor sau deceniilor.

Unde se localizează lipoamele la nivelul corpului ?

Se localizează în general la nivelul bratelor, antebrațelor, la rădăcina coapselor, pe spate, gat, frunte, etc. (sau oriunde pe corp). Lipomul poate fi unic sau multiplu (lipomatoza difuza). Dimensiunile variază de la dimensiuni comparabile cu ale unei alune, nuci pana la dimensiunea unei portocale sau mai mari.

Este lipomul o formațiune dureroasa?

In general nu este dureroasa, dar poate deveni, mai ales în cazul special al localizării lipomului sub planul muscular (când  lipomul aflat de fapt intre  doua planuri musculare care se mișca unul în raport cu celalalt, poate genera dureri),  sau în cazul în care prin volumul sau exercita fenomene de compresiune pe fascicule nervoase.

Cum se pune diagnosticul de lipom ?

Pacientul se prezintă la medic pentru ca a remarcat apariția unei bule de grăsime ce a crescut în ultimul timp, a devenit dureroasa sau inestetica. Nu în ultimul rând, pacientul este preocupat de natura formațiunii.

Medicul va face examenul clinic prin simpla palpare și va constata cel mai adesea o formațiune moale, mobila, nedureroasa. Pielea situata deasupra lipomului are aspect normal. La cel mai mic dubiu în legătura cu natura formațiunii, se poate realiza o biopsie pentru diagnosticul diferențial cu liposarcomul, care este o tumora maligna. Realizarea unei ecografii de parți moi poate fi utila în diagnostic. Examenul de certitudine în ceea ce privește natura formațiunii este cel histopatologic (se examinează întreaga piesa extirpata chirurgical).

Când se aplica tratamentul chirurgical ?

O operație lipom, se poate aplica oricând din rațiuni estetice, sau în cazul în care lipomul e dureros, jenant, sau când se suspicionează o alta natura decât cea lipomatoasa a formațiunii respective. Lipomul se poate opera sub anestezie locala (în majoritatea cazurilor), dar în funcție de mărime și localizare un alt tip de anestezie (rahidiana, generala chiar) poate fi necesara.

Incizia este de obicei centrata pe lipom, în raport cu talia acestuia. Chirurgul va diseca, pune în evidenta și va extirpa formațiunea. Intervenția se încheie cu sutura estetica a pielii.
Piesa extirpata trebuie trimisa unui laborator de anatomie patologica pentru analiza.

Ce se întâmpla înainte și după o operație lipom?

Veți fi spitalizat în dimineața operației. Este necesar un bilet de trimitere de la medicul de familie și o adeverința de salariat sau talon pensie, pentru a putea proba calitatea dumneavoastră de asigurat.

Odată spitalizat, zona ce urmează sa fie operata va fi epilata. Intervenția are loc cel mai frecvent sub anestezie locala, deci veți putea părăsi în acest caz spitalul în aceeași zi. Rareori, operația de lipom necesita supraveghere 24 de ore. Firele se vor scoate la 8-10 zile de la operație. Pentru a avea o cicatrice cât mai estetica, este bine sa evitați regiunea operata de razele directe ale soarelui în primul an de la operație.

229 Shares

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca - medic primar chirurgie generala, competenta chirurgie laparoscopica avansata EXPERIENȚA PROFESIONALA: Chirurgie laparoscopica: colecistectomii, apendicectomii, hernii, eventrații, cancer colorectal, ulcere perforate, chiste ovariene, varicocel, sarcina extrauterina, hidrosalpinx; Chirurgie laparoscopica avansata: cancer colorectal, diverticuloza colonica, hernie hiatala, acalazie, reflux gastroesofagian, splenectomie, enterectomie; Chirurgie parietala abdominala: hernii inghinale, ombilicale, femurale, epigastrice, eventrații postoperatorii – realizate pe cale laparoscopica sau deschisa; Chirurgie biliara și hepatica: colecistectomii laparoscopice și clasice, litiaza cale biliara principala, icter neoplazic, chist hidatic hepatic, hemangiom hepatic; Chirurgie splenica: splenomegalie, tumori splenice; Chirurgia intestinului subțire: tumori intestin subțire, diverticul Meckel; Chirurgie colica și rectala: colectomii segmentare, hemicolectomii, rezecții sau amputații de rect cu restabilirea continuității clasic sau mecanic realizate pe cale laparoscopica sau clasica; Chirurgia varicelor membrelor inferioare: crosectomie, stripping, flebectomie, laser endovenos, ablație cu radiofrecvența varice; Chirurgie gastrica: rezecții parțiale sau totale gastrice, gastroenteroanastomoze pentru patologie tumorala maligna sau benigna; Chirurgia joncțiunii esogastrice: hernie hiatala, boala de reflux gastroesofagian; Chiurgie bariatrica: gastric sleeve, bypass gastric; Chirurgie ginecologica: patologie ovariana benigna (chiste ovariene), patologie tumorala benigna și maligna uterina și ovariana; Proctologie: abcese perianale, hemoroizi, fisuri, fistule perianale, chist și abces pilonidal (sacrococcigian); Patologie chirurgicala în urgenta – traumatica sau ocluziva

124 Comments

Anamaria · 22/07/2013 at 3:44 PM

Buna ziua,
Tataul meu i au aparut pe a abdoben 2 formatiuni
Omogene de consistenta omogena nedureroase.
De asemea la o evagrafie s- au depistat cateva formatiuni
Tisulare in cavitatea abdominala bine delimitate relativ omogene cu
marime intre 58/32 de mm .
As dori sa stiu ce anume pot fi aceste formatiuni
Si ce se poate face

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 22/07/2013 at 7:13 PM

  Buna ziua,

  Este important sa il consult pe tatal dumneavoastra, ocazie cu care ii voi recomanda si alte investigatii daca va fi necesar..sau macar ii pot extirpa formatiunile de pe abdomen ca sa vad in urma rezultatului histopatologic de ce natura sunt.
  Va astept !

