Home Chirurgie laparoscopicaHernii si Eventratii Cazuri complicate de hernie abdominală

Cazuri complicate de hernie abdominală

În hernie abdominală, țesutul sau o parte din intestin trece printr-o deschidere sau slăbiciune a peretelui muscular abdominal. Din fericire, herniile abdominale pot fi reparate cu ușurință și cu minime riscuri prin chirurgia laparoscopică.

În cazul diagnosticării cu o hernie abdominală, este importantă programarea la medicul chirurg pentru a stabili cea mai bună abordare pentru fiecare caz. Hernia abdominală poate apărea atât la femei, cât și la bărbați și la orice vârstă. Un medic chirurg cu experiență în laparoscopia avansată, precum Dr. Ștefan Tucă, poate aborda cu succes și cazurile complicate de hernie și eventrații. 

„Chirurgia laparoscopică a herniilor și eventrațiilor abdominale poate fi plină de provocări și noutăți cu fiecare caz operat. Lucrul acesta pe mine mă motivează din ce în ce mai mult”, spune medicul chirurg dedicat trup și suflet chirurgiei și binelui pacienților. 

Cazuri complicate de hernie abdominală

Dacă te regăsești printre cei cu hernie abdominală complicată, sperăm să-ți redăm speranța și încrederea că există soluții garantate pentru tine. Așa că, îți dăm ca exemplu cinci cazuri de hernii și eventrații abdominale, operate laparoscopic de Dr. Ștefan Tucă la Spitalul Gral Medical. 

Cazuri complicate de hernie abdominală și eventrații operate prin chirurgia laparoscopică

  • Bărbat cu hernie ombilicală încarcerată cu mare epiploon suferind, prins strâns în sacul de hernie.
  • Femeie supraponderală cu eventrație, cu multiple orificii deasupra ombilicului, în care erau prinse colonul transvers și intestinul subțire. Disecția a fost super laborioasă.
  • Bărbat cu hernie inghinală bilaterală, sportiv și vegetarian, normoponderal, cu hernii voluminoase, mai ales pe partea stângă. 
  • Femeie, cu eventrație complicată subombilicală, la care a trebuit să realizez și colecistectomie laparoscopică pentru litiază biliară. 
  • Cazul următor părea a fi cel mai ușor – bărbat cu hernie ombilicală încarcerată mică. Cu toate astea, avea prins în sacul de hernie un diverticul intestinal (Meckel – foarte rar întâlnit). A trebuit ca, înaintea rezolvării herniei, să rezec laparoscopic acest diverticul. Am reușit să fac asta laparoscopic, cu ajutorul unui stapler cutter pentru chirurgia laparoscopică. 

”La toți pacienții am folosit plase, 3D sau dual-mesh în funcție de caz, fixate cu agrafe resorbabile sau neresorbabile. Toți pacienții sunt bine, cu evoluție favorabilă”, spune Dr. Ștefan Tucă despre reușitele avute. Toate aceste cinci operații au fost realizate în decursul a două zile consecutive. 
Herniile abdominale, oricât de complicate ar fi ele, pot fi rezolvate prin chirurgia laparoscopică de un chirurg cu experiență și dedicare. Dacă te confrunți cu hernie abdominală, fă-ți o programare la Dr. Stefan Tucă, medic primar în chirurgie generală cu competență în chirurgia laparoscopică avansată.

1 comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button