Home Chirurgie laparoscopicaHernii si Eventratii Operatie laparoscopica hernie inghinala

Operatie laparoscopica hernie inghinala

De ce sa aleg ca tratament chirurgical o operatie laparoscopica hernie inghinala?

Operatie laparoscopica hernie inghinala reprezinta o tehnica chirurgicala  cu avantaje numeroase de la cele de ordin cosmetic, la cele legate de recuperare (recuperare mult mai rapida comparativ cu procedeele clasice). Procedura laparoscopica (vezi interventia realizata de dr. Stefan Tuca) pentru o operatie hernie inghinala presupune din start  anestezia generala cu intubație orotraheala. Intervenția chirurgicala ca atare  se realizează sub supravegherea laparoscopului introdus în abdomen printr-o minincizie la nivel ombilical, și cu ajutorul unor instrumente lungi și subțiri (pense) introduse de asemenea prin alte doua incizii.

Plasa va fi așezata după incizia și decolarea peritoneului din zona inghinala interesata. Ea va acoperi orificiile slabe peretelui abdominal. Va fi fixata cu ajutorul unor agrafe metalice (TAPP-transabdomino properitoneal), agrafe resorbabile, sau lipici biologic. In funcție de metoda de fixare aleasa de chirurg,  durerea postoperatorie imediata este diferita. Cea mai ferma fixare este realizata de către agrafe (fixare de dorit în cazul herniilor mari). Durerea postoperatorie minima este obținută în cazul fixării cu lipici (Histoacryl, Glubran, Ifabond).

Actualmente exista plase pentru chirurgia laparoscopica, care se mulează perfect pe zonele de risc herniar. Sunt excelent tolerate de către bolnavi și ajuta la refacerea rapida a solidității peretelui abdominal, în condițiile unei dureri postoperatorii mult diminuate și datorita procedurii laparoscopice în sine (plasa 3D Max Light Mesh, Ultrapro).

O operatie laparoscopica în cazul acestei patologii herniare, poate fi  de asemenea realizata totalmente extra peritoneal (TEP). În cazul procedurii TAPP, pe care o prefer, exista avantajul posibilității explorării organelor din cavitatea peritoneala în întregime. Acest lucru care nu este valabil în cazul procedurii realizate totalmente extraperitoneal. Explorarea este limitata doar la nivelul regiunii inghinale operate în TEP. Riscul de recidiva al procedurilor laparoscopice în hernia inghinala  este de  circa 1-2%. Recuperarea, reinserția socioprofesionala rapida, avantajul cosmetic și durerile postoperatorii reduse sunt atuurile laparoscopiei.  O operatie laparoscopica  hernie inghinala este o tehnica de preferat atât de către bolnav, cât și de către chirurg, în tratamentul herniei inghinale.

8 comentarii

vezi si alte articole ...

Lasa un comentariu

8 comentarii

victor marian 24/07/2018 - 6:41 PM

Exista vreo sansa ca după operație plasa pusa sa afecteze circulația către testicule, apoi sa se producă o atrofiere a acestora?

Raspunde
Dr. Stefan Tuca 27/07/2018 - 7:40 PM

Buna ziua,
Nu exista pentru ca elementele funiculului spermatic sunt bine disecate , parietalizate iar plasa nu se fixeaza peste avestea strans, va veni lax peste funicul, tocmai pentru a nu se produce o fibroza care sa prinda vasele testiculare !

Cu stima,
Dr.Stefan Tuca

0723042207

Raspunde
mircea 25/12/2018 - 10:13 PM

buna ziua
As dori sa stiu cat m-ar costa sa ma operez cu dvs de hernie inchinala bilaterala laparoscopic?
Precizez ca nu sunt asigurat.
Va multumesc

Raspunde
Dr. Stefan Tuca 26/12/2018 - 6:53 AM

Bună ziua,
Va astept zilelele acestea la o consultație, ocazie cu care va voi explica tehnica si vom discuta chestiuni legate de preț.
Va rog sa ma sunați inainte de a veni la 0723042207 !

Mulțumesc

Cu stimă,
Dr.Ștefan Tucă

Raspunde
Hernie - Operatie hernie inghinala - Chirurgie hernie inghinala 23/03/2019 - 9:23 PM

[…] Operatie laparoscopica hernie inghinala […]

Raspunde
Sfaturi dupa operatia de hernie - dr. Stefan Tuca, chirurgie generala 25/03/2019 - 8:54 AM

[…] Operatie laparoscopica hernie inghinala […]

Raspunde
Cazuri complicate de hernie, tratate cu succes - Dr. Stefan TUCA, chirurg 27/07/2019 - 5:07 PM

[…] Operatie laparoscopica hernie inghinala […]

Raspunde
5 informații esențiale despre hernii 16/11/2019 - 10:07 PM

[…] Operatie laparoscopica hernie inghinala […]

Raspunde
Call Now Button