  Dr.Stefan Tuca – 0723042207

ionut · 22/10/2013 at 2:29 PM

Buna ziua Domnul Doctor,

In urma cu o luna de zile am fost diagnosticat cu hernie inghinala, am o umflatura de dimensiuni mici in partea dreapta in zona pelvisului am aceasta umflatura de mai bine de 4 ani, nu ma doare si nu ma deranjeaza foarte tare dar din cand in cand am dureri ale testicolelor,(dupa un control urologic, diagnosticul a fost de prostatita cronica) credeti ca are vreo legatura cu hernia mea?

Multumesc.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 02/12/2013 at 6:48 PM

  Buna seara,

  Prostatita cronica nu are legatura cu hernia inghinala, iar hernia dvs desi de mici dimensiuni, are indicatie operatorie.
  Va stau la dispozitie pt consult si operatie laparoscopica.

  Cu stima,

  dr.Tuca

  0723042207

viky · 10/04/2014 at 8:01 AM

buna ziua ,as doori sa va intreb ,mi-a aparut un lipom acum un an si ceva pe umar si mie imi pare ca a crescut e cam cit o nuca,nu ma doare dar ma ingrijoreaza ca parca a mai crescut.ce trebuie sa fac ,sa il scot ?.se plateste operatia nu stiu procedurile .

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 11/04/2014 at 7:08 AM

  Buna ziua,

  Am citit comentariul dumneavoastra, si consider necesar sa veniti la o consultatie.
  Ma gasiti la Medlife, Calea Grivitei 365.
  Numarul meu de telefon este0723042207

daniela · 27/10/2014 at 8:09 AM

buna ziua,
am facut un RMN si la mi-a descoperit o formatiune grasoasa la nivlul mijlocului. Am dureri la noada ,nu mai pot sta jos.Este posibil sa fie un lipom care impinge coloana ?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 27/10/2014 at 6:23 PM

  Buna seara,

  Cel mai probabil este vorba de un chist pilonidal care se transformă in abces.

  Trebuie sa veniți la o consultație, si cel mai probabil să programam o intervenție chirurgicală.

  Nr . meu de telefon este 0723042207

  Mă găsiți la Medlife, pe Calea Grivitei 365

  Va aștept

Dogaru Danut · 31/10/2014 at 7:25 PM

Am si eu un lipom pe umar dar este cam mare de marimea , jumatate de pumn mis-sa spus ca este ascuns in muschi si este cam coplicat de scos ca este in apropiere de cap…doamneavoastra ce spuneti….

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 01/11/2014 at 7:02 AM

  Buna ziua,

  Eu spun sa veniti la o consultatie sa vad despre ce este vorba, si sa programam o interventie chirurgicala..nimic nu e de nescos.

  Va astept !

  Cu stima,

  dr.Tuca
  0723042207

Maria · 09/03/2015 at 8:51 AM

Buna ziua.Examenul RMN evidentiaza un lipom de24,4\10\7,5cm cu localizare abdomino-pelvina dreapta,cu compresia si deplasarea organelor adiacente,fara semne de invazie.Va rog d-nul doc.sa-mi spuneti daca operatia este grea si cat costa asemenea operatie.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 09/03/2015 at 10:20 AM

  Buna ziua,

  Va astept cu investigatiile la o consultatie sa vedem despre ce tip de lipom este vorba si sa programam interventia chirurgicala..

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Va astept !

  dr.Tuca

tudose simona-adriana · 13/05/2015 at 11:44 AM

buna ziua,
mi-a aparut o umflatura sub pielea capului aproape de urechea dreapta.aici scrie ca de obicei este nedureroasa,dar pe mine ma doare destul de tare si se trage durerea si la ureche.este posibil sa fie altceva decat un lipom?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 18/05/2015 at 4:02 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie !
  Ma gasiti la Medlife Grivita sau Medlife Titan !

  Va astept

  dr.Tuca :0723042207

Raluca Ionescu · 27/05/2015 at 1:51 PM

Buna ziua.Intentionez la inceputul luni septembrie sa fac o consultatie pt un asa zis lipom,am un RMN facut in iulie2013 cu urmatorul rezultat:-) Examen RMN laterocervical nativ pune in evidenta o formatiune tumorala cu semnal asemanator grasimii subcutanate sugestiv pentru lipom.Formatiunea are forma neregulata,situata profund laterocervical in 1/2 inferioara de partea stanga,ce se extinde posterior si in fosa supraclaviculara,masurand axial maxim 26/43mm si se extinde craniocaudal pe 100mm.Doresc sa stiu daca atunci cand am sa fac programarea ar trebui sa fac al RMN deoarece sant asistenta medicala la Spitalul judetean Braila.Cu multumiri si astept raspunsul dumneavoastra.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 05/06/2015 at 7:49 AM

  Buna ziua,

  Daca puteti reface RMN ar fi bine , avand in vedere ca cel pe care il aveti, are deja 2 ani !
  Va stept in septembrie la consultatie

  Numarul meu de telefon este 0723042207

Voinea Mihaela Geanina · 26/11/2015 at 7:29 PM

Buna ziua , de ceva timp am remarcat sub pielea capului o mica umflatura cat o margica sau o boaba de porumb, nu doare , se simte tare la mana ca si cum ar fi un cos sub piele si nu pot preciza cu certitudine daca a aparut de ceva timp sau am avut dintotdeauna….nu imi dau seama daca este lipom sau altceva. Astept o parere din partea dumneavoastra.Multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/03/2016 at 4:12 PM

  Buna ziua,

  O parere din partea mea vet avea cu siguranta in momentul unei consultatii.

  Cu stima,

  Dr.Tuca

  0723042207

  Anca · 09/01/2017 at 9:30 PM

  Vi s-a spus ceva despre aceasta formatiune? Si eu am una similara si nu stiu ce ar putea fi.

   Dr. Stefan Tuca

   Dr. Stefan Tuca · 10/01/2017 at 11:36 AM

   Bună ziua,
   Veniți sa vedem despre ce este vorba.

   Dr.Tucă
   0723042207

Bajenaru Carmen · 13/01/2016 at 7:24 PM

Buna seara,
Eu am un lipom pe coaste, sub sanul stang,am facut o ecografie mamara si totul pare ok, a fost inspectata si zona respectiva, insa acum pare ca a mai crescut in dimensiune? Ce se poate face? Localuzarea lipomului poate face interventia mai dificila? Se poate realiza doar cu anestezie locala?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/01/2016 at 3:22 PM

  Buna ziua,

  In principiu poate fi scos cu anestezie locala, si nu este o interventie dificila.
  va astept la o consultatie.
  numarul meu de telefon este 0723042207

Guluta Cornel · 24/01/2016 at 9:41 PM

Buna ziua. In anul 2013 mi-a aparut pe spate, pe colaoan in parte de jos a omoplatilor o umflatuara, care ulterior a evoluat ajungnd la dimensiunea unui ou in prezent. Nu este dureroasa dar a devenit inestetica si in acelasi tim ma ingrijoreaza.Pielea are un aspect normal in zona.Poate fi un lipom sau este ceva mai grav? O eventula operatie presupune anestezie generala ?
Va multumesc.
Cu respect!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/01/2016 at 3:20 PM

  Va astept la o consultatie.
  Numarul meu de telefon este 0723042207

micu lenuta · 02/02/2016 at 3:05 PM

sunt foarte ajutatoare indicatiile medicului TUCA .Sotul meu de aprox 10 ani are un fibrom pe coapsa dar pana acum a fost operat de 5 ori dar iarasi lipomul s-a format si este de o marime mare ca o minge plata plus faptul ca si pe celalalt picior i-a aparut un lipom mare S-a operat ultima data de un an .Ce-i de facut ? are si guta!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 06/02/2016 at 11:14 AM

  Buna ziua,

  Ar trebui realizat un Rmn de coapsa…
  Va astept cu sotul dumneavoastra si cu rezultatul Rmn la o consultatie.

  dr.Tuca

  0723042207

Irina · 19/02/2016 at 11:36 AM

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. De aproximativ trei săptămâni fratelui meu ia aparut pe piciorul stang o umflatura subcutanata care se simte foarte bn la palpat si care in timp a mai crescut, iar acum ia aparut si pr bratul stâng, pe partea interioară, putin mai jos de cot. Cea de pe mana este foarte vizibilă si este ca o nuca mai mica. E grav? Ce imi puteti spune? Va multumesc!

  Irina · 19/02/2016 at 11:46 AM

  Buna ziua.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat. De aproximativ trei săptămâni fratelui meu ia aparut pe piciorul stang o umflatura subcutanata care se simte foarte bn la palpat si care in timp a mai crescut, iar acum ia aparut si pr bratul stâng, pe partea interioară, putin mai jos de cot. Cea de pe mana este foarte vizibilă si este ca o nuca mai mica. E grav? Ce imi puteti spune? Va multumesc!

   Dr. Stefan Tuca

   Dr. Stefan Tuca · 22/02/2016 at 11:15 AM

   Buna ziua,
   Nu va pot raspunde fara sa vad despre ce este vorba.
   Va astept la o consultatie .

   dr.Tuca
   0723042207

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/03/2016 at 4:11 PM

  Buna ziua,

  Va astept cu fratele dumneavoastra la o consultatie.

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr.Tuca

   Dumitru Nicoleta · 24/08/2017 at 7:20 PM

   Bună seara am două galme inestetice şi mari la genunchi,med diabetolog mia spus că sunt (lipoame) mă deranjază rău la mers aş dori să le scot credeti că se poate sunt diabetică şi obeză o seară frumoasă să aveti multumesc!!!!

    Dr. Stefan Tuca

    Dr. Stefan Tuca · 04/10/2017 at 7:38 AM

    Buna ziua,

    Se pot indeparta chirurgical.
    Va astept la o consultatie , cand vreti dvs.

    Cu stima ,

    Dr.Tuca

    0723042207

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca · 28/03/2016 at 10:01 AM

Buna ziua,

Probabil este vorba de un chist pilonidal.

Va asept la o consultatie !

dr.Tuca

0723042207

vizireanu · 26/05/2016 at 11:17 AM

am un lipom in spate,cind pot fi consultat si chiar operat.

Merytomescu · 01/07/2016 at 5:30 PM

Bună seara! Sub coasta lângă sânul stâng am un lipim ce a început sa crească și mă doare, am fost văzută de un medic chirurg și a zis ca este lipim de grăsime.Îmi poate afecta sânul mă sfătuiți sa scot lipomul?Stau cu frica ca îmi poate afecta.Mulțumesc !

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 19/07/2016 at 6:08 PM

  Nu știu sa va răspund.
  Trebuie sa văd exact unde este situat.
  Nu pot realiza asta în lipsa unei consultații.

  Va aștept

  Cu stimă,

  Dr.Tucă

rodica · 09/07/2016 at 8:37 AM

Buna ziua ,doresc si eu un sfat ,acum 6ani mia aparut pe fesa stanga o umflatura un cos ,nu ma deranjat deloc pana acum ,se mai unfla cateodata se tragea ,insa acum de aproximativ 2 luni am pus mana pe el si mam apasat ,am simtit ca o intepatura si de atunci sa tot marit e cam cat o nuca ,cand ma apas pe el ma doare,si in jurul lui e pielea rosie,intrebarea mea ,ce poate sa fie ,trebuie sa-mi fac griji sa sa merg cat mai repede la un medic ?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 19/07/2016 at 6:10 PM

  Nu va pot răspunde fără a vedea exact despre ce este vorba.
  Vă aștept la o consultație!

  Cu stimă

  Dr.Tuca
  0723042207

Alexandra · 11/07/2016 at 8:49 AM

Mama are in urma unui vaccin un lipom de grasime pe brat care a devenit dureros. A facut RMN cu cateva zile in urma si dr i-a spus ca e lipom de grasime, mimic grav

Dansa doreste sa se opereze doar ca ii este teama are probleme si cu tensiunea, nu vrea anestezie locala. Am inteles ca sunt anestezii profunde care nu sunt asa periculoase ca anesteziile generale.

Dispuneti de asa ceva? Ce ne sfatuiti? Multumim

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 19/07/2016 at 6:00 PM

  Vă sfătuiesc sa veniți cu dânsa sa o consult.
  Și da, se poate realiza îndepărtarea lipomului cu o altfel de anestezie decât cea locală.

  Va aștept

  Cu stimă,
  Dr.Tucă

  0723042207

Oana mariana Soare · 14/07/2016 at 9:09 PM

Buna seara!De aproximativ 6 ani mi-a aparut o umflatura pe fesa stanga,este moale la atingere,nu ma doare,doar ca in ultimul timp a crescut foarte mult,in ultimul an chiar si-a dublat marimea,si devine din ce in mai inestetica..ce as putea sa fac?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 19/07/2016 at 5:58 PM

  Vă aștept la o consultație sa văd exact despre ce este vorba.
  O putem indeparta poate chiar cu anestezie locala.

  Cu stimă,
  Dr.Tucă
  0723042207

barbu florin · 31/07/2016 at 6:30 AM

buna ziua!de cateva zile mi.a crescut o umflatura sub scalp mica care intre timp a ajuns cat un bob de strugure,este dureros decat atunci cand dorm pe partea cu el.Imi puteti da o parere?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 16/08/2016 at 3:15 PM

  Buna seara,
  Sigur va pot da o parere , dar trebuie sa va consult!
  Multumesc

  Dr Tuca
  0723042207

Bokor Sorina · 03/08/2016 at 9:01 PM

Buna ziua,

Am si eu o intrebare mi-a aparut acum ceva timp un lipom la nivelul cefei si cred ca sa extins si pe gat. Acum cateva luni mi-a aparut mai intai pe picior,dar cand m masez pe picior nu este mereu in acelasi loc. Iar cel de la ceafa a debutat cu dureri insuportabile. Intrebarea mea este cat m-ar costa operatia de scoatere a lipoamelor si daca pot fi scoase toate in aceasi zi?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/09/2016 at 9:56 AM

  Va astept la o consultatie pe Calea Grivitei 365, cand puteti veni.
  Cu stima,

  Dr.Tuca

  0723042207

Tatiana · 04/08/2016 at 1:18 PM

Buna ziua
Am de cativa ani pe coapsa inferioara un lipom (asa mi a spus medicul de familie), care a crescut destul de mult. Nu ma doare, este mobil, dar din cauza apropierii de cealalta coapsa a inceput sa ma jeneze. Va rog sa mi spuneti ce pot face? Mentionez ca se afla in apropierea zonei inghinale. Este posibila interventia? Multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/09/2016 at 9:56 AM

  Va astept la o consultatie pe Calea Grivitei 365, cand puteti veni..
  Cu stima,

  Dr.Tuca

  0723042207

Tatiana · 09/08/2016 at 11:43 AM

Buna ziua
Am de cativa ani pe coapsa inferioara un lipom (cel putin asa mi a spus medicul de familie), care a crescut destul de mult. Nu ma doare, este mobil, dar din cauza apropierii de cealalta coapsa a inceput sa ma jeneze. Mentionez ca se afla in apropierea zonei inghinale. Ce se poate face? Este posibila interventia? Multumesc frumos

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 16/08/2016 at 3:12 PM

  Este posibila interventia, cel mai probabil cu anestezie locala si in spitalizare de zi.
  Va astept la o consultatie.

  Cu stima,

  Dr Tuca

  0723042207

Marius · 11/09/2016 at 7:48 PM

Buna seara ma numeac marius am 26 dw ani si am asa cv de ceva timp cum fac …ma intereaeaza costurile sw vad urat am pe mana drapta trei galme….multumeac

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 12/09/2016 at 9:53 AM

  Va astept la o consultatie pe Calea Grivitei 365, cand puteti veni..ocazie cu care vom discuta si de preturi.
  Cu stima,

  Dr.Tuca

  0723042207

Vali · 02/10/2016 at 6:11 PM

Am si eu vreo 25de lipoame dar micuțe până în 2cm puteți sămi le scoateți!si cat m-ar costa !

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 03/10/2016 at 4:16 AM

  Bună ziua,

  Vi le pot scoate sub anestezie locala sau pe toate în același timp sub anestezie generala.
  Va rog sa mă anunțați când ajungeți în țară pentru a stabili o consultație, ocazie cu care vom discuta şi prețul.

  Cu stimă,

  Dr. Ștefan Tucă

  0723042207

Saramat elena · 10/11/2016 at 6:43 PM

Buna seara ,ma nimesc Elena am 32 de ani,si vreau sa va spun ca am si eu o formatiune tumorala supraclaviculara dreapta,la miscarea umarului intra sub clavicula si iasa ,am facut si un rmn si i mi spune ca este vorba de o masa grasoasa,ceia ce ma ingrijoreaza este ca ma doare la miscarea claviculei,si i mi face compresie apasand pe gat,pot sa spun ca de multe ori ma incurca si la respiratie. Vreau un sfat,se poate opera fara probleme avand in vedere ca este o zona mai dificila zic eu ?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 24/11/2016 at 2:43 PM

  Buna seara,

  se poate opera..va astept cu Rmn-Ul la o consultatie.

  Cu stima,

  dr.Tuca – 07230422047

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 18/01/2017 at 4:54 PM

  Buna ziua,

  Se poate opera si ar fi bine sa o operati intr-un stadiu mai incipient, cum este cel pe care il descrieti.
  Va astept la o consultatie.
  Numarul meu este 0723042207

  Cu stima,

  Dr.Tuca

eugen nicolae · 04/02/2017 at 2:13 PM

buna ziua, mama mea are un lipom pe spate in zona umarului de mai mult timp, in ultimul timp o durea si s-a inrosit cum se poate indeparta si daca se poate sa imi spuneti si un pret.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 22/02/2017 at 8:50 AM

  Buna ziua,

  Va astept cu mama dumneavoastra la un consult chirurgical

  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  Dr.Tuca

Stan Gabriel · 02/03/2017 at 10:30 AM

Buna ziua,am un lipom în zona fesei de foarte mult timp.Nu ma doare dar a crescut si arata inestetic.As dori sa i-au legatura cu dmv. în vederea unui consult.

Elena · 11/03/2017 at 4:31 AM

Buna ziua!
Am o umflatura in zona supraclaviculara care se simte doar la palpare. E tare ,nedureroasa . Ce credeti ca ar trebui sa fac în acest caz ? Poate sa fie tendon muscular ? Asa mi-a spus medicul de familie. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.

Multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/03/2017 at 12:41 PM

  Buna ziua,

  Veniti la o consultatie..
  Numarul meu de telefon este 0723042207

Cristina · 27/03/2017 at 9:33 PM

Buna ziua!Am 29 ani si de cca 1an am observat o unflatura in partea stanga inghinal,de curand am aflat ca ar fi un lipom printr-un control ginecologic.Am si eu o serie de intrebari,v-as fi recunascatoare daca m-ati ajuta.
-Daca il scot (lipomul)e posibil sa reapara sau mai rau sa se inmulteasca?
-Unde pot merge pt a scapa de lipom(dermatologie sau chirurgie)?
-Nu am asigurare medicala,cat m-ar costa aceasta interventie?
-Sun repercursiuni dupa interventie?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/03/2017 at 12:38 PM

  Buna ziua,

  Lipomul apare mai rar in regiunea inghinala ..sa nu fie vorba de o hernie.
  Va astept la o consultatie, sa vad exact despre ce este vorba, ocazie cu care veti afla si maniera de rezolvare chirurgicala si pretul.

  Cu stima ,

  Dr.Tuca

  0723042207

Diana t · 16/04/2017 at 5:31 PM

Buna seara! Un lipom în regiunea cervicala pe fata posterioara de dimensiuni aproximativ 10/5 poate fi excizat? Va mulțumesc! Intreb pt ca este foarte aproape de trunchiul cerebral și mă gândesc și la eventualele complicatii

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 24/04/2017 at 12:29 PM

  Buna ziua,

  Poate fi excizat..

  va astept la o consultatie ca sa stabilim un plan si niste investigatii suplimentare !

  Cu stima,

  dr.Tuca

  0723042207

Raluca bogdan · 30/05/2017 at 11:27 AM

Bună ziua
Domnule doctor,
Mi-a apărut de curând un lipom puțin mai jos de genunchi,cam de doi CM,nedureros,dar tare la palpat.Ce mă sfătuiți? Cat de periculos este?
Vă mulțumesc
Raluca

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 25/11/2017 at 9:51 PM

  Buna seara,

  Va astept la o consultatie la Medicover, strada Pechea nr.8, cartier Aviatiei .

  Cu stima,
  Dr.Stefan Tuca

  0723042207

Catana Ioana · 25/06/2017 at 10:47 AM

Soțul meu are un lipom situat in partea stânga a umărului aproape de ceafa de 10 ani. In ultimii ani acesta s-a mărit mult(aproximativ.15 cm) Nu este dureros, dar este vizibil și deranjant. Am dori sa îl scoatem, dar nu știm dacă sunt posibile complicații in urma acestei proceduri și am dori sa ne Spune-ți care sunt procedurile pentru operație. Ce analize sunt necesare? Din câte am citit acest lipom nu este canceros. Am cerut părerea la 2 doctori și unul dintre ei mi a recomandat sa nu îl scot, iar celălalt sa îl scot, și nu știu care este soluția cea mai buna. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns! Mulțumesc frumos!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 26/06/2017 at 2:33 PM

  Buna ziua,

  Va astept sotul la o consultatie !
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima,

  dr. Stefan Tuca

Mariana · 13/07/2017 at 7:42 PM

De 2 săptămâni mi-a apărut o umflatura ușor sub omoplat ultima stâng. La ecograf mi s-a spus ca este un lipom în mușchi, ușor vascularizat și cu o “cămașă “subtire. Are aprox 3 cm.Nu l-am avut pana acum pentru ca se simte când stau întinsa sau când ma aplec.Este ușor dureros, mai mult când stau pe el.Operația este iminenta? Ce fel de anestezie se face în acest caz? Pot fi complicații dacă este în mușchi? Am emoții deoarece am și un LES de 30 de anicare este în remisiune, fără tratament la momentul actual. Va mulțumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 24/07/2017 at 12:38 PM

  Veniti va rog sa va consult..
  Nu va pot da un sfat pertinent fara o consultatie!
  Poate fi vorba de o interventie chirurgicala.

  Cu stima ,

  Dr.Tuca
  0723042207

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/08/2017 at 2:46 PM

  Buna ziua,

  Va astept la o consultatie!
  Numarul meu de telefon este 0723042207

  Cu stima ,

  Dr Tuca

Dumitru Nicoleta · 24/08/2017 at 7:24 PM

Bună seara am două galme la genunchi care mă deranjază sunt obeză şi diabetică vă rog ajutatimă nu mai pit merge sau făcut mari vă multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/08/2017 at 12:24 PM

  Buna ziua,

  Va astept inainte de toate la o consultatie !
  Ma gasiti la Medlife in Bucuresti .

  Cu stima,

  Dr.Tuca
  0723042207

Simona · 21/11/2017 at 9:02 PM

Domnul doctor,eu am fff multe pe abdimen pe spate nu stiu ce sunt????o fi lipim grăsime o fi tumori nu stiu.La cine ma pot adresa?????cum iau legatura cu dumneavoastra

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 23/11/2017 at 8:40 PM

  Buna seara,
  Sigur, puteti veni oricând la o consultatie..
  Ma gasiti la Spitalul Medicover Bucuresti – strada Pechea nr.8, cartier Aviatiei .
  Numarul meu de telefon este 0723042207
  Cu stima,
  Dr.Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 24/11/2017 at 8:32 PM

  Buna seara,

  Va astept la o consultatie.
  Ma gasiti la Spitalul Medicover Bucuresti – strada Pechea nr.8, cartier Aviatiei .
  Numarul meu de telefon este 0723042207
  Cu stima,
  Dr.Stefan Tuca

Pavel Cristina · 11/12/2017 at 4:13 PM

Buna ziua! Am 20 de ani si anul trecut am observat ca am o mica umflatura (initial am crezut ca e un cos sub piele, acum parca a mai crescut dar abia se observa) in zona capului, putin mai jos de crestetul capului. A fost nedureroasa pana acum 2 zile, insa acum resimt putin discomfort iar zona scalpului este putin inrosita.
Mentionez ca si tatal si bunica mea au avut o astfel de formatiune tot in zona capului. Bunica a extirpat-o acum 20 de ani, din cauza ca devenise foarte mare, inestetica si dureroasa iar tata o are de 4 ani, are 1cm si mai resimte discomfort cateodata, din cauza frigului.
Initial am crezut ca este lipom dar de cand a aparut durerea nu stiu ce sa mai cred.
Imi puteti da un sfat, va rog? Din detaliile pe care le-am mentionat imi puteti specifica daca este ceva grav?
Multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 11/12/2017 at 4:24 PM

  Va pot da un sfat , sigur.
  Vă aștept la o consultație la Medicover Hospital București, sa vad despre ce este vorba.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.

Migiu Andreea Dorena · 13/12/2017 at 7:30 PM

Buna seara! As avea si eu o intrebare. De ceva timp am avut niste umflaturi considerabile pe scalp in numar de 6.in urma cu 4 luni am facut operatie pt a elimina acesti lipomi, insa mi.a mai ramas unul foarte mic. Intr.o seara m.am trezit cu o durere si s.a umflat brusc acest lipom, iar de cateva zile aceasta durere nu dispare , iar zona este rosie. Va rog dati.mi un sfat! Ce pot sa fac? Este periculos?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 13/12/2017 at 8:56 PM

  Va aștept la o consultație la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8.
  Nr.meu de telefon este 0723042207.

Andreea · 01/02/2018 at 8:33 PM

Buna seara ! Ceva de genul am in cap ,sunt mobile , medicul mi a recomandat operație , ce sunt și din ce se fac? Mulțumesc ! Aștept răspuns!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 01/02/2018 at 9:07 PM

  Bună seara,
  Pot fi chiste sebacee, lipoame, sau tot felul de alte tumori de scalp !
  Ca sa stim exact ce sunt, trebuie sa le excizez.
  Ma gasiti la Medicover Hospital Strada Pechea nr 8 București.
  Va aștept la o consultație.
  Seara bună!
  Dr.Tuca
  0723042207

Andreea · 02/02/2018 at 8:10 AM

In luna Octombrie o sa m-a operez pentru ca nu sunt in România , recuperarea cât durează , mai exact cât trebuie sa mi iau liber sa stau in țara , o sa memorez adresa unde va găsesc !

Andreea · 02/02/2018 at 8:11 AM

Și precizez ca tot apar am doua mai mari și câteva mici care abia se simt la deget.

Andreea · 02/02/2018 at 8:31 AM

Și dacă dumneavoastră operați cu laserul ca nu vreau sa m-a tund

Popescu Oana · 04/02/2018 at 1:57 PM

Buna ziua!De un an de zile sotul meu are o umflatura in partea dreapta a gatului si a fost la un doctor generalist si ia zis ca e lipom,dar de 2 zile sa umflat toata partea gatului.Sa fie altceva?Multumesc.(Galma era cat un mar.)

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 04/02/2018 at 8:09 PM

  Nu va pot răspunde fără sa vad despre ce este vorba. Pentru o consultație ma găsiti la Medicover.
  Numarul meu de telefon este 0723042207.
  Mulțumesc,
  Seară bună

Panait Mihaela Cerasela · 23/03/2018 at 9:09 AM

Buna ziua,
Frica,teama de ce va fi și de ce sa nu recunoaștem și partea financiara au făcut-o pe mama mea sa ne ascundă o perioada buna de timp ceva, ce pe mine acum mă îngrijorează foarte tare.In urma cu aproximativ doi ani pe unul din picioare, aproape de zona inghinala i-a apărut o umflatura, am dat vina pe vârstă,pe statură,pe faptul că are o greutate ceva mai mare.Nu era vorba de un pliu de grăsime,este o formațiune ce acum a ajuns la dimensiunea unei jumătăți de mingie de fotbal .Acum că a ajuns la o astfel de dimensiune a început să deranjeze când se apleacă, când face anumite mișcări, pielea este foarte întinsă și lucioasă dar normala la culoare și fără dureri la palpare. Întrebarea mea este daca la astfel de dimensiuni mai poate fi vorba de un lipom?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 23/03/2018 at 7:55 PM

  Buna seara,

  Din cate inteleg e situat pe coapsa..nu stiu sa va zic ce anume este..poate fi lipom , poate fi o formatiune cu caractere de malignitate..trebuie sa o consult, eventual sa ii dau investigatii complementare , dupa care sa indepartez chirurgical formatiunea.
  Pe dvs ce va preocupă, ca intrebarea e formulata ciudat..sa aflați ce este si atat, sau sa rezolvam împreună, si chirurgical si cu certitudine problema mamei dvs?

  Cu stimă ,

  Dr Ștefan Tucă
  0723042207

Panait Mihaela Cerasela · 24/03/2018 at 6:05 AM

Mulțumesc pentru promptitudinea cu care mi-ați raspuns!Categoric că îmi doresc o rezolvare pentru problema mamei mele.Pentru mai multe amănunte voi folosi telefonul.O zi buna vă doresc!

Laura Giura · 25/03/2018 at 5:06 PM

Buna seara. In urma cu câteva zile prietena mea a descoperit pe abdomen, sub ombilic , o umflatura destul de tare. Pare sa fie sub stratul adipos. Medicul chirurg i-a recomandat tomografie. Poate sa fie altceva, in afara unui lipom sau chist? Va multumesc frumos!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 03/04/2018 at 7:52 PM

  Nu ma pot pronunta , trebuie sa veniti cu prietena la o consultatie sa vad despre ce este vorba !

  Cu stima,

  Dr.Stefan Tuca

  0723042207

Irina · 30/03/2018 at 7:27 AM

Buna ziua. Efectuati și operații laparoscopice Pt scoaterea unui lipom aflat in zona gâtului?(amprentează vena jugulara și traheea)
Mulțumesc anticipat.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 03/04/2018 at 7:50 PM

  Buna seara,

  Pentru lipoame nu se fac operatii laparoscopice ! Laparoscopia se foloseste pentru patologia abdominala .
  Pe de alta parte lipoame in zona gatului am operat destule.

  Va astept la o consultatie .

  Numai bine !

  Dr.Stefan Tuca
  0723042207

Radu Oana · 05/05/2018 at 9:18 AM

Buna ziua ! Eu am o umflatura in fesa stânga aproape de anus usor deranjanta ! Vizibil nu se vede nimic , nu e roșu nu e umflat. se simte doar la palpare ! Am fost la un medic chirurg dar mi-a spus sa fac RMN , problema este ca eu sunt însărcinată ! Cum pot afla ce este și fără sa dăuneze sarcinii? Și dacă in experiența dumneavoastră ați mai avut cazuri asemănătoare , despre ce era vorba?! Va multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 08/05/2018 at 4:24 PM

  Nu pot sa ma pronunț din ceea ce descrieți..ar putea fi un abces perianal la debut, o fistula perianala , un lipom ..o tumora..macar o ecografie parti moi puteți face..nu va afecta sarcina!
  Ma țineți la curent .

  Cu stimă dr Tuca Ștefan
  0723042207

   Bogdan · 13/06/2019 at 3:42 PM

   Bună ziua, am pe corp apx 40-50 de maxim 3 cm(majoritate pe mâini) pe care as vrea sa le scot din cauza astepectului cât și din cauza dureri provocate de unele dintre ele,va rog sa îmi spuneți un preț estimativ și dacă acestea se pot scoate într-un interval mai scurt, pot apărea complicatii în cazul extractiilor multiple.
   Multumesc

    Dr. Stefan Tuca

    Dr. Stefan Tuca · 03/07/2019 at 8:29 AM

    Buna ziua,
    Se pot scoate toate lipoamele dumneavoastra, in aceeasi sedinta operatorie si sub anestezie generala. Nu apar de obicei complicatii.
    Pentru programare, va rog sa ma sunati la 0723042207

    Cu stima,

    Dr.tuca

vadastra · 09/05/2018 at 9:03 PM

Buna seara, domnule doctor
Am avut o umflatura pe frunte (mobila, nedureroasa, diametru 1.5 cm) incepand de acum 2 ani. In toamna anului trecut am fost operat (incizie f. mica, practic lipomul a ramas la fel).
Astazi (9 mai 2018) m-am operat la alt doctor, m-a deschis, si-a chemat o colega si au decis sa trimita la biopsie o proba. Ma rog, doctorii au fost foarte amabili si optimisti, au spus ca asa sunt bunele practici, ca este “un aspect modificat, cauzat pesemne de fibromatoza, de prima interventie”, dar….in astea 3 saptamani, pana vine diagnosticul de laborator…
Exista ceva ce le-a “sunat vreun clopotel” amandurora? Spun asta pentru ca am iesit de acolo daramat, cucuiul si cicatricile fiind acum ultima mea grija…

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 10/05/2018 at 3:23 AM

  Trebuie sa asteptati rezultatul histopatologic, alta sugestie nu pot sa va fac deocamdată!
  Tinem legatura!

  Cu stima,
  Dr.Tuca
  0723042207

Ramona · 14/06/2018 at 10:18 AM

Buna ziua,
As dori sa stiu un pret aproximativ pentru o interventie chirurgicala pentru scoaterea unui lipom.
Mentionez ca persoana nu este asigurata.

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 15/06/2018 at 5:13 AM

  In spitalul Medicover unde lucrez pretul pentru o astfel de interventie variaza intre 1000 si 2500 lei, in functie de marimea lipomului si anestezia realizata (locala, generala).

  Numarul meu de telefon este 0723042207

cristi · 04/07/2018 at 12:01 AM

Buna am si eu o intrebare? lipoma nu se poate trata sau topi sa nu mai ajungi la operatie!

Dr. Stefan Tuca

Dr. Stefan Tuca · 13/07/2018 at 5:17 AM

Bună ziua,

Va sfatuiesc sa veniți la mine sa le îndepărtăm, pentru ca vor creste si vor exercita compresie pe unele filete nervoase de la nivelul antebratului, cu apariția de amorteli, sau dureri.
Numărul meu de telefon este 0723042207.

Cu stimă dr Tuca Ștefan

Matei Adrian · 16/07/2018 at 4:52 AM

Bună dimineața , pentru o consultantță pot suna? La nr. de telefon afișat .
Pentru mai multe lipoame îmi puteți spune un preț aproximativ?
Nu sunt asigurat.
Mulțumesc

Rosu Angela · 16/08/2018 at 7:21 PM

Buna seara
Pe fisa mea medicala, dupa efectuarea unui rmna coloana, am descoperit un lipom mediu lombar difuz inferior si superior.. imi puteti detalia, va rog?
Este operabil?
Multumesc anticipat

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 18/08/2018 at 7:13 AM

  Bună ziua,
  Trebuie să fie operabil.Va astept cu Rmn-ul coloana la o consultație sa vedem exact despre ce este vorba!
  Ma găsiți la Medicover Hospital București.
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

La · 24/09/2018 at 3:12 PM

buna ziua! am cateva chisturi sebacee in cap. se pot opera fara a fi tuns/ras? multumesc!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 28/09/2018 at 5:53 PM

  Bună ziua,
  Este posibil, da.
  Pentru programare va rog sa ma sunați la 0723042207

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 05/10/2018 at 6:21 PM

  Sigur ca da.. eu unul asa fac !

  Cu stima,
  Dr Stefan Tuca

  0723042207

Dumitrascu Simion Nicoleta · 11/10/2018 at 9:17 PM

Buna seara, domnule doctor. Ma numesc Nicoleta si am 39 ani.
Acum trei ani am descoperit o formatiune cu diametrul de 1,5 cm la nivelul muschiului milohiloidian drept in treimea anterioara ( submandibular drept). Am facut un RMN si rezultatul a fost: fara mase tumorale, discreta asimetrie dimensionala a partilor moi subcutanate submndibulare, IRM regiune cervicala in limite normale.
Aceasta formatiune a continuat sa creasca, incet, astfel ca acum are o dimensiune de 3/2 cm. Are o consistenta elasteca, este mobila, nu doare, nu deranjeaza decat estetic.
Am consultat doi medici care au spus ca ,,pare a fi un lipom sau chist sebaceu” si singura solutie este extirparea formatiunii, cu anestezie generala.
Va rog sa imi spuneti daca interventia ar trebui facuta de un medic de chirurgie estetica, chirurgie buco-maxilo-faciala sau chirugie generala si daca se poate face cu anestezie locala.
Exista vreo sansa ca lipomul sa se micsoreze daca slabesc ( am 1,65 cm si 55,5 kg), astfel incat sa nu mai fie vizibil si sa nu mai necesite extirparea?
Va multumesc anticipat pentru amabilitate!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 16/10/2018 at 6:42 AM

  Buna ziua,

  Nu va disparea formatiunea daca slabiti.
  Nu va pot raspunde la toate intrebarile fara sa va consult , pare totusi a fi vorba de o formatiune care ar merge indepartata cu anestezie locala.
  Numarul meu este 0723042207 .
  Sunati-ma sa programam o consultatie !

  Cu stima,

  dr. Tuca

Dima steliana georgiana · 06/11/2018 at 12:39 PM

Buna ziua! Numele meu este Georgiana și vreau sa va intreb, imi este tare frica de operație (în cazul în care trebuie să fac). Am 11 ani și am un lipom la ceafa. Există tratament pentru acesta?

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 07/11/2018 at 10:51 AM

  Bună ziua,
  Nu va pot ajuta ..nu operez copii..adresati-va unui chirurg pediatru

Trasca · 07/01/2019 at 10:33 AM

Am doua lipoame mari pe spate sunt asigurat poate îmi puteți spune cît ma costa și dacă se poate întâmpla ceva grav dupe operatie aud pe la televizor că unii oameni au decedat va multumesc

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 07/01/2019 at 3:20 PM

  Bună ziua,
  Veniti va rog la o consultație, ne cunoaștem, va explic procedura, discutam de riscuri, prețuri..ce doriți dvs .
  Mă găsiți in București la Medicover Hospital București strada Pechea nr.8, cartier Aviației.
  Numărul meu de telefon este 0723042207.
  Mulțumesc

Cristian · 06/02/2019 at 6:55 PM

Buna seara!
Am un lipom sub urechea dreapta ce creste pe zi ce trece și a devenit dureros. Ce as putea sa fac sunt plecat din țara și nu știu cui sa ma adresez in Suedia. Va mulțumesc !!!

  Dr. Stefan Tuca

  Dr. Stefan Tuca · 15/05/2019 at 11:23 AM

  Bună ziua,
  Vă aștept la o consultație pentru a vedea exact despre ce este vorba.
  Mă găsiți in București la Medicover Hospital strada Pechea nr 8 cartier Aviației .
  Numărul meu de telefon este 0723042207.

  Cu stima, dr.Tuca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
229 Shares